Wezwanie !!!

No rzecznikiem Husarii nie jestem, ale fajnie sobie to zinterpretowałeś :) Mam gdzieś jak kto gra. Sam gram gdzie lubię, nie chcę spotkać gracza , wracając górniczym statkiem z pełną ładownią, gram grupę. Gra na to pozwala, jak i na psucie bgsu w solo też. A szacunek jakiegoś randomka z internetów? No zgadnij jak mnie interesuje ;)

Gra pozawala również na strzelanie do graczy novice latających w swoich sajdwanderkach w systemach startowych.... ale jakoś, nie wiadomo dlaczego jest to uznawane za niezbyt eleganckie zachowanie... tak samo jak psucie bgs'a w solo czy pg... ale masz racje ludzie grają jak chcą (nie mam nic do zarabiania kasy, czy grindowania materiałów na solo, to jest trochę inna sytuacja - nie wpływa na status innych graczy). Ty możesz się nie przejmować reputacją, ale TWH, jako frakcja już się tym przejmuje (a przynajmniej przejmowala jak ja byłem jej członkiem).

Zamiast pisać na forum niech ktoś w końcu wpadnie do HR 8444 i zacznie coś tam mieszać, specjalnie wróciłem do gry, w weekend latałem, później trochę też i żywego ducha nie ma. Jakiś ASP na padzie siedział przez chwilę i tyle.

My, Hercon Corp. jako miłujący pokój pacyfiści potępiamy ten konflikt. Jest on zbędny i prowadzi do niepotrzebnego rozlewu krwi. Ponieważ konflikt toczy się już od dawna i żadna ze stron nie ma zamiaru przerwać tego nienawistnego kręgu przemocy, postanowiliśmy działać. Powołujemy do życia siły szybkiego reagowania GPF (Galactic Peace Force). Nadrzędnym zadaniem tej elitarnej grupy będzie przez najbliżesze 2 tygodnie wymuszenie pokojowego współistnienia przez eliminację każdej śmiercionośnej broni w systemach w propmieniu 50LY od HR 8444. W celach prewencyjnych ogłaszamy również, że w systemie System HR 8444 zostaje wprowadzona godzina policyjna, która będzie obowiązywać 11-12 kwietnia. Podczas trwania godziny policyjnej, system HR 8444 będzie systemem zamkniętym. Każdy statek próbujący wlecieć do systemu będzie likwidowany bez ostrzeżenia

Łowca to niezły troll :D. Ogólnie smiesznie sie czyta teksty typu "nam rebuy niestraszny" mam nadzieje ze to dla beki. Jak nie polecam wyjsc jutro na slonce. Poznac ludzi na zywo itd. Ja mimo ze gram solo to siedze w Hussarii bo to fajna grupa i swietna idea. Jak Cie mierzi granie w trybie solo, graj sobie open albo najlepie CVC i gotowe. Na tym ta gra polega sa rozne opcje. A jakies takie akcje typu krucjaty podjazdy itd nawet by bylo zabawne, tylko w tej mechanice gry raczej do niczego nie prowadzi. Jedyne sensowne rozwiazanie to stworzenie swojej grupy i rozwijanie swojej lokalnej polityki poprzez realizacje zadan. A ze kosmos duzy to sobie znajdziecie miejsce.

Miło mi poinformować, że chociaż większość naszych sił była zajęta wczoraj kolejną wielką bitwą pomiędzy pilotami Outlaws oraz Lawful, która odbyła się tym razem w systemie shinrarta dezhra (zakończona oczywiście zwycięstwem pilotów stojących na straży porządku), byliśmy w stanie wydzielić lekkie siły do
patrolowania większych systemów The Winged Hussars, znajdujących się w promieniu 50 LY od Systemu HR 8444. Miło mi poinformować, że zarówno Łowca, jak i TWH dostosowały się do naszych żądań, i nasze patrole nie napotkały uzbrojonych statków.

