Elite Dangerous Balkan Community Thread

A tako to funkcionira, kada upališ SRun brod ne ispušta toplinu van kako ne bi davao signal (što zapravo nema smisla, jer kad se brod više ugrije treba davat veći signal x). Ako stojiš mirno na mjestu nakon što upališ SRun brod se neće pregrijavat, ali čim se pomakneš malo će se ugrijat. Možeš recimo krenut u nekom smjeru i ugasati Flight Assist (računalo ti kaže onda Flight Assist Off) i onda upalit Silent Run i više ne dodavat gas ili ispravljat brod, tako ćeš se nastavit kretat u tom smjeru i nećeš se pregrijavat.

Zasto kod mene čim upalim "silent run", posle minute počne brod da mi se pregrijava?
Sjećam se da se Kobra brzo pregrijava,dok Asp mnogo sporije.Zavisi od broda do broda mada se to ne može provjeriti po nekim parametrima o brodu prije kupovine.Mislim da na to utiče klasa powerplanta,distributora i thrustera,nisam siguran.

dosta ce kod pregrevanja pomoci da se poiskljucuju moduli koji nisu potrebni. ja sad dok trejdujem koristim samo trustere, sensore, drive i cargo holdove, termalni otisak mi je ~30%. korisno je i sto ce neprijatelj teze da te lockuje ako te interdictuju, imas vremena da napunis supercruise.
koliki ti je termalni otisak zavisi i, sto night rece, od power planta (mozda i jos nekih komponenti), tj koliki je komponenti heat efficiency
i oko tog interdictovanja, najbolja taktika je da se submitujete (spustite throttle na minimum), jer vas izbaci normalno kao kad iskacete manuelno, ne gubite hull integritet, a sam drive se ne lockuje, mozete vrlo uskoro da jumpujete opet. ja tada uglavnom skeniram tog sto me presrece, ako je bilo sta manje od asp-a cepam ga, od >asp begam, ipak sam shieldove zamenio cargo holdom :D

elem, corto, za dobru zaradu je awaras dao sjajnu taktiku na 19. strani
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=9139&p=1362900&viewfull=1#post1362900

sa 60 cargo holda uzimam minimum 1mil u jednom smeru

Last edited:
Ma da, vidio sam, al ja tjeram neki svoj inat ^^ Kupim naplavine po kraju gdje me bacilo na početku u nadi da će me prepoznat ko smugglera i pokušavam dovest na vlast komuniste gdje ih nađem (naravno i jedno i drugo bezuspješno).

Evo popisa Black Market-a na koje sam naišao:

HIP 24755
Vala City (velika stanica)
Guest City (velika stanica)

NU-1 LUPI
Gernhardt Plant (mala stanica)

TSAO W A N G -> nisu mi dali da napišem w a n g zajedno jer je uvredljivo xD
Yang Gateway (mala stanica)

INDRAS
Wakata Port (velika stanica)

BROMO
Serre Installation (mala stanica)

BIAMEBITOTO
Goddard Hub (velika stanica)

Last edited:
Zbog obaveza nisam bio mnogo aktivan poslednjih dana, a vidim da je na ovom delu foruma "vruće" :)
Mislim da smo prerasli ovakav način komunikacije i da moramo organizovati neki sopstveni forum.
Pa, shodno tome, moj predlog bi bio da ako neko ima vremena i živaca, negde pokrene naš poseban forum.
Lakše ćemo se dogovarati i diskutovati o temama ako ih otvaramo posebno i sa smislom.
Možda da startujemo na nekom free domenu tipa Guild Launch i sl. a ako je neko spreman da se "ispruži" za poseban domen, ja bih bio voljan obezbediti hosting domena.

Šta mislite o ovome ?

Usput....svima srećna Nova godina...živeli! :)

Pozz svima - evo i mene. Čitam, gledam (i slinim) već neko vrijeme. Uskoro krećem i igrati (čekam novi joystick).
Što se tiče foruma - ima toliko dobrih i besplatnih opcija... nešto ćemo skemijati... samo da me prođe (budući) mamurluk. :D

Pozdrav Miki!
Napiši ime koje imaš u igri, pa da te stavim na popis na prvoj stranici.

E Maleks, i ja sam baš razmišljo o tom... Ako netko ima iskustva s rađenjem i uređivanjem foruma i voljan se potrudit samo neka da ^^ Al mogli bi pitat i moderatora ovdje da nam naprave veliku sobu Balkan (ili bolje Ex-Yu, da ne zbunjujemo Grke, Bugare, Rumunje i Albance x), pa da tamo otvaramo thredova kolko hoćemo.

Sretna Nova svima, nemojte igrat Elite za novu xD A ako pijete nemojte ni letit ni vozit! ^^'

E Maleks, i ja sam baš razmišljo o tom... Ako netko ima iskustva s rađenjem i uređivanjem foruma i voljan se potrudit samo neka da ^^ Al mogli bi pitat i moderatora ovdje da nam naprave veliku sobu Balkan (ili bolje Ex-Yu, da ne zbunjujemo Grke, Bugare, Rumunje i Albance x), pa da tamo otvaramo thredova kolko hoćemo.

Sretna Nova svima, nemojte igrat Elite za novu xD A ako pijete nemojte ni letit ni vozit! ^^'

Od mene može i ovde ako admini žele da otvore naš odeljak....što se mene tiče može i Ex-YU ili kako god. Važno je da se razumemo i da volimo istu stvar, a to je ED :)

Što se tiče pića, ako neko vidi ovih dana Local Police Force ispred neke stanice sa dregerom, neka obavezno dojavi xD ... ah da, zaboravio sam na jednu sitnicu....čet ne radi (još uvek) :-(

Mozda bi bilo bolje da nam ovde otvore odeljak, novi igraci ne bi morali da kopaju da bi dosli do ovog, tada potpuno neaktivnog, threada, i procitali info o nasem novom domu.

Srecna nova godina svim commanderima i commanderkama (ako ih ima) :)

Mislim da bi bilo OK da preimenujemo forum u Ex-Yu ako to moderatori dozvole.Mnogo više ljudi sa naših prostora googluje "ex-yu elite dangerous" nego balkan....

moze li nekako da se prosiri cargo rack na sidewinderu?

edit:
jos jedno pitanje. Kako da zapocnem, iniciram, bitku u toku leta? znaci, pojavi se kontakt, ja ga skeniram, vidim da je wanted I nikako da iniciram fight!?

Last edited:
@srleb
Imaš po outfiting pa internal, tamo inače bude cargo rack, pa stisni da ga zamijeniš i skrolaj dok ne nađeš veći cargo rack. Govorim napamet jer nisam vozio sidewindera xD al u cobri imaš 2 cargo racka od 8t i jedan od 2t na početku.
Za iniciranje bitke s nekim moraš kupiti napravu Frame Shift Interdictor ili tako nešto, također pod internal u outfitingu.

@parašur
Pa ni ne moraš ih platit xD ne znam kako točno funkcionira ako ne platiš, vjerojatno raste... ak se dobro sijećam, u design discusion djelu foruma pod reputacija je pisalo da kao gusarska reputacija ima veze i s neplaćenim kaznama, al tko zna kako i da li to uopće sad funkcionira.

Ima li načina da ne treba platiti kazne (fines). Nakupio sam 51.000 kad sam ubijao tradere a imao sam taj zadatak. :(

Moras da ih platis ili ce posle nekog vremena postati bounty - toliko ce dobiti onaj ko te ubije. :D
Drugo resenje je da kupis sidewinder i zakucas se u zid stanice - sve kazne nestaju kada pogines...

- - - - - Additional Content Posted / Auto Merge - - - - -

moze li nekako da se prosiri cargo rack na sidewinderu?

Sidewinder nema mnogo mesta za upgrade. Jedno resenje je da zamenis discovery scanner cargo rack-om. Ili da uvezbas dobro izbegavanje interdiction-a pa da stavis i cargo rack umesto stita.

hvala na odgovoru!
:(, sada ispada da nemam mesta I da nesto moram da prodam, kako bih motirao "presretac"!?

Manji brod, manje mogućnosti. Dok ne kupiš kobru biće ti uvek "tesno". Probaj što pre kupiti Hauler-a, on ima mesta za kargo (i nadogradnje karga) pa malo trguj dok ne skupiš para. Biće vremena i za presretanje ;-)

Back
Top Bottom