Jak ktoś chce tanio Clippera...

Kończy się właśnie community goal w Nu, upust na teraz jest już 26% więc nie do pogardzenia, dostarcza się metale.

Kończy się właśnie community goal w Nu, upust na teraz jest już 26% więc nie do pogardzenia, dostarcza się metale.

Czy te Clippery pozostały tam w niskiej cenie, czy to tylko dla uczestników CG było?

Wprawdzie muszę jeszcze rangę dobić, ale szykuję się do kupna...

Są też jakieś systemy - gdzieś na forum mi przeknęło ale się zgubiło - gdzie statki i wyposażenie z założenia są tańsze. Znacie jakieś? Oprócz Founders World'a, do którego dostępu nie mam...

rootsrat

Volunteer Moderator
Jak dotąd wszelkie zniżki były dla wszystkich, niezależnie od tego czy brali udział w CG.

No i kupiłem wczoraj Pythona, łącznie z prawie całym wyposażeniem w systemie HIP 20342.

Chyba 15% zniżki - kosztował coś koło 46-48mln.

Ale ciekawą rzecz zauważyłem. Kupując taniej statek mamy też tańsze ubezpieczenie.
Niby oczywiste, ale jednak nie pomyślałem o tym wcześniej. A jak po wypadku zapłacimy 7 mln. zamiast 9 - to robi różnicę...

No i kupiłem wczoraj Pythona, łącznie z prawie całym wyposażeniem w systemie HIP 20342.

Chyba 15% zniżki - kosztował coś koło 46-48mln.

Ale ciekawą rzecz zauważyłem. Kupując taniej statek mamy też tańsze ubezpieczenie.
Niby oczywiste, ale jednak nie pomyślałem o tym wcześniej. A jak po wypadku zapłacimy 7 mln. zamiast 9 - to robi różnicę...

Hmmm, dobry namiar ;)
Mam nadzieję że oferta nadal będzie aktualna za 2 lata jak wrócę z ekspedycji i będę chciał złożyć handlowego pytona do wbicia elite...

ktoś zrobił i dostał clipera bez rangi?

Ja się staram - złożyłem podanie :) Niestety z automatu sprzedaż przecenionych Clipperów nie ruszyła. Pewnie wystartuje w poniedziałek po porannej kawie w anglii, chyba że się zorientują dopiero podczas herbatki, że CG się skończył...

Last edited:
Ja się staram - złożyłem podanie :) Niestety z automatu sprzedaż przecenionych Clipperów nie ruszyła. Pewnie wystartuje w poniedziałek po porannej kawie w anglii, chyba że się zorientują dopiero podczas herbatki, że CG się skończył...
Da się jeszce w tym wziąć udział czy nie?

Niestety ta akcja skończyła się dosyć szybko. Musiałem sobie zorganizować lakona do handlu w imperium (normalnie tam nie latałem). Udalo mi się obrócić kilka razy z slavesami, dostarczyłem ich ok 160 i gdy dolecialem z kolejną partią misja byla już zamknięta na najwyższym tierze. Udało mi się dostać do drugiego progu 75% uczestników. Dostałem za to 15 mln w gotówce ale nie mam odblokowanego ani kuriera ani clipera :/

Nie zapomnijcie odebrać swojego Clippera, zanim ktoś nie stwierdzi, że to też jakiś exploit...

Screenshot_0074.jpg

Ten jest z systemu ARJUNG.

Nie mam jeszcze dość funduszy, żeby go porządnie wyposażyć do walki, ale wiecie co robię?
Latam wokół stacji i booooooost, booooooost, booooooost - napawam się tym kosmicznym dźwiękiem :)

Last edited:
No też dostałem dzisiaj. Coprawda kupiłem za 17 mln ale też wrażenia kosmiczne :D Mam już parę walk za sobą, zainstalowałem 2 beam lasery C3 i mniejsze statki poprostu płoną po kilku sekundach :) Niesamowity statek ale jeszcze dużo modułów musze skompletować. na razie mam tylko ~8.5Ly skoku :/

Last edited:
Wchodzisz na wiki i czytasz komenty pod clipperem. Przeważnie ludzie piszą tam gdzie są extra zniżki. Normalnie w imperium płacisz ok 17.8 mln. Na zniżkowych stacjach może wychaczysz za 15. Po za strefą cesarzowej chyba jest normalna cena 22mln.

Last edited:
Back
Top Bottom