Seeking luxuries - najszybsze podreperowanie budżetu

Cze,

nie wiem czy wszyscy śledzą angielskie fora, ale od jakiegoś czasu najbardziej intrantnym szybkim sposobem na reperacje budżetu są tzw. 'luxury runs'. Podobnież będą mocno obcięte po 1.1 więc piszę dla spóźnialskich że oferta jest typu last minute :)

Największy znany luxury run jest w Tenche. Wątek z opisem: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=105164
Mi udało się robić około 2m:50s w Type7 (czysty zysk per run to około 350k). Czyli około 7mio/godzinę przy 232 cargo.

Perełka odkryto niedawno: the SL run at Ross 775 is now only 1.9Mm away from the outpost (note word: outpost) - traveling time, about 6 seconds.

Ja w swoim T7 (216t) robię 270k per run (ok 4 min)... Nie chce mi się zatem szukać jakiegoś Tenche i ogarniać nowego miejsca, bo ten czas też jest cenny... ;-)
A tak przy okazji - jak się lata bez osłon? Jak w coś przywalisz to ile ci pancerza schodzi? Bo rozważam ten ruch...

Ja w swoim T7 (216t) robię 270k per run (ok 4 min)... Nie chce mi się zatem szukać jakiegoś Tenche i ogarniać nowego miejsca, bo ten czas też jest cenny... ;-)
A tak przy okazji - jak się lata bez osłon? Jak w coś przywalisz to ile ci pancerza schodzi? Bo rozważam ten ruch...

Sporo schodzi przy uderzeniach. Jest jednak ultra tani. Coś 8k zapłaciłem jak mi raz zostało 4% :) Polecam w każdym razie. Jedyne problemy to mam z graczami co na pełnej rurze wylatują środkiem ze stacji, a jeszcze nie włączą świateł więc mam mniej czasu na reakcje.

Tenche jest super, moge dużo napisać ile przygód tam miałem. Bardzo dużo osób lata, jest niezła szkoła dokowania, dużo zabawy i nauki.

P.S. Minimalny czas który zrobiłem na zwykłym handlu, przy czym uwaga: musisz mierzyć z zakupem towaru, komplet, to około 280sekund. Jeśli zrobisz 240, funduję Ci 30 imperialnych niewolników :) wartych pół miliona CR. No i drugi problem: nie będziesz miał zwrotnego kursu takiego, natomiast w tenche masz, bo każdy run jest taki sam (odpowiednik 1405CR/t). Z godziny wyciągniesz w tenche około 1.8x więcej.

Last edited:
No to pięknie. Być może wybiorę się tam z ciekawości. Choć biorąc pod uwagę fakt,że gram godzinę dziennie, a "luxery runs" pozostaną pewnie jeszcze przez maks tydzień to mogę zyskać maksymlanie 7 godzin / 1,8 ... czyli jakieś 3 godziny zysku dodatkowego... ;-) Nie tak dużo... i to jest właśnie takie "clue" optymalizacji, dla kogoś kto jednak nie grinduje mocno. W pewnym momencie nie ma co optymalizować dalej bo to się nie kalkuluje. Poza tym ja akurat potrzebuje jeszcze 10 mln i uciekam ekplorować na ponad tydzień.
Innym przykładem wątpliwej optymalizacji jest clipper. Niby ma 16 cargo więcej... ale by go zdobyć trzeba z 8 godzin grindować do Barona. A 8 godzin to strata ok. 25 mln (handlu w t7)... w życiu tego nie odrobisz z tymi 16 dodatkowymi cargo... no ale nie tylko dla optymalizacji się gra... ;-)

Ja aktualnie mam w jedną stronę 1300/t w drugą 1050/t... 2 skoki. Odległość między systemami 27LY, odległość stacji od gwiazd... 250Ls i 600 Ls... więc mało. Wiem, że ludzie na zwykłym handlu wyciągają średnią nawet 3000/t w dwie strony (ja ok 2300/t), ale mi starcza. Policze sobię ile dokładnie mi sekund schodzi... I spróbuję wywalić osłony.

-------
No to nie zejdę poniżej 4 min / run. Sprawdzone.

Last edited:
Mam kilka takich kursów za sobą. Polecam do szybkiego zarabiania, jeśli jeszcze będzie działało po 1.1 - podobno ma tylko rzadziej występować.

y9psWQa.png

Oczywiście run ten (chyba już tradycyjnie w ED) ma też swój exploit, który działa na mniejszych towarowcach.

Jestem tu, nic tu nie ma.

Czasami musisz poczekać chwilkę (w open) na pojawienie się t9. Nie więcej niż 3 minuty. Lub skoczyc do kolejnego (są 3 obok siebie).

EDIT:

niestety, równolegle po wprowadzeniu poprawek z beta 1.1, Tenshe zmieniło status z boom na civil war, co oznacza nieobeność SL.
Czas iść do nowego systemu: co i jak, w oryginalny wątku.

Last edited:
Ja aktualnie mam w jedną stronę 1300/t w drugą 1050/t... 2 skoki. Odległość między systemami 27LY, odległość stacji od gwiazd... 250Ls i 600 Ls... więc mało. Wiem, że ludzie na zwykłym handlu wyciągają średnią nawet 3000/t w dwie strony (ja ok 2300/t), ale mi starcza. Policze sobię ile dokładnie mi sekund schodzi... I spróbuję wywalić osłony.

-------
No to nie zejdę poniżej 4 min / run. Sprawdzone.

No to w takim razie dla Ciebie i rodaków ze sztambucha Cmdr R:

ANDHRIMI (Yurchikhin, 21ls)> ConsTec,851> GLIESE 868(Braun,77ls) > Paladium,1634 > BACK [24LY][2x0s]

Miłego korzystania :)

P.S. Generalnie 2700 dwupunktowy poniżej 30LY to maks co można znaleźć. Zwłaszcza jeśli dodasz wymóg że stacje mają być <100ls, oraz muszą obsłużyć t9. BTW Powyższy traderoute spełnia te warunki.

No to w takim razie dla Ciebie i rodaków ze sztambucha Cmdr R:

ANDHRIMI (Yurchikhin, 21ls)> ConsTec,851> GLIESE 868(Braun,77ls) > Paladium,1634 > BACK [24LY][2x0s]

Miłego korzystania :)
Eee !! To mój stary kurs po 16 grudnia tam latałem lol :).

Tenche już nie działa tak? Jakaś nowa miejscówka ? słyszałem ze po 21 dniach od boomu następuje wojna i konczy się wyżerka. Wracam do gry po ciężkiej sesji, chętnie bym nadrobił stracony czas :D

Last edited:
Back
Top Bottom