GalNet RADIO - Start !

Dzięki Panowie, wreszcie nie postuję pod własnymi postami...

Przy okazji dzisiejszego Specjalnego Wydania "Godziny Grania", przemycę kilka radiowych nowinek:

Nasz nowy redaktor - CMDR Assarin - przygotowuje cotygodniowy cykl informacji handlowych.
Podobno "traderzy" z całej galaktyki zbierają wspólną pulę kredytów, chcąc wyznaczyć nagrodę za jego głowę, za zdradzanie nam tych tajnych handlowych szlaków :)

[video=youtube;pJapz-muSBc]https://www.youtube.com/watch?v=pJapz-muSBc[/video]

Lada dzień ruszy też zupełnie nowy program CMDR Assarin'a !.

Casting na żeński głos GalNet'u wygrała CMDR Asia !
(jeżeli stopień CMDR przysługuje po zdanym teście lądowania Aspem w porcie planetarnym...)

[video=youtube;leHUapal8ss]https://www.youtube.com/watch?v=leHUapal8ss[/video]

A ja zapraszam Was jeszcze raz na dzisiejszą specjalną "Godzinę Grania".

Tą specjalną płytą uczcimy 3 miesiące GalNet Radia i jego awans.
Uprzedzam, że jest to muzyka zakazana w Federacji, jeden z jej utworów stał się nieformalnym hymnem powstańczej organizacji Emperor's Dawn, Felicia Winters słucha tej płyty przed snem ukryta pod kołdrą, a księżniczka Aisling Duval jeździ na wszystkie koncerty jednego z wykonawców!

[video=youtube;kDuW_kL7qEk]https://www.youtube.com/watch?v=kDuW_kL7qEk[/video]

Godzina Grania - Wydanie Specjalne - dzisiaj o 21:00 w GalNet RADIO !

---
Do usłyszenia, Piloci!

Last edited:
Ja tylko chcę powiedzieć, że informacje handlowe wymiatają - nie tyle same trasy co otoczka i reklamy statków. Bardzo klimatyczne, doskonała robota!

Przepraszamy za usterki

[video=youtube;1oDwU_-4rI0]https://www.youtube.com/watch?v=1oDwU_-4rI0&feature=youtu.be[/video]

OGŁOSZENIE:

Z przyczyn technicznych musimy przełożyć dzisiejszą "Godzinę Grania".
Przerwy między utworami spowodowane są awarią serwera radiowego. Podejrzewam, że skoro nie zostały usunięte przez "support" dzisiaj - potrwają cały weekend.

Na szczęście dźwięki silników okrętów kosmicznych dość skutecznie wypełniają te chwile ciszy ;)
Szkoda jednak psuć płytę przygotowaną na "Godzinę Grania" takimi przerywnikami.

Powodzenia, piloci!

Last edited:

Szkoda że ten Galnet polski koncentruje się na polskich husarów a nie np. ogólnie, każda frakcja polska, są np. wysyłanie wiadomości do polskiego GalNet aby powiadomić polskich użytkowników o ciekawym wydarzeniu które się wydarzyło na terenach polskich frakcji nie-hussarskich.

Wybaczcie za moje negatywne myślenie,ale film powinien nazywać się "Liga mistrzów husarii", gdyż raczej poza husarii nie będzie można brać udziałów. (Only Mode hussars)

Przy okazji, głos jest tak jakby "poniosły", szybko i sztucznie. (Mówiono tak aby było fajnie, widać że autor po prostu się "bawił" przy mówieniu, nie brał na poważnie)
Wolałbym taki powolny gruby głos, kiedyś słyszałem jak Robinus raz fajnie mówił z jednej audycji.

Oczywiście to tylko moja opinia.
Pozdrawiam.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Szkoda że ten Galnet polski koncentruje się na polskich husarów a nie np. ogólnie, każda frakcja polska, są np. wysyłanie wiadomości do polskiego GalNet aby powiadomić polskich użytkowników o ciekawym wydarzeniu które się wydarzyło na terenach polskich frakcji nie-hussarskich.

Wybaczcie za moje negatywne myślenie,ale film powinien nazywać się "Liga mistrzów husarii", gdyż raczej poza husarii nie będzie można brać udziałów. (Only Mode hussars)

Przy okazji, głos jest tak jakby "poniosły", szybko i sztucznie. (Mówiono tak aby było fajnie, widać że autor po prostu się "bawił" przy mówieniu, nie brał na poważnie)
Wolałbym taki powolny gruby głos, kiedyś słyszałem jak Robinus raz fajnie mówił z jednej audycji.

Oczywiście to tylko moja opinia.
Pozdrawiam.

Radio GalNet jest niezależne. Może inne frakcje się nie kontaktują z Robinusem i nie przekazują mu informacji o wydarzeniach? Nie rozumiem, dlaczego masz do nas o to pretensje. Z tego co wiem, istnieje jeszcze tylko jedna polska frakcja (nie szukam specjalnie, a o ich istnieniu dowiedziałem się z wątku na tym forum). My aktywnie wspieramy GalNet, poza tym cała jego ekipa - oprócz Assarina - należy do Husarii, więc chyba oczywiste, że zdają relacje z naszych eventów.

Szczerze mówiąc, jeśli masz jakieś uwagi odnośnie radia, to skontaktuj się z jego redakcją, a nie z nami. Pisząc w naszym wątku za wiele raczej nie wskórasz...

Last edited:
@rootsrat
Mam w planie napisać.

Bardziej mi chodzi o tytułowanie tych filmów i wplecenia GalNet'a polskiego z Hussarią.
Nie da się tego rozdzielić w sensowny sposób, z pierwszej strony ma się czysto przetłumaczone wiadomości z GalNet a z drugiej strony wiadomości "wymyślone" przez graczy dotyczącej danej frakcji.
I nie da się tego rozdzielić.
Czasem trudno zauważyć czy to jest z GalNetu czy to jest wymyślone. (dopiero po przeczytaniu kawałka wiadomości można to wywnioskować)
Więc trochę boli czytanie z kanału RSS, na szczęście jest tego mało.

rootsrat said:
dlaczego masz do nas o to pretensje
Nie mam pretensji o was, tutaj po po prostu zwróciłem uwagę na film i wyraziłem na temat tego filmu swoją "opinię"/"krytykę".

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
@rootsrat
Mam w planie napisać.

Bardziej mi chodzi o tytułowanie tych filmów i wplecenia GalNet'a polskiego z Hussarią.
Nie da się tego rozdzielić w sensowny sposób, z pierwszej strony ma się czysto przetłumaczone wiadomości z GalNet a z drugiej strony wiadomości "wymyślone" przez graczy dotyczącej danej frakcji.
I nie da się tego rozdzielić.
Czasem trudno zauważyć czy to jest z GalNetu czy to jest wymyślone. (dopiero po przeczytaniu kawałka wiadomości można to wywnioskować)
Więc trochę boli czytanie z kanału RSS, na szczęście jest tego mało.

Nie mam pretensji o was, tutaj po po prostu zwróciłem uwagę na film i wyraziłem na temat tego filmu swoją "opinię"/"krytykę".

Aha, ok. Sorkens! Nie zrozumiałem :)

IMHO ładnie się to łączy w płynną całość. Anyway, to dyskusja do wątku z radiem, a nie tutaj.

Sorrki z Offtop.

Ale praktycznie od samego początku był komunikat na GalnetRadio "bądź korespondentem" a na www.elites.pl jest mail kontaktowy galnetpl@gmail.com
I na stronie zero odezwu, w radio trochę lepiej.
Czekamy na informacje odpowiednio wpisujące się w tło gry.

Last edited:
A nie można zrobić dwóch kategorii? Na przykład ED News i TWH News i do każdej z nich podpiąć osobny kanał RSS? Wtedy jeśli kogoś nie interesują sprawy Husarzy subskrybuje tylko newsy z gry. Nie wiem tylko, czy blogspot obsługuje osobne kanały RSS dla kategorii.

A nie można zrobić dwóch kategorii? Na przykład ED News i TWH News i do każdej z nich podpiąć osobny kanał RSS? Wtedy jeśli kogoś nie interesują sprawy Husarzy subskrybuje tylko newsy z gry. Nie wiem tylko, czy blogspot obsługuje osobne kanały RSS dla kategorii.

Popatrze ale chyba nie da rady.

Ahoj piloci! Dziękuję za poruszenie tematu polskiego GalNetu! Wreszcie nie tylko ja ładuję tu posty...

Absolutnie staramy się nie koncentrować na jednej polskiej frakcji. Nie wiem, czy wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że tylko część informacji w angielskim GalNecie pisana jest przez zespół Frontiera. Dużo newsów kreują inne frakcje i gracze. A skoro piszemy o frakcji Fuel Rats, o frakcji Diamond Frogs, skoro rozpisujemy się o Power Playu, to jako polskie media - czy to dziwne że wspominamy również o największej polskiej frakcji? GalNet został rozbudowany o te informacje i nie widzę powodu, żeby rozdzielać naszą frakcję od wymienionych wyżej.

Pamiętajmy też, że zdarzają się całe tygodnie bez żadnej informacji z GalNetu oryginalnego oprócz tygodników czy podsumowań. Wszelkie dodatkowe informacje które kreuje polska społeczność są wówczas na wagę złota, wypełniając puste strony w GalNecie i ciszę w radiu.

Na koniec przypomnę, że jak każda agencja informacyjna ;), jesteśmy złaknieni wszelkich informacji zarówno od frakcji jak i od graczy indywidualnych:

[video=youtube;aduqn6ZKRuQ]https://www.youtube.com/watch?v=aduqn6ZKRuQ[/video]

----

strona radia:
http://galnetpl.blogspot.com/p/galnet-radio.html
mail: galnetpl@gmail.com

http://www.facebook.com/galnet.radio/

Back
Top Bottom