Elite Dangerous Hungarian Community Thread

Kell-e nekunk kulon voice chat server (Ventrilo, TeamSpeak, stb)?

• Total voters
    16
Hi Everyone, i've opened this thread to collect Hungarian players in ED universe. So please comment if you are Hungarian, and start the discussion with your introduction!

Sziasztok, mivel meg nem volt ilyen, gondoltam probat teszek, hogy kideritsuk mennyi Magyar jatekosa van ED-nak. Jo lenne osszehozni kis hazank kepviseloit az ED univerzumaban! (Ha van mar erre kulon oldal nyitva,akkor elore is bocs!) Ha jo otletnek talaljatok, akkor kezdjuk a bemutatkozassal! :)

View attachment 981

A fenti, hamarosan induló oldalhoz keresünk lelekes amatőröket, profikat, olyan kontribútorokat akik tudnának vagy akarnának segíteni, rövid, vagy hosszútávon, önkéntesen. Ha érdekel a dolog, írj nekünk az editors@elitedangerous.hu email címen.

Játékos lista (utólsó frissítés: 2014/10/08 - lista az edhu-n bővül csak tovább):
Fórum név | Játékbeli név | Fókusz

Araen | Cmdr Araen | ???
adnraas | Cmdr Athalay | Trading, exploring
SpectralMeat | ??? | ???
cmdr m0kon | Cmdr M0KN | ???
Cmdr Fremen | Cmdr Fremen | Pirate
Abbadon | Cmdr George Young | Exploring
Abbadon(+) | ??? | Exploring
saman | Cmdr Marx | Freelance
Player2 | Cmdr Player2 | ???
Smed | Cmdr Smed | ???
hubaiz | Cmdr Habos | ???
[HUN] Warhead | Cmdr [HUN] Warhead | ???
dooky | Cmdr ??? | ???
Zeeman | CMDR Ethereal Zee | ???

--------------------------------
Voice chat szerver elérhetőség a www.elitedangerous.hu oldalon található a Hasznos információk fórumban!
Regisztráció kötelező ennek megtekintéséhez.
--------------------------------

Hasznos linkek:
##########

Elite Dangerous Magyarország

Urhajo statisztikak
Kereskedesdo tool
http://www.altairvista.com/ (Egy eleg jo kereso motor, ED-hez tartozo oldalakon keres (forum, fan site, stb).)
Oktatas: repules kikapcsolt FA-val

--------------------------------------------------------------
Aki egyutt akar repkedni, csatlakozzon Marx privat csoportjahoz!
--------------------------------------------------------------

Last edited:
adnraas | HUN

Sziasztok,

Akkor kezdem en, szoval Andras vagyok, 34(?) :S es kickstarter ota kovetem az ED fejleszteset.
Nagyon megorultem, amikor hallottam a lehetosegrol, hogy lehet tamogatni a fejlesztest, igy en is hozzajarulhattam gyermekkorom egyik legnagyobb jatek elmenyet nyujto videojatek ujrefeldogozasahoz.
C64-en kerultem kapcsolatba az eredeti jatekkal, de sajnos a tobbi resz kimaradt, viszont most mar nagyon varom a teljes jatek megjeleneset!
Premium beta tag vagyok, es epp valami jatekos konfiguracio beszerzesen gondolkodom, mert a jelenlegi laptopommal nem fut akadalymentesen a jatek.
Szivesen csapatba vergodnek mas hazank fiaval, ahogy erre lehetoseget ad majd az ED.
Egyelore ennyit bemutatkozasnak! :cool:

Last edited:
Sziasztok,

Zsóka vagyok. Az első verzióval Commodore +4-en találkoztam, de később c64-en is megvolt. A korai PC-s időszakban az Elite plus-szal, később a Frontier-rel töltöttem sok órát tanulás helyett :) Az utóbbit manapság is szívesen előveszem néha, ha van egy kis időm.
Mivel grafikus vagyok, sokat számít egy játék kinézete, és meg kell mondjam, a E : D látványvilága, hangulata teljesen lenyűgöz. Pont úgy néz ki, ahogy anno a fekete-fehér minimál világba beleálmodtam.
Nem valószínű, hogy bármelyik tesztfázishoz csatlakozom (a megjelenéskori árat is sokallom még egy picit), de utána szívesen beugrok közétek, bár szűkös időm miatt nemigen számíthattok majd rám nagyobb horderejű csaták során. Azért egy kis közös röpködés remélem összejön majd ;)

Sziasztok

Krisztian vagyok, es en Premium Beta szinten tamogattam a jatekot.
Anno eleg sokat jatszottam a C64-en de a fekete feher grafika meg a haromszog alaku halyokon kivul sok masra mar nem emlekszem. Regen volt.
Habar en nem Magyarorszagon elek (remelem ez nem kovetelmeny :smilie: ) azert jo lenne ossze jonni a jatekban es egyutt jatszani.
Lehet hogy az ido elteres miatt nem lessz ra tul surun alkalom de azert a hetvegeken biztos ossze lehet valamit hozni.

Sziasztok!

Dániel vagyok, 26 éves. Sajnos C64en kimaradt az Elite, mivel bátyám nem értette, hogy mit kell vele csinálni, így én se játszottam vele. Most viszont már bejelentés óta követem és csak most jutottam odaáig, hogy megvettem a Standard Bétát. A többi nekem már too much volt pénzügyileg. Szóval be van lőve az Xbox Controller (tudom amatőr dolog, de nyugi nincs konzolom) elég jól mennek a Combat Scenariok. Várom a 29-ét mint a megváltást. Addig CS:GO-zok! :D
Remélem majd tartjuk mi magyarok a kapcsolatot az univerzumban, nem számít hogy máshol élsz... MAGYAR vagy!
BÉKE! =)

Multiplayer

Sziasztok,

remélem egyre több magyarral fogunk itt összefutni!
A közelgő béta megjelenése kapcsán, s mivel fókuszban lesz a többjátékos mód, arra gondoltam összeszedem rövid listába a magyar tagokat. Ennek megfelelően az első bejegyzést módosítottam, és egy kezdetleges listát összeállítottam.

Mit gondoltok, mit kellene még összeszednünk első körben a játékosokról?

Eddig evvel rukkoltam elő:
Fórum név | Játékbeli név | Fókusz

Várom ötleteiteket, és a fenti infókat, priviben, vagy a fórumra is mehet!

Üdv,
A.:cool:

Helló mindenkinek!

Most találtam rá a magyar fórumra. :)

Péter vagyok, 32 leszek. Én anno játszogattam a régi Elite-tel, de nem sokra jutottam vele, túl nehéz volt. Később a Frontier-t kipróbáltam, de ott meg repülni nem bírtam normálisan. Két-három éve viszont fölfedeztem az Oolite-ot, ami olyan, mint az eredeti játék, csak sok kiegészítővel, egész sokat kereskedtem vele, de még a kiegészítőkkel tuningolt grafika sem volt valahogy az igazi, többre vágytam. Megtaláltam a Pioneer-t is, ami a Frontier nyílt forráskódú változata, hasonlóan az Oolite-hoz. Egy-két bolygót körberepültem vele, élveztem hogy le lehet szállni a bolygókra is, de az irányítást nem tudtam megszokni, és nekem valahogy hiányzott az Elite hangulata. Később megvettem az X3: Terrain Conflict-ot, azt nem mondom, hogy megbántam, de nem is olyan volt, mint amire számítottam. Ezért is örültem amikor megláttam, hogy Braben megcsinálja a folytatást, viszont a Kickstarter-en bemutatott anyag nem vágott a földhöz. Úgy emlékszem, drága is volt, ezért végül úgy döntöttem, kivárok.

Azután véletlenül rátaláltam erre a videóra, és azonnal éreztem az Elite hangulatát, és hogy muszáj részt vennem ebben. Úgyhogy befizettem Standard Bétára, nemsokára csatlakozok hozzátok. Addig a Combat Mission-öket gyűröm, tegnap sikerült az utolsó két küldetést is megnyitnom, nagyon tetszik az utolsó pályán a nagy csata.

Erősen gondolkodom, hogy megveszem a Lifetime Expansion Pass-t, csak már így is egy kissé sokat áldozok erre a játékra (valójában nem csak erre). Veszek egy új gépet, ami elbírja (most laptopom van), meg valószínűleg egy Thrustmaster T-Flight HOTAS botkormányt is, úgy hiszem hogy azzal a legkönnyebb játszani.

Jó lenne majd egy csoportban lenni veletek a Standard Béta során! Játékbeli nevem még nincs, szeretnék majd sokat harcolni, de lehet hogy gyorsan elveszik tőle a kedvem. Ha így lesz, akkor valószínűleg kereskedni fogok.

Üdv,
easy

Sziasztok!

Norbert vagyok, Játékos nevem még nincs. Sok MMO-val játszottam beleértve az eve-t is, de talán az ED-nél ez teljesen mindegy lesz. Én is játszani fogok a bétával, és remélem együtt tudok majd repülni veletek:) Remélem nem gond de egy kis felhívást is írnék ide. A játék megjelenésénél a kedvesem is csatlakozik hozzám(és remélem egy occulus is:)), az a tervünk hogy egy felfedező csapatot szervezünk a galaxys közepére és tovább. Tudom hogy van már ilyen kezdeményezés, de én szeretnék kifejezetten magyarokkal együtt repülni és élvezni az anyanyelvem szépségét:) Célunk a felfedezés, idegen életformák és elveszett civilizációk felkutatása, azokkal való üzleti viszony kialakítása vagy épp a túlélés ha az idegen életformák nem túl barátságosak vagy kalózok fenik a fogaikat az ellátmányunkra. Ha szeretnétek az elsők között felfedezni a galaxis rejtett szépségeit, vagy szeretnéd első között megismerni a legmerészebb kereskedelmi útvonalakat, akkor szívesen látunk:) Jó lenne letűzni a mi zászlónkat is egy-két lélegzetelállító helyen;)

Communication?

Sziasztok,

orulok, hogy egyre tobben megtalaljatok ezt a forumot! :)

Felmerult bennem, hogy ugyan lesz in-game voice, illetve friend list is, ennek ellenere lehetne egy TeamSpeak, vagy Ventrilo stb. szervert uzemeltetni (amire helyet es hardvert, stb tudnek biztositani, viszonylag stabil netkapcsolattal).

Kerdes, hogy lenne-e igeny ra, illetve milyen klienst javasoltok? - ennek eldontesehez fel is tettem egy szavazast amely a forum elejen talalhato!

Udv,
A.

Last edited:
Hahó!

Én már egy ideje itt vagyok, de valahogy csak most vettem ezt a témát észre. Cmdr Marx néven majd megtaláltok a bétában, és ha épp fenn vagyok, nyugodtan írjatok rám!
Fókuszálni nem fókuszálok egyetlen területre se, azt csinálom, amihez épp kedvem van és jó ötletnek tűnik.

Ja és még annyi, hogy ha már külső voice, akkor szerintem TeamSpeak vagy Mumble. De szerintem amíg nem derül ki, hogy a játékban a beépített milyen lesz, addig fene tudja, hogy tényleg szükség lenne-e egyre.

Sziasztok,

Örülök hogy ilyen "sokan" vagyunk és meg is lepett. A játékban is Player2 a nevem és én is kipróbálok majd mindent. A TS jó ötlet, köszi András.
Üdv, Sándor

@Abbadon: Én is tervezek ilyesmit, de szerintem nem rögtön 29-től. Gyakorolni kéne meg tuningolni a hajót. Megtaláltam a közösségi kezdeményezésű felfedezőtúrát is. Sok mindent megbeszéltek, elterveztek már (váltakozó szerepkörök, utánpótlás útvonalak, több hullámos terjeszkedés), ti nem akartok egy nagy bandával repülni? Onnan is le lehetne csatlakozni időnként, nem egy őrült tempóban fognak haladni. :)

@adnraas: Kösz, lehet hogy később hasznos lesz, de egyetértek samannal, hogy nézzük meg a játék nyújtotta lehetőségeket először!

@Abbadon: Én is tervezek ilyesmit, de szerintem nem rögtön 29-től. Gyakorolni kéne meg tuningolni a hajót. Megtaláltam a közösségi kezdeményezésű felfedezőtúrát is. Sok mindent megbeszéltek, elterveztek már (váltakozó szerepkörök, utánpótlás útvonalak, több hullámos terjeszkedés), ti nem akartok egy nagy bandával repülni? Onnan is le lehetne csatlakozni időnként, nem egy őrült tempóban fognak haladni. :)

@adnraas: Kösz, lehet hogy később hasznos lesz, de egyetértek samannal, hogy nézzük meg a játék nyújtotta lehetőségeket először!
Szia!

Hát már kettő is indult, az egyik a The great expedition a másik pedig a the great solo expedition:) Nekem mind a kettő erősen szélsőséges, az egyik magáért beszél a másik pedig inkább népvándorlás nem pedig expedíció:)
Én egy maximum 25fős Elit csapatot szeretnék összeszedni, akikkel együtt élvezhetem a játékot. Továbbá 400milliárd csillagrendszer mellett, nem árt ha több expedíció indul útnak. Csináltam egy kezdetleges honlapot a kezdeményezésnek, sajnos nem értek a html-hez, de kezdetnek megteszi.
Én eléggé izgatott vagyok az ötlettel kapcsolatban, ha van kedved csatlakozz:)

http://hex.ucoz.hu/

Én eléggé izgatott vagyok az ötlettel kapcsolatban, ha van kedved csatlakozz:)

Kösz! Meglátjuk, még nem döntöttem el. :)

Megvettem a kiegészítőt is, majd idővel kiderül, hogy tényleg megérte-e... Mondjuk nemigen aggódok, mert amit idáig láttam már az is teljesen magával ragadott! :D A játékbeli nevem CMDR Fremen lett, ha valaki lát két nap múlva a játékban, akkor repüljünk egy kört együtt! :)

Üdv mindenkinek!

sziasztok!

az én nevem a játékban CMDR M0KN lesz. ha láttok nyugodtan írjatok! remélem már lassan indul a BETA 1 ...

Beta 1. elindult!

Sziasztok,

elindult a Beta 1. meg nem jatszottam, de a frissitesek mar lejottek :) Sok izgalmas ujitas, nagyon varom mar, ugyan most a szerverek epp nem elerhetoek.... kezdeti nehezsegek :)

Akinek van beta hozzaferese, es meg nem irta be a jatekbeli nevet, akkor az vagy priviben, vagy a forumra irja meg. Akik neve megvan, azokat megprobaltam felvenni, de lehet, mivel nem vagyok online ujra meg kell ezt tennem. Szoval probalkozom!

C u in the 'vers! :)
A.

Last edited:
Annyira jó volt végre szabadon röpködni! :D Kb. 20:00 - 22:00-ig játszottam, előtte még frissítgetett. A grafika, a hangok eszméletlen jók, gyönyörűek a napok meg a napkitörések közelről, az űrállomások, klassz a dokkolás. Be akartam repülni az Aulin külső gerincébe, hogy vagánykodjak, de majdnem otthagytam a fogam. :D

Felkutattam néhány ismeretlen pontot, ez egyiknél volt egy Hauler. Nem volt ellenséges, de én levadásztam! :) Volt egy eltérítésem, 2 Eagle átvizsgált, de már annyira akartam lövöldözni hogy én lőttem hamarabb, és így persze nőtt a vérdíj rajtam, aztán meg alig tudtam meglépni előlük 37%-os hajótesttel. A javítás majd 1000 kredit volt.

Csináltam egy küldetést, amiért majdnem 4000 kreditet kaptam. Kereskedtem pár cuccal, de csak 1000 kreditet kerestem. Az azért feltűnt hogy az Eagle csak 16000 kredit körül van, úgyhogy ez egy jó cél. Egyszer beragadtam egy hiperűrugrásba és ki kellett lőni a játékot, kétszer meg felszállás közben eltűnt alólam az Aulin űrállomás. Próbáltam csevegni is másokkal, de senki sem reagált egyelőre.

A barátlista teljesen kiment a fejemből, majd én is megpróbállak fölvenni titeket!

Beta 1 COOL!

Sziasztok,

nahat repkedtem kicsit... felszedtem 3 kuldetest, abbol azt hiszem egyert kaptam is penzt, a masiknal meg lehet lejart az idokorlat... minden esetre kimentem Earin 2-re, ahogy oda megy az ember, 2x talaltam random Unidentified Signal Source-t, mindketszer 1 rendfentarto, 1 korozott szemely harcaba cseppente bele :)

Aztan Earin 2-nel a hadihajo csataban merultem el... 14 kill, es egyben maradtam :) iszonyatosan jo hangulat, bar ott nem talalkoztam emberekkel, csak botokkal.

Olcsobbak lettek az uj urhajok, van Viper, a grafikan ismet poliroztak, talan meg szebb lett, jobb FPS mellett... Mostantol alap a Sidewinder 2 alap lezerrel?

Most mar latni masokat repkedni Super Cruise-ban. Tudja valaki hogy lehet megszakitani, tamadni az ott repkedoket?

Mindenkit felvettem friends list-re, de meg senki nem erositette meg :) Na majd kovetkezo este :)

Jo ejt,
A.

Fölvettelek én is titeket! Most frissít, kijött a Beta 1.02.

Az Eranin 2-nél? Én tegnap nem találtam a Federal Distress Signal-t, de akkor megnézem ott is. Viperről van fent videó YouTube-on, nagyon gyors hajó!

Olvastam egy trükköt, fel max sebességre, Boost-oljatok, közben kapcsoljátok ki a Flight Assist-ot, így végig ilyen sebességgel tudtok repülni. :)

Hoppá, nem is vettem észre a meghívót. Úgy néz ki, a játék nem szól, ha kaptál egyet.
Még én se tudom, hogy lehet valakit kiszedni SC-ból. Könnyen lehet, hogy most még sehogy.

Back
Top Bottom