Elite Dangerous - luźna dyskusja.

A jakie macie dokładnie oczekiwania od supportu? Ja też zgłaszałem to i owo, kończyło się na info, że powinno już działać, tickety wisiały tak długo, że sam już wiedziałem, że coś działa na długo zanim przyszła odpowiedź. Miałem też kilka spraw, które mógłbym zgłosić o refund Cr np. disconnet akurat w RESie i oczywiście automatyczne rozwalenie mojej Anacondy, zaraz po logowaniu do gry, czyli strata chyba z 8 milionów jak nie więcej. No ale jakby nie takie atrakcje to już w ogóle nie maiłbym co robić w ED ;)

Last edited:
W newsletterze niestety wycinki z AMA z DB, z których część podawałem przetłumaczoną już jakiś czas temu. To raczej nie będzie bety za tydzień ;)

Last edited:
Nie muszę się spieszyć z powrotem. Diamondback - combat exploration. Niecierpię tych lakonowych kabin. Kolejna śmieciarka. A tak chciałem żeby courier był statkiem combat/exploration.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Pamiętajcie, że newsletter jest kierowany do osób, które nie odwiedzają forum i tylko czasami są tam faktyczne newsy dla stałych bywalców forum (vide: Powerplay update).

Liczyłem, że chociaż podadzą datę startu bety PP, wychodzi na to, że Sloma dobrze trafił, nie będą się pchali w dwie bety jednocześnie więc trzeba czekać na koniec testowania cross-platform.

ktoś się poświęcał i testował cross-platform? ciekaw jestem jak z prędkością (ale nie na tyle, żeby to odpalać ;) )

dzisiaj 2 razy - pierwszy około 800lś od Ziemi i drugi 950lś znalazłem jakieś sygnały. z ciekawości poleciałem a tam kilka anakond i vulture. zeskanowali i pomachali ręką. drug raz 2 sidewindery i 2 eagle - piraci

co byście powiedzieli na taki zarobek na niewolnikach? Dopowiem, że to jest prawdziwa liczba, wiem byłoby banalne do podrobienia, ale po co? Cuda się zdarzają jak widać, szkoda, że kupiłem tylko 4t :)

9COVDoS.jpg

Są takie bugi w grze. Ja raz sprzedałem Palladium z zyskiem 6.300 Cr / Tona :) . Poleciałem szybko drugi raz na tą samą stacje gdzie kupowałem Palladium. Lece to sprzedać i lipa.......już było po staremu.

Ja miałem tak, że kupiłem 8 ton żeby wspomóc kolegę, rzuciłem mu 4, potem przeleciałem 140 ly (to było o 1 rano) i poszedłem spać, po porannej kawie odpalam statek, biorę się za sprzedawanie, zobaczyłem cenę zakupu, szczena mi spadła, potem przez 3 minuty usiłowałem sobie desperacko (i bezowocnie) przypomnieć gdzie tych cholerników kupiłem, potem do mnie dotarło jakim cudem to się stało, no niestety bug, a już się czułem bogaty :)

Mechanikę opisze przy okazji, raczej się nie nadaje do exploitów, więc szkoda mi pisać zgłoszenia :)

Ja miałem tak, że kupiłem 8 ton żeby wspomóc kolegę, rzuciłem mu 4, potem przeleciałem 140 ly (to było o 1 rano) i poszedłem spać, po porannej kawie odpalam statek, biorę się za sprzedawanie, zobaczyłem cenę zakupu, szczena mi spadła, potem przez 3 minuty usiłowałem sobie desperacko (i bezowocnie) przypomnieć gdzie tych cholerników kupiłem, potem do mnie dotarło jakim cudem to się stało, no niestety bug, a już się czułem bogaty :)

Mechanikę opisze przy okazji, raczej się nie nadaje do exploitów, więc szkoda mi pisać zgłoszenia :)

Jeśli to exploit to nie zamieszczaj tego na forum.

Last edited:
Jeśli to exploit to nie zamieszczaj tego na forum.

toż piszę, że nie exploit :)

Na moje oko to działa tak, jak masz ładunek czegoś np. niewolników i znajdziesz niekradziony/ ktoś Ci da pojemnik z niewolnikami to gra nie ma osobnego mechanizmu żeby to zaksięgować, więc dodaje do tych co już masz i uśrednia cenę zakupu, więc wygląda jakbym ich kupił dużo taniej, ale niestety nie. Nie bardzo widzę żeby się z tego dało wyciągac jakies zyski, poza może chwilowym zabłyśnięciem na forum fotką... W sumie można by sprzedawać naiwnym lokalizację niewolników imperialnych po 11k za bitcoiny :) (jak jest bitcoins po polsku?)

U mnie to stało się tak, że kumpel podnosił pojemnik który mu dałem, nie trafił i go rozwalił, pojemnik się zduplikował i ja go podniosłem, ponieważ był zduplikowany to już nie rejestrował się jak mój i zrobiły się cuda z ceną. Jak samemu wyrzucić pojemnik i podnieść to cena pozostaje normalna.

Last edited:
Ktoś się bawił w strefach walki wczoraj? Ja zauważyłem dość poważny wzrost trudności podczas walki z npcami z poniedziałku na wtorek, co 15 minut mam wracanie na stacje z uszkodzeniami, a w poniedziałek mogłem siedzieć do oporu czyli do czasu jak amunicja się skończyła :) Goście walcza jak szatany, nawet statki niskich rang, nareszcie koniec z nudą :)

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Ktoś się bawił w strefach walki wczoraj? Ja zauważyłem dość poważny wzrost trudności podczas walki z npcami z poniedziałku na wtorek, co 15 minut mam wracanie na stacje z uszkodzeniami, a w poniedziałek mogłem siedzieć do oporu czyli do czasu jak amunicja się skończyła :) Goście walcza jak szatany, nawet statki niskich rang, w końcu koniec z nudą :)

Hmm, ciekawe! Ja w weekend trochę powalczyłem i tak jak mówisz - standardowo z placem w uchu ;)

Jutro śmigam na urlop, więc sporo rzeczy do ogarnięcia, ale może uda mi się włączyć Elite chociaż na chwilę, żeby sprawdzić...

Mogli byśmy tak sobie zrobić Winga z sidewinderów i griefować gości w pojedynczych fer-de-lancach lub pythonach.

Last edited:
Back
Top Bottom