Poszukiwacze skarbów

A obiecywałem sobie, że zerwę z exploracyjnym nałogiem. Zagram w inne gry, jeśli już w Elite to w CQC...
Ktoś chętny do exploracyjnego winga? :p

Wygląda na to, że odkryłem pierwszy punkt. Jest chyba na liście community goali więc to nie jest większy spoiler, ale skoro proszą...
"A vision of the Devil and Orion’s hounds will start you on your path."
Ogary oriona - głownym jest sirius A, drugim jest sirius B. Diabeł to planeta lucyfer, wizja to stacja która wokół niej krąży.
znalazłem tam community goal, ale patrząc na to, że to tylko 10 milionów to nie chce mi się rozwiązywać drugiej. Spotkałem tam już trochę ludzi...

Last edited:
Wygląda na to, że odkryłem pierwszy punkt.

Zaspojleruj, może ktoś będzie sięchciał pobawić sam w detektywa... A, i +rep za rozwiązanie zagadki jak myślę...

(Edit: na repa musisz poczekać)

Last edited:
Okazuje się, że skarb można znaleźć tylko w Becie:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=185023

Czy to nie o ten chodzi, skoro AveMe już jest na tropie? Czy AveMe latasz w Becie?

Tylko w becie. Jest mały funfact z tym związany. Nawiązuje do zagadki 1 więc dam w spoiler
Najpierw grałem w normalnej grze i odgadłem, że chodzi o syriusza. potem odpaliłem betę, zrobiłem self-destruction ( byłem po drugiej stronie galaktyki w tym save -_- ). Do niego potrzeba permita, co byłoby dziwne. Więc uznałem, że jeśli mam racje to ten system jest odblokowany w becie - miałem racje, w permitach miałem permit do syriusza mimo iż w normalnej grze go nigdy nie dostałem. Trochę skopali bo zrobiło się za łatwo

Niestety został zakończony.
Wystarczyło losowo latać po systemach z dopiskiem wolf i voila. Trochę ne.
I found the treasure at Wolf 529. It was on the ring around Wolf 529 B4.

USS with 3 antique jewelery. I went to the bulletin board at O'Brien Vision and there was no indication that they were the treasure.
So I sold them at the black market.

I only realised it was the goal after I undocked.
I zdjęcie systemu. Widziałem z 10 bardziej pasujących...
AZCO636.png
Trochę się rozczarowałem. Przeszukiwałem takie miejsca, ale uznałem, że to tylko latanie w kółko aż w końcu trafisz na odpowiedni i, że to nie może być tak głupio rozwiązane. Było :(

Last edited:
Back
Top Bottom