problem z akceptacja misji

Witam
Mam taki problem:
bedac na stacji (w kilku systemach rożnych stacjach) wchodząc w menu mission board bądź passanger longue pomijając długi okres ładowania nie mogę zaakceptować żadnej z dostępnych dla mnie misji. daje accept i po kilku sekundach "stand by" wchodzi do głównego menu z errorem cannot connect to conj...cośtam server...
czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Znane i niewiele można w sumie zrobić z tym.
Silnik sieciowy gry oparty jest o p2p/chmurkę i wystarczy że któryś z węzłów kucnie i zaczynają się problemy, dodatkowo obciążenie/jakość naszego/ich łącza ma spore znaczenie.
Także pozostaje uzbroić się w cierpliwość/przelogować się/zmienić dostawcę internetu/podpiąć kompa bezpośrednio bez routera bo niektóre porty mogą być nie routowane/włączyć w routerze uPnP...

dzięki za odpowiedz już myślałem ze może ja coś nagrzebalem ;)

Nieee, mi także często się zdarza że fajne misje przechodzą koło nosa kiedy nty raz próbuję wziąć lub w ogóle nie wchodzi do BB i wywala błąd z połączeniem pomimo że łącze i szybkie i stałe i praktycznie z żadnym innym tytułem nie ma problemów. Ogólnie zamysł silnika sieciowego opartego na P2P/chmurze i "ważeniu" klientów jest świetny ale żeby to faktycznie pokazało swój potencjał potrzeba mocnego sprzętu po stronie klienta żeby np udźwignąć ciągłą wymianę na kilkuset strumieniach, softowe karty sieciowe często siadają, firewall dobija cpu skanując ruch, sterowniki nie wyrabiają takiej mieszanki i wywala BSoD. Wiem bo pomimo nie najsłabszego sprzętu udało mi się parę razy zrobić taki cocktail że system padał może przy 50% utylizacji łącza, no ale tak to jest jak się grzebie w rejestrze żeby zmienić maksymalną ilość połączeń internetowych ;)
Z drugiej strony też jest nie lepiej, sporo ruchu w necie to śmieci, nie wiem czy FD ma wyizolowaną wirtualizację z zapewnioną pewną wydajnością minimalną czy po prostu jest wrzucone i działa raz lepiej raz gorzej w zależności od dnia i pory i obciążenia serwerów bodajże amazon'a...

ja wiem ze odkąd wróciłem do gry nie udało mi się ani jednej misji zaakceptować trochę to frustrujące, a tak z półtora roku temu wszystko grało...
ale skoro mówisz ze to norma to pozostaje tylko trading, exploracja i bounty hunting jakoś w końcu zarobie na jakiś fajny statek ;)

ja wiem ze odkąd wróciłem do gry nie udało mi się ani jednej misji zaakceptować trochę to frustrujące, a tak z półtora roku temu wszystko grało...
ale skoro mówisz ze to norma to pozostaje tylko trading, exploracja i bounty hunting jakoś w końcu zarobie na jakiś fajny statek ;)

Normą jest że coś nie działa czasem ale nie cały czas... spróbuj o innej porze może.

ok mały update może komuś pomoże.
drążąc temat okazało się, że włączenie upnp, port forwarding itp rzeczy nie dawały rady (misji dalej nie akceptowało, nie mogłem połączyć sie w friend group, napisać do znajomych itp) okazało się że mój internet ma coś takiego jak ipv6 nie ma ipv4 albo nie umiem jeszcze tego zamienić.
i tu ze tak powiem clue: wykorzystując VPN poki co darmowy wszystko śmiga jak należy:)
problem w tym ze niewiele jest serwisów VPN które maja darmowe usługi, a jak maja to maja limit transfer 500MB, ale zawsze coś.

Spróbuj co się stanie gdy zamienisz domyśle DNS dla ipv6 na stronie ustawień routera czy w ustawieniach karty sieciowej na DNS od google czyli
2001:4860:4860:8888
2001:4860:4860:8844

Last edited:
zmiana dns na karcie sieciowej nic nie dala niestety, a routera nie chce dotykać bo mam siec na routerze i 4acces pointach i nie chciałbym nic spier...niczyc ;)
ogólnie opcja z vpn mi póki co styka znalazłem program który w darmowej wersji ma 2GB wiec póki co pograłem na weekend dość aktywnie i zjadło coś kolo 0,3 GB wiec źle nie jest najwyżej założę 2 darmowe konto i będzie kolejne 2GB, jeśli to przejdzie ;).

Back
Top Bottom