Beta 2.06

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Poprzedni wątek nam się trochę wyczerpał, a dyskusja zboczyła na zupełnie inne tematy. Otwieramy zatem osobny wątek poświęcony wyłącznie bieżącej aktualizacji oraz błędom jakie w niej występują.

Zapraszam do dyskusji.

Last edited:
Z racji tego, że nie miałem okazji jeszcze pograć od czasu ostatniej aktualizacji, ktoś może mnie uświadomić w zakresie działania skanerów które wykrywają obiekty w systemie. Często dotychczas obiekty po przeskanowaniu pozostawały jako nieznane.

Tak samo chciałbym wiedzieć czy już normalnie w miarę można sprzedawać mapy, bo ja do tej pory nie mogłem tego robić. Złożyłem ticketa wcześniej, ale nie mam żadnej odpowiedzi.

Z racji tego, że nie miałem okazji jeszcze pograć od czasu ostatniej aktualizacji, ktoś może mnie uświadomić w zakresie działania skanerów które wykrywają obiekty w systemie. Często dotychczas obiekty po przeskanowaniu pozostawały jako nieznane.

Tak samo chciałbym wiedzieć czy już normalnie w miarę można sprzedawać mapy, bo ja do tej pory nie mogłem tego robić. Złożyłem ticketa wcześniej, ale nie mam żadnej odpowiedzi.

Teraz kupujesz Basic Scanner, czy jakas lepsza wersje...
wskakujac do systemu odpalasz normalne skanowanie [ podobnie jak kill warrant scanner ]
Oczywiscie ma on jakis tam zasieg, wiec do kontaktow dorzuci ci troche obiektow UNKNOWN.
Nastepnie zblizasz sie do kazdego, namierzasz i kierujesz sie w jego strone.
Dalsze skanowanie rozpocznie sie automatycznie po zblizeniu sie [ zwykle ] ponizej 60LS [ odleglosc zalezna od masy obiektu z moich obserwacji ]
tym razem obiekty zmienia nazwe i masz juz jakies dane dla siebie i do sprzedazy.
Sprzedawanie calego pakietu wciaz jest zbugowane. UWAGA, Uparte proby moga wyczyscic ci wallet do zera :D
Wiec najlepiej sprzedawac wszystko pojedynczo.

Last edited:
Ja mam dwa w tym momencie. Basic i Detailed Surface Scanner. Problem w tym, że do tej pory działa to jakoś... losowo. O zasięgu wiem, jeśli dobrze pamiętam to lepsze wersje mają lepszy zasięg. Nie w tym problem. Często podlatując np. do tego samego typu planety, namierzam ją, skaner zaczyna pracować automatycznie, widać to po ikonce. Jednak po zakończeniu skanowania nazwa obiektu zostaje dalej nierozpoznana. Czasem działa, czasem nie. Próbowałem tych samych odległości, z bliska i daleka, i nic. DSS należy już ręcznie aktywować, no i wiem, żeby działał potrzeba aby był w parze z podstawowym. Jak sprzedasz basic to drugiego nie użyjesz bo nie da się go przypisać pod fire groups.

A na której wersji to testowałeś? Bo ja tylko na 2.05, na tej jeszcze nie, a ticket poleciał. W ostatni weekend chyba z dziesięć im wysłałem ale wiem, że próbowali naprawić błędy związane z łączeniem się z Universal Cartographics, z którym udało mi się tylko połączyć dwa razy przez ostatni tydzień. Chyba muszę odpalić grę i sprawdzić.

Myślę, że Cherryman ma na myśli te ringi które widać na mapach wewnętrznych systemu, a które nie posiadają planet. Tych nie ma, przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Kto wie, być może je zobaczymy w nadchodzącej aktualizacji 28 października.

Last edited:
Myślę, że Cherryman ma na myśli te ringi które widać na mamach wewnętrznych systemu, a które nie posiadają planet. Tych nie ma, przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Kto wie, być może je zobaczymy w nadchodzącej aktualizacji 28 października.

Dokladnie o to mi chodzilo. Tez po cichu licze na podlaczenie ich w aktualizacji.

adhan

Banned
a u mnie nadal nie działa epic multiplayer space adventure . chciałem polatać z bratem założyć zakon żelaznej pieści dzieciątka Jezus . no i co ? no i nic . chciałem pokowboic a muszę śmierdzące ryby w samotności wozić .

a u mnie nadal nie działa epic multiplayer space adventure . chciałem polatać z bratem założyć zakon żelaznej pieści dzieciątka Jezus . no i co ? no i nic . chciałem pokowboic a muszę śmierdzące ryby w samotności wozić .
Multi nigdy nie było priorytetem w becie, więc pewnie jeszcze sobie poczekasz.
Też myślę, że fajnie byłoby z kimś polatać ale jak się nie da to trudno.

Btw. Prośba, @adhan zmień repertuar bo to już twój kolejny post na ten sam
temat... i po co ? Wałkując go w kółko tutaj nic nie osiągniesz, przecież nikt z
FD tu nie zagląda.

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom