ilu jeszcze gra w CQC?

A ja sobie pykam od czasu do czasu jak nie mam czasu na dłuższe posiedzenia, taki trening bez uszczuplania portfela ;)

Ja się pobawiłem w to łącznie może przez 1-2 godziny i odłożyłem na bok.

Zdecydowanie bardziej wolę używać statków na które sam zarobiłem, zakupiłem, wyposażyłem i z których czerpie wymierne korzyści w postaci kolejnych kredytów na kolejne zabawki.

Mnie osobiście zniechęca to, że CQC praktycznie w żaden sposób nie jest połączone z podstawką.

W becie miałem rozegranych sporo bitew, ale teraz wykorzystuje cały czas w Elitce na wbijanie rangi, także na koncie może mam 5 lub 6 bitew.

Ja ani razu nie uruchomiłem tego trybu. Nie podoba mi się koncepcja. Według mnie ten tryb powinien być chociaż w jakimś małym stopniu połączony z główną grą.

W becie sporo grałem, ale przez reset rangi mi się odechciało. Fakt, że ty lecisz w condorze a cała drużyna przeciwnika to eagle z cannonami wywołuje żądzę mordu.
2 strzały i eject, eject... Tym czasem ty ledwie zadrapiesz tarcze wrogowi. Chaff nie pomoże, bo jak nawala do ciebie parę osób to nawet bez aima w końcu któraś trafi.
Do tego pieniądze które są chyba kiepskim dowcipem. rozumiem, że to nie musi być fortuna, ale przynajmniej 3m/h by się przydało, a na najwyższych rangach z 6m/h.
No, do tego gra tak mało osób i tak fatalnie działa matchmaking, że ja mogę czasami pójść na 8h, wrócić i jeszcze poczekać z tydzień coby się doczekać.

Last edited:
True,tez chwile pogralem zamysl igrzysk mi sie podoba ale predefiniowane liadouty sa fe. Wbijam ranki tylko dla wlepek na kadlub

Ja się pobawiłem w to łącznie może przez 1-2 godziny i odłożyłem na bok.

Zdecydowanie bardziej wolę używać statków na które sam zarobiłem, zakupiłem, wyposażyłem i z których czerpie wymierne korzyści w postaci kolejnych kredytów na kolejne zabawki.

Mnie osobiście zniechęca to, że CQC praktycznie w żaden sposób nie jest połączone z podstawką.

Hmm... Osobiście cieszę się z faktu, że CQC nie jest w żaden sposób połączone z podstawową wersją gry.

Odpowiadając na pytanie nie wiem czy mogę tutaj w ogóle coś napisać bo w pytaniu jest słowo jeszcze, a ja jeszcze nie odpaliłem CQC ani razu ponieważ nie widzę w mechanice CQC absolutnie nic oryginalnego. To zwykłe Call of Duty odziane w skórę ED. Nie zamierzam wdawać się w dyskusję na temat dlaczego CQC w ogóle znalazło się w grze bowiem znam doskonale przesłanki które spowodowały że ten "moduł" został stworzony. Upraszczając maksymalnie w moich oczach pomysł wyglądał mniej więcej tak: "Dodajmy Call of Duty do ED!" (Albo w innym przypadku: weźmy Call of Duty i zróbmy z tego Star Wars)

Wracając jednak, zrobienie CQC integralną częścią gry wymagałoby zmian w mechanice CQC albo zmiany modelu sterowania w głównej grze w kierunku konsolowej strzelaninki, której charakter (areny) zupełnie nie pasuje do reszty gry ze względu skalę całej gry.

Uważam, że studio, które w dalszym ciągu jest stosunkowo małą firmą deweloperską powinno raczej skupić cały swój nakład czasu i środków na budowaniu i rozwijaniu elementów gry, które zasadniczo różnią się od tego co mamy w Call of Duty i jej klonach. W dłuższej perspektywie sprawi to, że ED pozostanie dalej grą wyjątkową i jedyną w swoim rodzaju, takich gier się nie zapomina.

Na tym zakończę swoją wypowiedź, nie chcąc odchodzić zasadniczo od tematu wątku, aczkolwiek argumentów krytycznych wobec CQC mam dużo więcej i wystarczająco na tyle, że zniechęca mnie to nawet do spróbowania swoich sił w CQC.

.. zacząłem grać w tym tygodniu codziennie 1-2 godziny pykam wg bardzo dobry pomysł więcej mapek jak na mój gust by się przydało..
.. matchmaking troche kuleje kilka minut za pierwszym razem się czeka ale pózniej nawet po zmianie instacji szybko ładuje inną .. więcej takich pomysłów( btw nie ma rangi za szmuglowanie ?)
CQC jest w pewnym sensie powiązane z grą przy odpowiednim poziomie dostajesz dostęp do wyposażenia ze stacji:D.. jeśli możliwy byłby cqc na planetach to całkowity wypas

Last edited:
W becie sporo grałem, ale przez reset rangi mi się odechciało. Fakt, że ty lecisz w condorze a cała drużyna przeciwnika to eagle z cannonami wywołuje żądzę mordu.

Ja mam odmienne zdanie, w ostatnich kilku meczach które grałem prym wiedli wycinaki w condorach właśnie, sam porzuciłem eagle'a bo za mało zwrotny i nie mogłem za dużo zdziałać poza odstrzeliwaniem nowicjuszy - goście latają z wyłączonym FA i dają popalić każdemu :)

A dopisując do mojego pytania, podoba mi się (mimo, że nie gram i dobrze, że jest, młodzież ma się gdzie wyżyć)

.. w becie był tylko jeden extraction site i sidewinder z fixed pulsem to była jazda od tamtego momentu jedynie w cqc mam podobny błysk w oku gra w podstawkę ciągnie się jak wodorosty może po horizons trochę ożyje..

z jednej strony CQC ma swój wielki atut - pvp na życzenie - z drugiej wolę spędzać czas na głównej grze i inwestować go w swój finansowy rozwój, dlatego poza betą nie grałem w CQC w ogóle. Gdyby zaimplementowali to w grę w na zasadzie RES/CZw jakimś systemie/systemach, pewnie wyglądałoby to odwrotnie.

Ja ani razu nie uruchomiłem tego trybu. Nie podoba mi się koncepcja. Według mnie ten tryb powinien być chociaż w jakimś małym stopniu połączony z główną grą.

W sumie to jest minimalne połączony z główną grą.

Zarabiasz minimalne CR za grane w CQC. (małe ale dają)

A także masz tkz. Dodatkową rangę którą można zobaczyć w panelu po prawej.

rootsrat

Volunteer Moderator
Pograłem trochę i pewnie gdyby nie Husarzy, do pograłbym więcej. To fajna odskocznia od głównej gry, od czasu do czasu :)

Na pewno będę w to pykał.

ja jeszcze nie odpaliłem CQC ani razu ponieważ nie widzę w mechanice CQC absolutnie nic oryginalnego. To zwykłe Call of Duty odziane w skórę ED. argumentów krytycznych wobec CQC mam dużo więcej i wystarczająco na tyle, że zniechęca mnie to nawet do spróbowania swoich sił w CQC.

Trochę nie fair - oceniasz coś, w ogóle tego nie próbując. Skąd możesz wiedzieć, skoro nie grałeś? Na czym opierasz krytyczne argumenty, na teorii?

Warto wspomnieć, że wbicie 1 prestiżu daje nam ikonke obok nazwy CMDR w grze (widziane przez innych graczy) i dostęp do systemu gdzie znajdują się owe areny CQC i bardzo fajne zniżki do 30%. Taki Founders tylko trzeba około 1600 killi zrobić.

Warto wspomnieć, że wbicie 1 prestiżu daje nam ikonke obok nazwy CMDR w grze (widziane przez innych graczy) i dostęp do systemu gdzie znajdują się owe areny CQC i bardzo fajne zniżki do 30%. Taki Founders tylko trzeba około 1600 killi zrobić.
Jak się ten system nazywa? zniżka na WSZYSTKO? Wszystkie cześci?

Back
Top Bottom