Release Elite: Dangerous Market Connector (EDMC)

After updating to 3.36 - still CAN'T authenticate. No matter what browser I use I always get "Invalid Credentials", even though it shows EDMC as a "linked" app in the cAPI panel.

What is this? Why is it such a mess, everytime that FDev "updates" the API?
Anybody else still having problems?
Same for me. And everytime I want to enter any of the 3 gamemodes from the main menu a new browsertab opens (tried it with Firefox and Chrome), I have to enter mail address and password, click the pictures in the Google captcha and approve (and THIS is the really annoying thing). As long as I'm in space EDMC says only "Logging in ..." and when I dock at any station it says "Error: Invalid Credentials".
 

AnthorNet

Volunteer Moderator
After updating to 3.36 - still CAN'T authenticate. No matter what browser I use I always get "Invalid Credentials", even though it shows EDMC as a "linked" app in the cAPI panel.

What is this? Why is it such a mess, everytime that FDev "updates" the API?
Anybody else still having problems?
Did you bought the game from Steam or from Frontier?
If from steam, you need to click the steam icon and log-in with Steam.
 

Otis B.

Volunteer Moderator
As long as I'm in space EDMC says only "Logging in ..." and when I dock at any station it says "Error: Invalid Credentials".
Are you using IE as your default browser? IE is known to be broken - see the Troubleshooting guide. Otherwise please send me the file %TMP%\EDMarketConnector.log .

Did you bought the game from Steam or from Frontier?
If from steam, you need to click the steam icon and log-in with Steam.
The Steam login is flakey/broken (maybe only in conjunction with PKCE?) so EDMC only offers Frontier login.
 
Last edited:
Did you bought the game from Steam or from Frontier?
If from steam, you need to click the steam icon and log-in with Steam.
Frontier. But nevermind, got it working.

To devs: Found a solution. I was always running EDMC as an administrator and never had any issues. I did a clean install of EDMC and this time ran it without admin rights and voila! It authenticated and works now.
 
Having trouble logging in to EDMC. Getting the feedback:
Error: Invalid Credentials
when trying to update. Upon trying to log in with my Frontier account, and I'm positive I'm entering my email and password correctly, I'm getting the feedback:
'NoneType' object has no attribute '_getitem_'
 
Last edited:
Please send me the file %TMP%\EDMarketConnector.log
Here is the file:

https://drive.google.com/file/d/13e9K8OWNGYjUFpebz2v8LwqCWn5BqiNS/view?usp=sharing

Code:
E:D Market Connector 3.1.2.0 2019-01-29T15:52:23
loading plugin coriolis from "D:\Programs\EDMarketConnector\plugins\coriolis.py"
loading plugin eddb from "D:\Programs\EDMarketConnector\plugins\eddb.py"
loading plugin edsm from "D:\Programs\EDMarketConnector\plugins\edsm.py"
loading plugin edsy from "D:\Programs\EDMarketConnector\plugins\edsy.py"
loading plugin inara from "D:\Programs\EDMarketConnector\plugins\inara.py"
Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
  File "Tkinter.pyo", line 1542, in __call__
  File "EDMarketConnector.py", line 621, in journal_event
  File "prefs.pyo", line 735, in make_current
  File "prefs.pyo", line 740, in _putfirst
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'insert'
Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
  File "Tkinter.pyo", line 1542, in __call__
  File "EDMarketConnector.py", line 191, in <lambda>
  File "prefs.pyo", line 354, in __init__
  File "prefs.pyo", line 390, in cmdrchanged
TypeError: 'NoneType' object has no attribute '__getitem__'
Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
  File "Tkinter.pyo", line 1542, in __call__
  File "EDMarketConnector.py", line 191, in <lambda>
  File "prefs.pyo", line 354, in __init__
  File "prefs.pyo", line 390, in cmdrchanged
TypeError: 'NoneType' object has no attribute '__getitem__'
 
EDMC is working for me, but I keep getting the Authenticate browser screen. It just pops up from time to time.

I don't see a pattern. Everything works, and then after a while it wants me to authenticate again (during the same session, even). It's just an annoyance, but it's new and never happened before.

Is there anything I can do to fix the issue?

Edit: Never mind, it was user error. I was inadvertently logging in to the wrong account. So I confused myself, lol.
 
Last edited:
version 3.3.7.0 having auth issues followed all faqs and still same
login is correct as its picking up the right commander etc just says auth failed
log is also same
Code:
E:D Market Connector 3.3.7.0 2019-02-12T19:46:58
loading plugin coriolis from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\coriolis.py"
loading plugin eddb from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddb.py"
loading plugin eddn from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddn.py"
loading plugin edsm from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsm.py"
loading plugin edsy from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsy.py"
loading plugin inara from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\inara.py"
Auth	Can't refresh token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=7sXD+WQ4kvmAzolSy89eq8TftAetV/mDWD2WswYcjNU1u3U/uBcqMqzqKJVWB9aEzDi4lael2NI00jkUybUwOj/DxBFErPLv8HSzzz2ZfYRGc1DDDhbS4lzC6XrR; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:46:59 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:46:59 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	New authorization request
Auth	Can't get token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=46NOuKnRAmaxuefrQCQIAWlyR2pQFIIvqJjtVl1aoPpIZ9Qyf3j6TcIvj2wtBEIBdbQS7TrUtWTXVX1gNVahgtBVu9mvXiaqOJch5llqKbxSDOBFgIVrsQcgy9UG; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:47:12 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:47:12 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	Can't refresh token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=wn+t90Iwkr7DS48kzh4WWnC7oMvgmhUCDZwFcwqbJa80MxLqg08qVILi6r+cNrE0XC/dpO+MI5cdc0UunABVZiW9ca3JTurWIfyACP/Kj2N4Qh7yh6aF7DMgqpp5; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:48:27 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:48:27 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	New authorization request
Auth	Can't get token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=Hc8izmnB1dJfDxVaxeOZhCJIG4ZillDcy/o0DCHhz/WliiCziRGXOqcIZm5auxX9dswkQaAt55ooDzcXYOzp1CdDQ6r4LSMzxlkBnfbLWVrl7yRbePk9VqUvQVij; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:48:30 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:48:30 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	Can't refresh token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=jQrklnIqUhutgwy9R4YCi+v3vkpm+mipS48Njdv5IBRUl9UR/4vG1hve84sTUYzITk3auB7P+EhaDpIbamZPo6EEExwhNz1xgnc6J5W1DDQULCC0ESb9E0HIfvkq; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:56:57 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:56:57 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	New authorization request
Auth	Can't get token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=3t5jLJn4O16RvbZpdqfTqrnI2QBUMFjYOMvf7JRgpGJ6p3i49uzo3/ccdFJEiT2IxAtbf3raLlW83cIUTTR6UyBlgnKkwdBLinY6xVHnM/gw/o3/ck+Hox1gGjqc; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:57:02 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:57:02 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	Can't refresh token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=bMHJC6kv9plHEi3vcgUAzh1T7QrLwZaky3S6MCU79bmH+qfg7MWpBSXvVdp66H9Z0+hgazdbcK27oM+5zfeAj8WGwJh+vnfJT9ckaTh5hHYpO86H7JSXnPUeee11; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:57:13 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:57:13 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	New authorization request
Auth	Unexpected response "edmc://auth/?code=5cb0a285-fa2d-484a-a6dc-0aca3585b313&state=IIY-lgD9idQ"
Auth	Can't refresh token for SilverfoxBL
None
Auth	https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=MTDgN69J8VksgZFwN2m6kFCIhsu7fVh6+wwmJPoi74vKdPJoAiPWC4zNfmvdVrQ4oC7bWPzl7dZdJa1v9tilybh9h0c5Tf89B3CCnjssl5Hqf338MK0CRnLdyOCO; Expires=Tue, 19 Feb 2019 19:58:21 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Tue, 12 Feb 2019 19:58:21 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth	New authorization request
Auth	Unexpected response "edmc://auth/?code=364a92fc-25cd-45f8-99d7-12d5ff1227c0&state=IIY-lgD9idQ"
 
I have the same issue - log below. My default browser is Firefox, which is where the authorization request login appears. I logged into the frontier site separately to make sure the username and PW are correct (and I have only one account).

