W jakim systemie mieszkasz?

Witajcie towarzysze
W jakim systemie mieszkacie? Szukam fajnego systemu Agri na założenie swojego przyczółku :)
Fajnie by główna planeta była blisko gwiazdy, jak i jakieś ciekawe widoczki ze stacji były :)
Ktoś poleci coś godnego do osiedlenia się?

Ja siedziałem w Altair - Solo Orbiter. W pobliżu :
Zielona planetka,
3 systemy z rarami ( Altair , Epsilon Indi, Vega)
Stacyjka pudełkowa Tereshkova Dock ( bez patroli policji) gdzie można sprzedawać na blackmarkecie, położona przy malowniczej planecie wulkanicznej.
system Hitech - Britzhameno, gdzie prawie wszystko można dostać.
jest też kilka fajnych trade routów.

teraz traktuje to jako bazę wypadową , na dłuższą metę nie opłaca się siedzieć w miejscu :)

Last edited:
Temat dobry, zwłaszcza dla zaczynających. Ale może warto by go jeszcze rozszerzyć i ze względu na specyfikę tego podforum spróbować jakoś zebrać do kupy najpopularniejsze wśród Polaków systemy? Tak, aby na wejściu wiedzieć, gdzie polecieć, aby szansa na spotkanie Rodaków była jak największa?

U mnie na początku, tak jak zapewne u wszystkich domem był system Eranin. Po odpaleniu wersji 1.0 przez chwilę siedziałem w Sol, potem w Founders World z racji zniżek i dostępności statków i ulepszeń. Teraz nie ma żadnego systemu, który bym uważał za swój. Każdy jest dobry jeśli ma blisko gwiazdy dużą stację. Obecnie taką bazą wypadową w moim przypadku jest pogranicze Imperium i Federacji, niezależny LTT 9455, gdzie trzymam statek do eksploracji. Stamtąd zazwyczaj kieruję się w stronę terytorium Imperium, jeśli latam jako pilot tej frakcji lub daleko w gwiazdy, jeśli latam ASP :) Siedzenie w jednym systemie jest opłacalne tylko na początku :)

UMAITIS

Może i słońce jest paskudne i tylko jedna stacja (sześcian , federacja)

Ale jest złoże METALIC'u Na ringu A.

I tam mam wszystkie swoje nie-używane statki (np. Cobra do kopania)

Od dłuższego czasu mieszkam w Gliese 58. Mam tu swoją "flotę" i latam po okolicznych układach. Handelek, questy i takie tam nudne rzeczy ;)

Back
Top Bottom