Handel - ogólne porady?

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Hej,

czy jest może jakiś poradnik do handlowania? Jakieś wątki z przemyśleniami? Chciałbym nieco efektywniej pohandlować. Nie chcę tylko handlować, bo to może jednak z czasem sprawić, że gra stanie się nudna... z reszta już mnie troche nudzi to handlowanie... no ale Cobra do eksploracji prawie gotowa... jeszcze tylko 900k kredytów na fuel scoop klasy 3. Niestety wczoraj zapomniałem poprosić o zgodę na lądowanie i moim Lakonem type 6 (pełnym złota) nie zdążałem wylecieć z niej... w 3 sekundy straciłem milion kredytów... coż zdarza się. Niestety wszedł też patch 2:06 i nagle okazało się, że mój świetny szlak handlowy (w jedną złoto/berylium w drugą indium) przestał się opłacać... nagle wszystkie stacje w moim sektorze i okolicznych produkują indium... Także, razem ze stratą ładunku ... ze dwa dni w plecy... I to jest moment by zastanowić się co dalej z tym handlowaniem. Skąd tak duże zmiany? Jednego dnia zyskuję 1300 na tonę by następnego tylko 600/t za ten sam towar na tej samej stacji. Patrze na supply i demand (liczby) i niewiele się zmeinia. No gdyby była nadpodaż to może ceny powinny spaść... ale ja tego nie widzę. Zmiany cen są zatem zależne od czynników, których nie rozumiem. Do tego analiza mapy (galaxy map) i kolorowych linii tak naprawdę nic mi nie mówi. Włączam metale. Widzę, że eksportują do dwóch sąsiednich systemów. Sprawdzam te dwa i niczym się nie różnią... Nie ma tam większego popytu na metal (i tym samym wyższych cen)... Zatem - czy jest tu jakaś logika, czy należy szukać ręcznie różnic w cenach poszczególnych towarów? I jak w tytule... jakieś porady?

Last edited:
Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom