Elite Dangerous Czech Republic Community thread

To inexplicit

Nevím teda jestli s Luxuries je výhodný tradovat. Přece jen dovážíš zboží z bodu A do B , ale z B si už nic nevezeš, takže z B do A nemáš žádný profit. Za jednu tunu mít profit 1.4K (při ceně 6100 za tunu) mi přijde docela málo a to ještě přeháním s profitem, když se zadaří. Stejný profit jde i sehnat i ze StationA do StationB + navíc máš ještě profit z toho že dovážíš něco zpátky. Zkouším si vybavit různé varianty jak obchodovat s luxuries a fakt mi to moc výdělečné nepřijde. Plus čím větší kapacita lodi, tím lepší profit Station-Station.

Last edited:
:) proto je alfa a omega *cas* ..pokud sezenes vydelecnou trade route.. tak asi netreba se zatezovat s luxuries.. Jenze pokud je vzdalenost k luxuries 5Mm .. casovou usporou dostanes to, co bys vydelal, kdybys neco vezl na zpatek.. uz jsem to tu jednou hazel ..kdyz dojedes na konec..mas tabulku s pro a proti https://www.youtube.com/watch?v=2mKP9nPxNyY ..pro nekoho muze byt lehci najit regular trade..pro nekoho zas pasovani .. (s type9 je regular hrozny utrpeni..takze pokud do normalniho obchodu pujdu..tak az s anakondou...) ...

Tzn ..pokud dovedes udelat profit pres 1000cr/t - a stihnout to ze stanice do druhe behem 3-4 minut ... OK ..v tom pripade mas efektivni trasu ...pokud to trva dyl.. uz je efektivnejsi luxuries.

Jasný no, chápu tě. Tu je hlavní problém, že je prostě dané jedno zboží za přesnou cenu a nejsou ceny/zboží dynamické. Myslím si, že momentálně pašování je ve fázi testování a časem, v nějakém Major update, to bude více promyšlené a pude na tom fakt reálně vydělávat.
Momentálně jsem si našel trasu, která mi víc vydělává než Luxuries a kdybych měl větší loď tak bych měl daleko-daleko větší výdělek než luxuries. Lítám s I. Clipperem (248T) a převážím z A-B-A 597K za 9 minut ~ 3,980M za hoďku. A myslím si, že se najdou i daleko lepší trasy z A-B-C-A apod., které vynášejí daleko víc.
To věřím, že s Type 9 je to hrozný, ale pokud si najdeš fakt dobrou trasu, kterou neznají ostatní cmdéři tak máš i klid na průlety do stationů.

Na druhou stranu, mohlo by se sehnat pár cmndrů a vyvolat Minoritní Boom někde, kde jsou PE hodně levné.

Last edited:
..no na imperialovi mas podobny cargo jak ja 280 u pythona ..pri prumerne cene PE z toho mam 840K za tech 9 minut.. takze ve vysledku by jsme na tom se stejnym cargem byli podobne.. .. u luxuries bohuzel hraje roli spousta faktoru ..diky kterym muzes vydelat jeste vic..nebo mnohem min.. ..na trade se da dlouhodobe spolehnout no (jenze ja byl liny ho hledat, dokud mam solidni prijem z pasovani)..

nekdo "nahore" kazdopadne usoudil..ze luxuries muze byt az moc jednoduchy obchod..tak od noveho updatu chtej boom systemy omezit.. uz tak obtizne hledani idealni ceny a vzdalenosti..se stane jeste vic otravnejsim .. a v tom okamziku tahnu na regular :D ..snad na condu stihnu posetrit pred updatem jeste.

Ja ted s Cobrou litam bez stitu, kvuli lepsimu profitu. Presedlal jsem na luxuries, sice ta trasa je 6 minut jedna otocka s hyperjumpem, akorat jsem koupil pro vetsi bezpecnost docking comp, protoze je bez stitu vetsi hazard dokovat, nez naopak, navic nesnasim ty stanice ve tvaru polygonu, mohli by trochu zapracovat na lepsim oznaceni vstupu. Kdyz priletim z boku, tak asi nekolik sekund zkoumam kde jsou ty bile svetla vchodu, jak ta vec vlastne rotuje, apod.

