Słowem wstępu
Gra koncepcyjnie oparta jest na X Beyond the Frontier.
To XBtF jest pionierem i protoplastą, ale Frontier nie wykorzystał wszystkich dobrych rozwiązań.
Np. w XBtF była możliwość sprawdzenia cen na pobliskiej stacji kosmicznej bez konieczności dokowania w niej.
Generalnie było znacznie więcej opcji komunikacji ze stacją pozostającą w bezpośrednim zasięgu.
Dostępne były informacje o zadokowanych na stacji statkach, ilości myśliwców czy transportowców.
Dokowanie było konieczne tylko wtedy, gdy trzeba było coś naprawić, zainstalować, kupić czy sprzedać.
Dziś nie wychodzimy z domu aby za coś zapłacić, a w ED aby opłacić mandat musimy dokować (w dodatku anonimowo) - total bezsens.
A przede wszystkim w XBtF można było kupować i stawiać własne stacje kosmiczne.
STEROWANIE PC
Do rotacji bocznej myszą jakoś nie mogłem się przyzwyczaić, choć może jest wygodniejsza do sterowania
z uwagi na słabą manewrowość przy skrętach w lewo/prawo.
Odwrócone sterowanie wieżyczką SRV też mi nie podeszło,
byłoby logiczne gdyby pilot sterował nim bezpośrednio, własnoręcznie - ale tego nie robi.
KEY BINDINGS
Jest źle, jeśli najczęściej używanych klawiszy musimy szukać na klawiaturze.
Te podstawowe powinny być pod ręką, ustawione jak najbardziej intuicyjnie.
Leśli LPM (lewy!) obsługuje broń primary, a PPM (prawy!) secondary,
to dlaczego (do cholery!) na ekranie info primary jest po prawej, a nie po lewej - brak tu logiki i konsekwencji.
Ja przełączyłem sobie na odwrót. To co mam pod secondary (czyli na ekranie po lewej) obsługuje LPM, a primary po prawej PPM
Oczywiście w konsekwencji tej zmiany teraz broń pierwszego dostępu ustawiam na secondary.
Ale teraz mam intuicyjnie, widzę na ekranie opisy broni po tej samej stronie co przycisk na myszy je aktywujący.
Permanentnie wykorzystywane 75% throttle ustawiłem sobie pod LCtrl
A przełącznik SuperCruise pod LShift, Hiperskok pod CapsLock.
Jeśli OpenCargoBay jest pod HOME to LandingGear logicznie ustawiłem tuż pod czyli na END
Idąc dalej, jeśli SilentRunning mam pod DEL to wyrzucenie Heatsink'a ustawiłem na INS i nie ustawiam tego w broniach.
W ten sposób podstawowe, najczęściej używane przyciski staram się ustawiać w miarę logicznie, intuicyjnie i wygodnie.
Pół żartem, pół serio: Optymalny key do "dismiss/recall ship" to BACKSPACE
Wiele opcji w ED jest źle rozwiązanych, zagnieżdżonych w panelach, subpanelach, bez dostępu wygodnym skrótem.
Na przykład: Docking request - brak skrótu!
Aktywacja/Dezaktywacja CruiseAssist - brak skrótu!
Brak możliwości wysyłania limpetów skrótem z klawiatury - a mogłoby być RCtrl-C collector, RCtrl-P prospector...
Brak zautomatyzowania CruiseAssist. Mógłby przecież aktywować się sam
i sam utrzymywać optymalną prędkość do celu z wykorzystaniem 100% ciągu.
Jeśli macie jakieś ciekawe własne czy zapożyczone rozwiązania do konfiguracji klawiatury to podzielcie się.
CMNDR ALBOR WONTZ
Gra koncepcyjnie oparta jest na X Beyond the Frontier.
To XBtF jest pionierem i protoplastą, ale Frontier nie wykorzystał wszystkich dobrych rozwiązań.
Np. w XBtF była możliwość sprawdzenia cen na pobliskiej stacji kosmicznej bez konieczności dokowania w niej.
Generalnie było znacznie więcej opcji komunikacji ze stacją pozostającą w bezpośrednim zasięgu.
Dostępne były informacje o zadokowanych na stacji statkach, ilości myśliwców czy transportowców.
Dokowanie było konieczne tylko wtedy, gdy trzeba było coś naprawić, zainstalować, kupić czy sprzedać.
Dziś nie wychodzimy z domu aby za coś zapłacić, a w ED aby opłacić mandat musimy dokować (w dodatku anonimowo) - total bezsens.
A przede wszystkim w XBtF można było kupować i stawiać własne stacje kosmiczne.
STEROWANIE PC
Do rotacji bocznej myszą jakoś nie mogłem się przyzwyczaić, choć może jest wygodniejsza do sterowania
z uwagi na słabą manewrowość przy skrętach w lewo/prawo.
Odwrócone sterowanie wieżyczką SRV też mi nie podeszło,
byłoby logiczne gdyby pilot sterował nim bezpośrednio, własnoręcznie - ale tego nie robi.
KEY BINDINGS
Jest źle, jeśli najczęściej używanych klawiszy musimy szukać na klawiaturze.
Te podstawowe powinny być pod ręką, ustawione jak najbardziej intuicyjnie.
Leśli LPM (lewy!) obsługuje broń primary, a PPM (prawy!) secondary,
to dlaczego (do cholery!) na ekranie info primary jest po prawej, a nie po lewej - brak tu logiki i konsekwencji.
Ja przełączyłem sobie na odwrót. To co mam pod secondary (czyli na ekranie po lewej) obsługuje LPM, a primary po prawej PPM
Oczywiście w konsekwencji tej zmiany teraz broń pierwszego dostępu ustawiam na secondary.
Ale teraz mam intuicyjnie, widzę na ekranie opisy broni po tej samej stronie co przycisk na myszy je aktywujący.
Permanentnie wykorzystywane 75% throttle ustawiłem sobie pod LCtrl
A przełącznik SuperCruise pod LShift, Hiperskok pod CapsLock.
Jeśli OpenCargoBay jest pod HOME to LandingGear logicznie ustawiłem tuż pod czyli na END
Idąc dalej, jeśli SilentRunning mam pod DEL to wyrzucenie Heatsink'a ustawiłem na INS i nie ustawiam tego w broniach.
W ten sposób podstawowe, najczęściej używane przyciski staram się ustawiać w miarę logicznie, intuicyjnie i wygodnie.
Pół żartem, pół serio: Optymalny key do "dismiss/recall ship" to BACKSPACE
Wiele opcji w ED jest źle rozwiązanych, zagnieżdżonych w panelach, subpanelach, bez dostępu wygodnym skrótem.
Na przykład: Docking request - brak skrótu!
Aktywacja/Dezaktywacja CruiseAssist - brak skrótu!
Brak możliwości wysyłania limpetów skrótem z klawiatury - a mogłoby być RCtrl-C collector, RCtrl-P prospector...
Brak zautomatyzowania CruiseAssist. Mógłby przecież aktywować się sam
i sam utrzymywać optymalną prędkość do celu z wykorzystaniem 100% ciągu.
Jeśli macie jakieś ciekawe własne czy zapożyczone rozwiązania do konfiguracji klawiatury to podzielcie się.
CMNDR ALBOR WONTZ
Last edited: