rootsrat
Volunteer Moderator
Witajcie, Commanderzy!
Na pewno każdy z nas ma jakieś małe, sekretne sztuczki, których używa podczas gry. Zachęcam do podzielenia się nimi.
Co ode mnie:
To są moje tips&tricks. Dopisujcie swoje małe hacki, które ułatwiają wam różne aspekty gry
Do zobaczenia w przestrzeni!
Na pewno każdy z nas ma jakieś małe, sekretne sztuczki, których używa podczas gry. Zachęcam do podzielenia się nimi.
Co ode mnie:
- Latając Haulerem nie warto wdawać się w jakiekolwiek potyczki. Najlepiej uciekać za każdym raze. Mój sposób to zakup Chaff Launcher. W razie kłopotów odpalam Chaffy, wyłączam Flight Assits i duszę przycisk dopalacza. Przy wyłaczonym FA statek momentalnie rozpędzia się do maksymalnej prędkości i nie wytraca jej. W ten sposób Haulerem osiągam prędkość 300.
- Sposób na dokowanie. Po wyjściu z SC przepustnica na max i lecimy w kierunku stacji, jednocześnie lokalizując położenie wejścia. Po zlokalizowaniu ustawiamy statek tak, żeby kierować się w przestrzeń tuż przed projektorami reklam (to w celu uniknięcia zderzenia z nimi). Następnie wyłączamy Flight Assist, dajemy Boost, co rozpędza nasz statek to max prędkości i ustawiamy przepustnicę na 0. Podczas swobodnego lotu powoli podnosimy nos statku tak, żeby ustawić się już przodem do wejścia. W międzyczasie, kiedy miniemy granicę 7 km, prosimy o pozwolenie na dokowanie. Gdy jesteśmy już prawie przed wejściem, włączamy Flight Assist i wysuwamy podwozie, co skutecznie hamuje nas do zerowej prędkości w jeden moment. I voila, jesteśmy ładnie ustawieni przodem do wejścia, pozostaje zadokować
- Jeśli używacie Voice Attack, a chcecie nawiązać kontakt z innymi graczami w grze, ustawcie sobie makro na wpisanie pewnych standardowych powitań i pożegnań - ja mam np. "Greetings, Commander.", "How's the space treatin' ya?" i "See you in space, Commander". Zamiast za każdym razem pisać to wsystko, po prostu włączam komunikator tekstowy i używam komend głosowych
Znacznie ułatwia to sprawę.
To są moje tips&tricks. Dopisujcie swoje małe hacki, które ułatwiają wam różne aspekty gry
Do zobaczenia w przestrzeni!