Last edited:
no tim ze si poridis docking comp..tak zas prijdes o cargo.. sice ne o tolik..ale i tak to nema extra smysl ..

Zapracovat na oznaceni vlezu neni potreba... dokud mas stanici oznacenou ..tak se na jeji hologramove miniature ukazuji sipky..

Last edited:
Ta stanice při pohledu na vchod rotuje proti směru hodinových ručiček, podle toho se dá poznat vše :)
Tj. pokud rotuje ve směru, tak jsi špatně :)

jeste detail.. ten vlez je namirenej vzdycky k planete ... proto je dobry v supercruiseu vletet mezi planetu a stanici ..a pak namirit primo na stanici.. jakmile vyskocis.. budes pokazde mirit cumakem na vlez ..samozrejme pod nejakym uhlem.. podle toho jak se ti to povede. Dulezity je..ze videt proste pujde.

A jo, to me nenapadlo. :)
4t vs neznicena lod pri dockingu je rozdil. Jinak ten pocitac dokuje dost divne, doufam, ze to jeste poladi.

Spoock: Myslim, ze bez stitu budes litat do prvniho karambolu. A podle zakonu schvalnosti ten karambol prijde, kdyz budes mit nalozene hodne drahe zbozi (at uz mas dockovaci pocitac nebo ne, staci aby se tam blbe namotala jina lod...). Touhle lekci uz jsem si take prosel... ;)

Last edited:
Je to jen autopilot, nečekej zázraky :) já ho používám když nepospíchám, nebaví me pořád dokola dokovat. Když si naletíš blbě, ze strany vstupu do doku, tak se občas zasekne, ale jako problém to neřeším, stačí si naletět inteligentně, tak aby byl vstup vidět ne pod úplně divokým úhlem.

No nevím, ručně zadokuju rychleji a řekl bych i bezpečněji než autopilot. A na rovinu, kdo pamatuje původní Elite z 8-bitů, tak s dokováním prostě nemůže mít problém. Tady je airlock obrovský a vejde se několik lodí najednou... Dřív to bylo úplně něco jiného (přesně na střed, synchronizovat otáčení lodi s otáčením stanice, pomodlit a přidat plyn :) ).

Update Error

Zdravíčko komandéři,
nesetkali jste se někdo s errorem při updatu, který hlásí:
Unhandled exception during project update: Index je mimo pole.

Nevíte co s tím?

A jo, to me nenapadlo. :)
4t vs neznicena lod pri dockingu je rozdil. Jinak ten pocitac dokuje dost divne, doufam, ze to jeste poladi.
Až se to pořádně naučíš, tak zjistíš, že docking comp je úplně k ničemu. A traderů bez štítů jsou plný hřbitovy, věř mi. Se štítem si můžeš dovolit dockovat jako prase a jediné na co si musíš dát pozor je přehmat s boostem nebo nějaká větší loď u airlocku.

Mr.Hidden: Děkuji za radu, ale na konec to vypadá na reinstal, našel jsem kolem ještě pár typů, ale ani jeden u mě nezabral. Prostě se to rozhodlo neposlouchat :)

Tak par karambolu uz jsem mel. Taky dokuju daleko lepe, nez komp. Jestli dokovaci komp neregistruje jine lode, tak to je dost na prd.

Zdar ... otazka: Seeking Luxuries vykupuji JEN a pouze PE nebo i neco jineho ? A pokud kazdy neco jineho, jak se to pozna ... zatim jsem narazil jen na nekolik sektoru, kde byli tihle obchodnici ale na stanicich ktery se tam vyskytovali PE jen vykupovali ... :(

Lítat s dokovacím autopilotem je snad nebezpečnější, než přistávat manuálně bez štítů :D
Co jsem si koupil Imperial Clipper (Large), tak zásadně při tradování lítám bez štítů (i když si tak vzpomínám, celou dobu lítám bez štítů). Nemám vůbec problém dokovat, někdy se mi stane že se přeboostuji a nestihnu to ubrzdit a v pohodě to proletím i ve 200. Ještě se mi nestalo, že bych se nějak vyboural - je to třeba mít v ruce :) Doporučuji lítat bez autopilota + bez štítů -> tím se nejlépe naučíte opatrnosti, nejefektivněji dokovat a jako bonus = větší profit :)

Back
Top Bottom