Prośba o wsparcie (mentalne) początkującego

Witajcie.

Gram w ED od około 10h i trochę zaczynam tracić cierpliwość. Nie wiem może czegoś nie rozumiem.

Zacząłem jak każdy z 1000 kredytów. Postanowiłem zarobić trochę na samym handlu. Kupowałem zboże i sprzedawałem. Wszystko ładnie na początku. Gdy miałem 1500 wziąłem misje za którą miałem dostać 30000 kredytów. Cel misji dostarczyć 2t kawy. Kawa kosztowała 1000 więc musiałem dozbierać. Niestety przy 1900 zostałem przechwycony i zestrzelony. Obudziłem się w stacji z 1000 kredytów znowu. Nie poddając się zacząłem całą zabawę od nowa. Udało się dozbierać 2000, kupić kawę i dostarczyć w celu zakończenie zadania. Gdy oddawałem kawę dostałem info że teraz muszę dostarczyć w 40 min piwo. Niestety czasu za mało aby się udało, więc misja nie udana i zostałem z 100 kredytów.

Powiedzcie moi mili, co robię nie tak? :(

Na początku najlepiej bierz misje kurierskie, w których już dostajesz towar, ew. misje na przewóz jakiejś informacji. Handel na misjach (w których sam musisz znaleźć towary) czy normalny handel, gdzie za pomocą różnych narzędzi zewnętrznych, albo poprzesz porównywanie cen w grze na sidewinderze jest zupełnie nieopłacalny.

rootsrat

Volunteer Moderator
No dobrze, ale dlaczego nie dostałem nagrody za wykonanie misji?

To była misja wieloetapowa. Nagrodę dostajesz dopiero po wykonaniu wszystkich etapów misji. Proponuję Ci zresetować save (w opcjach w menu głównym) i zacząć od nowa. I nie przejmuj się - każdy z nas przez to przechodził, a Elite nie prowadzi za rękę. Jeszcze raz zachęcam do odwiedzenia Akademii - Baton służy poradą!

Back
Top Bottom