problemy ze sciagnieciem klienta gry

Witam!

Czy ktos spotkal sie moze z problem wolnego sciagania klienta gry i wie byc moze jak temu zaradzic?
Sciagnelo mi sie na oko 30% (tez szlo baardzo wolno, ale przynajmniej byl jakis postep...), teraz od 1h predkosc wynosi 0 MB/s.

Probowalem restartowac launchera, wylaczylem Firewall, Antyvirus, odpalilem Launchera z prawami admina - zero efektu...

Pozdrawiam
kudrievaty

Cześć.
Jeśli wyłączyłeś firewalla i antywirusa polecam wejść do panelu sterowania -> połączenia sieciowe i sprawdzić czy poza połączeniem lokalnym lub WiFi (w zależności od tego czy net masz po kablu czy nie) masz aktywne inne połączenia. Jeśli tak jest wyłącz wszystkie poza tym którym idzie net. Dodatkowe połączenia sieciowe są tworzone przez programy vpn, do wirtualnych systemów itp.

Na moje oko ten pasek postępu pokazuje ściąganie, a potem rozpakowywanie i instalację, więc jak Ci się zatrzymuje w okolicy połowy, to jest szansa, że całość się zassała i pada na rozpoczęciu instalacji, ale za mało informacji żeby coś z tym zrobic, musiałbyś popatrzyć w Event Viewer czy pokazuje jakies błędy, nie wygląda mi to na nic bardzo oczywistego niestety. Próbowałeś po prostu to zostawić na godzinę na przykład czy nie ruszy albo przynajmniej nie rzuci błędu?

Poszukaj tego co się już pobrało i wywal, może w tempie coś się wysypało i teraz blokuje.

Mogę sobie tylko wyobrazić jakie to uczucie... już zakładasz czapke pilotke, skafander, a tu ZONK. W ostateczności można koledze udostępnić na prywatnym FTP spakowanego 'na żywca' clienta, czy nie polecacie takiego rozwiązania? Jeśli nikt się nie podejmie, mogę to wrzucić ale to będzie godzina 20:00 najwcześniej w dniu dzisiejszym.

Witam!

Czy ktos spotkal sie moze z problem wolnego sciagania klienta gry i wie byc moze jak temu zaradzic?
Sciagnelo mi sie na oko 30% (tez szlo baardzo wolno, ale przynajmniej byl jakis postep...), teraz od 1h predkosc wynosi 0 MB/s.

Probowalem restartowac launchera, wylaczylem Firewall, Antyvirus, odpalilem Launchera z prawami admina - zero efektu...

Pozdrawiam
kudrievaty

Hej, to znany problem z ponbieraniem (sam to przerabiałem) recepty nie ma. Gra ściągała się ponad 4 h, przy internecie 50mb/s. Wejdź do katalogu gdzie instalujesz grę, znajdź products i zobacz właściwoći - sprawdź czy przybywa plików nawet gdy wskazuje 0 mb/s. U mnie były skoki w pobieraniu, zazwyczaj wskazywało 0 mb/s po 2 minutach skok na 0,3 na 2-3 s, itd. Ale nawet gdy było 0 mb/s to powolutku pobierał pliki.

Delwin

Banned
Mi się ściągało/rozpakowywało/instalowało calutką noc, (a update potrafił się ściągać nawet do 3h).Monitoring łącza, procka i pamięci stał na zero ( jak gdyby proces ulegał zamrożeniu). Na innym kompie miałem to samo zrobione w 5 minut. Nie rozkminiłem dalczego tak się dzieje.

Problem okazal sie tylko tymczasowy...
Dzis po przyjsciu z pracy jak ponownie zapuscilem sciaganie jakims cudem sie sciagnelo - nie szlo tez jak burza, ale koniec koncow mam wreszcie zainstalowana gre :)
Dzieki wszystkim za porady

U mnie rozwiązaniem tego problemu było wyłączenie automatycznego wykrywania proxy w opcja internetowych Internet Explorera :) Na jakiś forum przeczytałem o takim problemie.

rootsrat

Volunteer Moderator
Wczoraj sporo osób na forum globalnym raportowało podobne problemy. Wydaje mi się, że wina była po stronie FD, może coś im padło w serwerowni.

Back
Top Bottom