One na wymaksowanych silnikach oba mają niecałe 450.
Chyba jak trochę kasy zbiorę to ulepsze clippera i polecę pobawić się w pirata. w Ferdelancie byłbym bezpieczniejszy, ale tam nie wsadze 64 cargo w bojowej konfiguracji...
One na wymaksowanych silnikach oba mają niecałe 450.
w FDL da się zrobić 16 cargo wyjmując wzmocnienie pancerza/cellbanka z gniazda klasy 4. Ogólnie do piratowania najlepszy jest Clipper, FDL to morderca.
Tak sobie właśnie siedzę i konfiguruję clippera, pythona i FDL na edshipyard, myślę nad balansem i widzę ogólnie poco FDL ma huge hardpointa.
Otóż ten Cannon to odpowiedź na to, że w pythonie czy Clipperze można sobie dopakować armour. Shieldy FDL da radę ściągnąć Pythonowi i Clipperowi dwoma gniazdami medium... 5 pulsami również. Pythonowi z bólem, ale da radę... i schody się zaczną jak python będzie miał dopakowanego hulla, FDL ma shieldy mocne, ale podczas walki też i one w końcu opadną... no i tu Python będzie miał przewagę...
.. i tę przewagę balansuje huge cannon, którym można pięknie zaorać wzmocniony armour (+2 beamy medium).I Idąc 1vs1 na Pythona, chyba lepiej dopakować shielda kosztem silników, jak w Twojej konfiguracji.
Polecam zrobić 2x pulse fix 2x beam fix i cannon.
4 lasery na shieldy działają tak jak 5 pulsów, natomiast hull i moduły kroją wyraźnie szybciej same w sobie + dat kanon.
Dla przykładu gimbalowy beam działa jak zafiksowany puls... natomiast na shieldy beam jest ok 40% mocniejszy od pulsa... a hull to w ogóle przepaść.
Jesteś pewny że skoczył do SC a nie HJ ? HJ nie ma masslocka.. Poza tym nikt mnie nie ostrzegł, że FDL ma jakos buracko zamocowane listwy na owiewce, tak że mi zasłaniają odczyt odległości do celu, nie wiem czemu taki knot kosztuje 60 mln, ktoś zrobił niezły przekręt...
Skoczył do SC, sprawdziłem. Low energy wake,
Zapomniałem wspomnieć... Pythonem.A czym leciał? FDL robi mass locka 20 i nie widziałem, żeby coś się zmieniło.
.
Bug report?Sprawdziliśmy, FDL nie robi pytonowi żadnego masslocka, coś jest skopane - pyton robi FDLowi 17
Kolejny nerf fajnego statku. Strasznie osłabiają FDL, cena kompletnie nie uzadnia tego statku, Vulture jest 10x tańszy i niewiele słabszy.
Mnie open zaczyna wkurzać przez CZ - Przez pierwsze kilka godzin istnienia CZ nie ma się czego bać, ale pod koniec dnia i następnego dnia jest w nich masa vulture, które muszę bez przerwy wybijać.Powinni dać buffa FDL i pythonowi.
Ja tam zawsze gram w Open.