Last edited:
Z tego co mówili to polatali chwile po systemach i poza jednym ASPem na stacji który zniknął to nie spotkali nikogo... z tego za pamiętam to było pomiędzy 20-21

Ale spokojnie, na pewno się spotkamy :)

Last edited:
Z doświadczenia wiem, że dopóki nie będzie ściśle zorganizowanej grupy, to można jedynie udawać jakieś zagrożenie dla TWH, szczególnie w BGS. I nieważne, gdzie ktoś lata. Wszystkie większe eventy robiło się zawsze w grupie albo w solo, nie wiem tylko czemu na siłę temu zaprzeczacie. Z tego co pamiętam, to tylko podczas budowy baru większość latała w open. Nieważne, gra jest jaka jest tylko nie bądźcie hipokrytami i nie piętnujcie kogoś za grę poza open, skoro sami tak gracie. Co do dużych eventów jako polska społeczność, to zawsze pomagam Polakom, niezależnie od mojej gry RP czy uprzedzeń, a że tylko TWH coś robi i istnieje jako największa polska frakcja, cóż taki klimat. Poza tym człowiek, który mnie zawsze irytował swoją osobą nadwornego hipokryty jest teraz w TRNG, więc nie mam już takiej motywacji jak kiedyś, żeby szkodzić TWH. ;)

PS. Agenta wywiadu w szeregach TWH dalej niezmiennie mam, może kiedyś się przyda... jak Frontier ogarnie swoje klocki. :p

Last edited:
Gram tylko w Open, od 2014r. Tylko tego trybu używam, nawet jak farmię jakieś dziadostwo.
Akcja reakcja - ktoś nie chce być przeze mnie wyśmiewany, niech nie gra w solo i grupie. I to się tyczy wszystkich. Czy członków TWH, czy każdego innego :) Taki mam lifestyle.

I prawdę mówiąc - pisząc w pierwszym poście żeby grali w Open - nie mam na myśli że oni grają w grupa/solo. Poza trybem Open, chęć dojechania TWH sprowadzi się do tego, że wszyscy wejdą w farmę w solo i żadnej zabawy nie będzie.
A w Open - robiąc nawet BGS - przynajmniej istnieje szasna że ktokolwiek kogokolwiek spotka, i poza bezmyślną farmą, będzie jakieś drugie dno.
Gramy w tą grę prawie wszyscy od 5 lat, każdy wie jak jest.

Ktoś chce grać w solo i grupie - to gra. Może mieć zdanie jakie chce na temat mnie czy trybu Open, natomiast nie zmieni to mojego zdania - w solo/grupa grają ludzie bojący się ciemności.

Akurat to Rysiek, Łowca, czy reszta, wiedzą.

Last edited:
Gram tylko w Open, od 2014r. Tylko tego trybu używam, nawet jak farmię jakieś dziadostwo.
Akcja reakcja - ktoś nie chce być przeze mnie wyśmiewany, niech nie gra w solo i grupie. I to się tyczy wszystkich. Czy członków TWH, czy każdego innego :) Taki mam lifestyle.

I prawdę mówiąc - pisząc w pierwszym poście żeby grali w Open - nie mam na myśli że oni grają w grupa/solo. Poza trybem Open, chęć dojechania TWH sprowadzi się do tego, że wszyscy wejdą w farmę w solo i żadnej zabawy nie będzie.
A w Open - robiąc nawet BGS - przynajmniej istnieje szasna że ktokolwiek kogokolwiek spotka, i poza bezmyślną farmą, będzie jakieś drugie dno.
Gramy w tą grę prawie wszyscy od 5 lat, każdy wie jak jest.

Ktoś chce grać w solo i grupie - to gra. Może mieć zdanie jakie chce na temat mnie czy trybu Open, natomiast nie zmieni to mojego zdania - w solo/grupa grają ludzie bojący się ciemności.

