Mam dziwny problem z joystickiem. Wczoraj wieczorem wszystko znakomicie. Dziś odpalam gierkę, wylatuję ze stacji i nagle okazuje się, że pitch up mi nie działa. Zacząłem kombinować, sprawdzać czy np kabla mi diabli nie biorą, itp. Potem zaczęły wariować ogólnie przyciski. np. POW-up zamienił się z pitch-up. W sensie nawet gra w sterowaniu rozpoznawała je w ten sposób. Potem się uspokoiło i skończyło się na tym, że miałem tak jakby przesuniętą oś góra dół. Przy ustawieniu "na wprost" statek lekko skręcał w górę. Przy wychylaniu w dół reagował prawidłowo, aż do momentu gdy osiągał maks. Wtedy nagle przeskakiwał na okolice zera.
Pomęczyłem się trochę z kalibracją i udało mi się usunąć ten efekt ciągłego kręcenia się, natomiast wciąż nie mam możliwości wychylenia joysticka na maks w dół. Wyłamałem go czy coś w tym stylu?
Pomęczyłem się trochę z kalibracją i udało mi się usunąć ten efekt ciągłego kręcenia się, natomiast wciąż nie mam możliwości wychylenia joysticka na maks w dół. Wyłamałem go czy coś w tym stylu?
Last edited: