Federacja ranga 100% - reputacja 2% problem z awansem

Witam,

Przede wszystkim witam komandorów.

Latam sobie w elite od około 3 tygodni i mam taki o to problem, oczywiście przejrzałem forum[smile]

Staram się o permit do systemu SOL. Mam już 100% rangi na poziomie "none" ale za nic nie wzrasta mi reputacja. Robię questy dla federacji w różnych zakątkach galaktyki ale nic się nie dzieje. Nigdzie nie mogę dostać misji naval do awansu. Na blogu szarego wilka wyczytałem, że aby dostać permit do syriusza to trzeba robić questy dla frakcji rządzącej. Więc zacząłem i tak i nic nie pomaga. Wiem, że do SOL trzeba rangę wbijać z wikipedii[smile]

Proszę o radę piloci.

rootsrat

Volunteer Moderator
Witam,

Przede wszystkim witam komandorów.

Latam sobie w elite od około 3 tygodni i mam taki o to problem, oczywiście przejrzałem forum[smile]

Staram się o permit do systemu SOL. Mam już 100% rangi na poziomie "none" ale za nic nie wzrasta mi reputacja. Robię questy dla federacji w różnych zakątkach galaktyki ale nic się nie dzieje. Nigdzie nie mogę dostać misji naval do awansu. Na blogu szarego wilka wyczytałem, że aby dostać permit do syriusza to trzeba robić questy dla frakcji rządzącej. Więc zacząłem i tak i nic nie pomaga. Wiem, że do SOL trzeba rangę wbijać z wikipedii[smile]

Proszę o radę piloci.

To jest niestety bug, z którym sam zetknąłem się kiedyś :(

Mi akurat nie chciało się zgłaszać ticketa do Frontiera, poleciałem na eksplorację, a kiedy wróciłem po 2 miesiącach, ranga mi wskoczyła po wykonaniu kolejnej misji. Ale jeśli to zgłosisz, support na pewno Ci pomoże. Link do portalu: https://support.frontier.co.uk/tickets.php

Hej,

Wydaje mi się że to nie bug. Zauważyłem, że jak przeszedłem na tryb solo to dostaję misje ale nie mogę ich wykonywać ze względu na brak reputacji. Plan jest taki, że w systemie RANA będę robił questy dla głównych frakcji. Zobaczymy. Właśnie problem jest taki, że nigdzie nie znalazłem dokładnej informacji co trzeba zrobić. Ale spoko naval misje się pojawiają.

Więc tak robiąc questy dla federacji i jednej i tej samej frakcji będącej w jednym systemie reputacja idzie w górę.

Pozdrawiam

rootsrat

Volunteer Moderator
Reputację podnosisz przez robienie danej frakcji przysług - handel na jej stacjach, oddawanie danych eksplo, robienie misji dla nich, oddawanie bounty voucherów itd.

Poczytaj poradnik - opisałem tam wszystko.

::EDIT::

Reputacja u superpotęg (Federacja, Imperium, Sojusz) podnosi się przez to co powyżej, dla frakcji związanych z daną superpotęgą. Czyli jak robisz np. misje dla imperialnej frakcji, to podnosisz reputację zarówno u nich jak i u Imperium.

Nie jestem tylko pewien czy reputacja superpotęgi nadal rośnie, jeśli masz już wymaksowaną reputację u danej frakcji...

Co do gry - no taka już natura Elite, że tutaj większości rzeczy trzeba się dowiedzieć metodą prób i błędów :p Dlatego powstają takie właśnie poradniki :)

Last edited:
Dzięki za poradę o to mi chodziło. Ten poradnik to już dawno wchłonięty tylko jakoś mi to umknęło. Dzięki i pozdrawiam

Witam

Podłączę się do tematu. W chwili obecnej we frakcji Federation mam:

- rank 'none' 100%
- reputation - 9%

Ze wszelakich poradników doczytałem, że muszę podskoczyć z reputacją u danej frakcji, żeby dostać misję z promocją do następnej rangi. Problem w tym, że latam dla fenderation wykonując, różne ich misje i niestety reputation cały czas stoi na 9%. Próbowałem wykonywać zarówno misje w jednym układzie jak i w różnych (oczywiście tylko dla federation). Robienie misji dla frakcji rządzącej na danej stacji też nie przynosi rezultatu. Irytujące bo 130h. w elite na tej samej randze bez chociażby dostępu do SOL - że nie wspomnę, że liczę na bardziej lukratywne biznesy.

Pozdrawiam
m0rd3rc4

P.S. Pytanie z innej beczki. W systemie, którym najczęściej latam dwie stacje mam oznaczone kolorem zielonym - co to oznacza?

No i problem rozwiązał się - piszę bo może komuś się przyda.

Miałem zainstalowany dodatek Horizons, ale nie uruchamiałem go tylko grałem w podstawkę. Teraz gdy odpaliłem Horizonsa w misjach dla federacji pojawiły się takie oznaczone białym półkolem - dzięki nim rośnie reputacja

Pozdrawiam

Back
Top Bottom