Akurat to Rysiek, Łowca, czy reszta, wiedzą.
Wiem, bo nie mam z Tobą żadnego screena w innym trybie niż open. ;) Ja mieszam wszystkie tryby według potrzeb, chęci i czasu na grę. Nigdy się z tym nie kryłem, nie udawałem i nie szczyciłem. Dla mnie wykup statku nigdy nie grał roli, to bardziej kwestia czasu na grę i przewagi liczebnej. Z resztą grupy "bohaterów w kupie" wiedzą, że jak nie ma wyjścia, to potrafię "ginąć" z godnością. Też chciałbym, żeby był tylko open ale nie będzie, a nie jestem typem człowieka, który lubi utrudniać sobie życie -tym bardziej wirtualne. Kiedy dołączałem do jakiejś grupy, to z myślą o graniu w open i tylko pvp, ale jak widzę, że każda grupa miesza tryby, to po co w ogóle z kimś grać, skoro to samo można robić samemu.

Poza tym to tylko hologram, a wszyscy siedzimy bezpiecznie w kapciach, pijąc mleko gdzieś daleko... Wprowadzając holo-me Frontier zepsuł mi plany, kiedy chciałem uśmiercić jedną z postaci w HR-ce, teraz musi trwać do końca świata. :D

Last edited:
Poza tym to tylko hologram, a wszyscy siedzimy bezpiecznie w kapciach, pijąc mleko gdzieś daleko... Wprowadzając holo-me Frontier zepsuł mi plany, kiedy chciałem uśmiercić jedną z postaci w HR-ce, teraz musi trwać do końca świata. :D

Otóż to :)

Jedyny komentarz jaki mi przychodzi do głowy to chyba... "każda frakcja ma swojego Mysteron'a mamy i my" [zZzZz]

P.S. Tłumaczyć nie będę, kto pamięta to pamięta :D
Gdyby nie Mysteron, to bym się zanudził swego czasu. Miał niezłą zajawkę, którą mnie wtedy kupił. Niestety jaka mechanika gry, taka wojna.

Również 99% mojego czasu w grze jest w open... nie mówię że nie zdarza mi się wchodzić na inne tryby podczas farmienia w uczęszczanych miejscach (ostatnio to były ruiny guardiasów) ale to są przypadki incydentalne i nigdy żeby robić coś co wpłynie na innych graczy.
Dokopać TWH nie mam ani powodu, ani zamiaru bo po pierwsze brzydzą mnie tego typu wojny grindowe w solo, a po drugie... już pisałem, że TWH jest na to za duża i ma za duże doświadczenie w BGS'ie. Powiem więcej, że w tym evencie nie mamy zamiaru strzelać do nieuzbrojonych traderów (no, chyba że to będzie w trakcie "godziny policyjnej" ale pewnie i wtedy będziemy ostrzegać że system jest zamknięty). Chodzi nam o czyste pvp.
Co chcemy osiągnąć to zainteresowanie ludzi chcących grać w pvp. Ostatnio coraz więcej się dzieje na scenie pvp dosyć często organizowane są "bitwy" między graczami Outlaw i Lawful. Nasza grupa jest mała, ale dosyć aktywna. Latamy na większości tych eventów, ale im więcej nas będzie tym lepiej :) Dodatkowo organizujemy od czasu do czasu otwarte treningi PVP (ci co są na discordzie EDPL może zauważyli). Do takich treningów wymagamy dobrych chęci i mniej więcej zrobionych statków. Walczymy do 20% hulla, ale... wypadki się zdarzają więc w wypadku zniszczenia kogoś z małą ilością kasy oferujemy zwrot kasy za wykup :)

A Mysterion był rewelacyjny :) coś jak rzecznik prasowy Husajna podczas wojny w zatoce, ale gadane miał :)

Last edited:
No więc... Wczoraj, w czasie gdy większość naszych pilotów wypoczywała po wyczerpującej Bitwie o Shinrartę, patrol GPF napotkał w systemie HR 8444 uzbrojone jednostki osobników nie respektujących warunków strefy zdemilitaryzowanej. Doszło do zaciętych walk podczas których, po stronie GPF brało udział 2 pilotów, natomiast po stronie agresorów (chcemy wierzyć, ze owi osobnicy działali bez wiedzy i zgody dowództwa TWH) zaobserwowaliśmy 8 pilotów (z czego 4 brało udział w wymianie ognia). W wyniku tych walk odnotowaliśmy 1 zniszczony statek agresorów, natomiast obyło się bez ofiar po stronie pilotów GPF.

Back
Top Bottom