E:D Market Connector 3.3.7.0 2019-02-12T18:28:14
loading plugin coriolis from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\coriolis.py"
loading plugin eddb from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddb.py"
loading plugin eddn from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddn.py"
loading plugin edsm from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsm.py"
loading plugin edsy from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsy.py"
loading plugin inara from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\inara.py"
loading plugin DistanceCalc from "C:\Users\mvala\AppData\Local\EDMarketConnector\plugins\DistanceCalc\load.py"
loading plugin EDMCJumpSpeed-master from "C:\Users\mvala\AppData\Local\EDMarketConnector\plugins\EDMCJumpSpeed-master\load.py"
loading plugin LandingPad from "C:\Users\mvala\AppData\Local\EDMarketConnector\plugins\LandingPad\load.py"
Auth No token for Mf1ve
Auth New authorization request
Auth Can't get token for Mf1ve
None
Auth https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=vm6y57qhGUK1CNGuxjQSmFZwBBU5fYZtlHO2Z4ogkwA8o90oK7QSDhQuvzaTfoS4e9NqgV3UHYc6ceJ4GS0uXKKsfTO1ClSDjf3Pw4iver8YlaBfskD4arDBaRL1; Expires=Wed, 20 Feb 2019 00:28:20 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Wed, 13 Feb 2019 00:28:20 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth No token for Mf1ve
Auth New authorization request
Auth No token for Mf1ve
Auth New authorization request
Auth Can't get token for Mf1ve
None
Auth https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=UqGTNNHcLABAAZOf4eBQeWbjkLuIIgjOwYv77Z0PArZWf4IZpxXe6WPwYhs1xphB5HflMelMHaPEEdiSDWhTWr16qQcxt3UZzROpM8U2NaUJPUQjjXxKFUDqrxvh; Expires=Wed, 20 Feb 2019 00:30:39 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Wed, 13 Feb 2019 00:30:39 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
 
Last edited:
I use EMDC in conjunction with the TCE and I'm having a very similar problem. All last night it wasn't working and again today.
I logged into Frontier to check that my password and access there was all okay. I've uninstalled, deleted the EDMC folder and reinstalled. Same problem.

E:D Market Connector 3.3.7.0 2019-02-13T19:44:29
loading plugin coriolis from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\coriolis.py"
loading plugin eddb from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddb.py"
loading plugin eddn from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\eddn.py"
loading plugin edsm from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsm.py"
loading plugin edsy from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\edsy.py"
loading plugin inara from "C:\Program Files (x86)\EDMarketConnector\plugins\inara.py"
Auth Can't refresh token for Rustum
None
Auth https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=YKOzSocMTBYbh6dA2LilJBpO0cIPHLPYug0iE7R8ZpgFfC5XJAaPZcm8ekjDcKHwE7WwNp3Zz2giEL6yRcbU/Q3AUfs4zTw9oqSIWQBgNEvYXHmgNkUffyUEmhOW; Expires=Wed, 20 Feb 2019 08:44:37 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Wed, 13 Feb 2019 08:44:37 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
Auth New authorization request
Auth Can't get token for Rustum
None
Auth https://auth.frontierstore.net/token 401 Unauthorized {'X-Powered-By': 'PHP/7.2.15', 'Transfer-Encoding': 'chunked', 'Set-Cookie': 'AWSALB=tu0Yz3MNUP8Mw28Ea7kX1EusezWY+tEpngT5fI/E1SuJn0f3tasechqiNiv5YbqcFc26ZTQTHly8Wb1njGN40HOYggoE7jxqbGMCnR+uehOdfwqZEPXPuLgZzcbR; Expires=Wed, 20 Feb 2019 08:44:59 GMT; Path=/', 'Server': 'nginx/1.15.8', 'Connection': 'keep-alive', 'Allow': 'GET, PUT, POST, HEAD, DELETE', 'Cache-Control': 'no-cache, private', 'Date': 'Wed, 13 Feb 2019 08:44:59 GMT', 'Content-Type': 'form', 'WWW-Authenticate': ''}
 
Same here i just get invalid credentials. I can login to my account fine on the Frontier site. It does say Frontier server down intermittently in EDMC.
 
Same for me - EDMC tries to authenticate, I do confirm, re-start EDMX and the message says "Error: Invalid credentials"
 
EDMC worked well with 3.36, but today I got the 'Error: Invalid credentials" message and the autentication screen popped out.
I uninstalled 3.36 and installed 3.37. The some problema. However, the information about factions is sent to EDDN and EDSM
 
Yes I've been getting this issue as well last couple of days. v3.37 was working fine up until then - but now just getting invalid credentials all the time :(
 
Top Bottom