EVENT - Husarski Gin dla wszystkich!

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Jeżeli zestrzelenie nieuzbrojonego bez cargo ASP'a uważacie za działalność piracką, to miłego piracenia! :)

EDIT: dodam że to niejaki CMDR Rysiek z Klanu :D pozdrawiam

Last edited:
Jeżeli zestrzelenie nieuzbrojonego bez cargo ASP'a uważacie za działalność piracką, to miłego piracenia! :)

Honorowi piraci dotrzymują słowa - także, nie rzucaj słów na darmo.
Nie myl pirata z grieferem, gdyż nie wiesz, co czynisz. :)
Ten temat jest o piratach.

Ależ nie rzucam @Gutenberg'u.
Widziałem wypowiedź rzeczonego CMDR'a w tym wątku, więc drobne sprostowanie napisałem ;)

Vermilku, ciebie zawsze. Przez sentyment. :)

Tylko, ze ja nie jestem Vermill, więc słaba wymówka. Dalej wam obsesja nie przeszła? Vermill raczej chciałby do was dołączyć, a nie pomagać TWH :)
Ale nie mam zamiaru każdemu z osobna tłumaczyć, dlaczego ja nie jestem Vermillem. Hetman wie, wystarczy.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Kolejny raz usuwam offtopic.

Przypominam też o regulaminie forum Frontiera, który znajdziecie pod tym linkiem: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=251032

Szczególnie zwracam uwagę na te punkty:

2) No Flaming, trolling, harassment, and/or badgering.
To ensure that the forums are a pleasant environment for everyone, we do not permit our forums to be used for personal attacks, and/or harassment of others.

Posts that are meant to bait, harass, and/or troll/flame people are not permitted. Volunteer Moderators will use their discretion in determining what action should be taken, and you can appeal a decision, details of how to do this are here.

5) Avoid Spamming, or off-topic replies.
Spam is defined as posting content to the forums that is completely irrelevant to the forum or thread, such as gibberish or mindless bumping.

Please avoid deliberately disruptive content such as back-to-back posts, posts that are significantly off topic, or continous replies to posts in a short period of time.

12) Do not contest/discuss a moderation action in public.
Moderator actions aren’t always correct; if you feel that a moderation action was performed against you incorrectly, please see the final post on how to appeal. Openly posting about a moderation action upon you or others on the forums will not be permitted.

Jeśli ktoś ma problem z moderacją, to proszę się zgłosić do Bretta C, który jest pracownikiem Frontiera odpowiedzialnym za forum. Tutaj można wysłać mu PW. Jeśli uważacie, że któryś z postów łamie regulamin forum, należy go zgłosić, klikając odpowiednią ikonkę pod postem.

Jeżeli w wątku nadal będą pojawiać się ataki personalne, zostanie on zamknięty.

Last edited:
GHLjFpt.png

Wyścig po 20 funciaków rozpoczęty! ;)

Byłoby sporo więcej, gdyby nie przeklęte mleko, które wożą Husarze dla zmylenia przeciwnika. :)

EDIT: dodam że to niejaki CMDR Rysiek z Klanu :D pozdrawiam

Jeśli się nie umie pisać nic w odpowiedzi i na dodatek próbuje uciekać to tak bywa :p

Edit: żeby nie być gołosłownym, to możesz zapytać np CMDR. Zieluka, jak się kończy jak zaczął ze mną pisać :p

Last edited:
Jeśli się nie umie pisać nic w odpowiedzi i na dodatek próbuje uciekać to tak bywa :p

Panowie, kto się zdeklarował "piracić" to piraci z honorem - nie widzę powodu dla którego miałby mordować "latającą gotówkę".

Bierzmy jednak pod uwagę presję czasu, potrzebę "ogarnięcia" na raz czatu, sprawdzenia czy ktoś się zatrzymuje czy ucieka, czy nie wpadają koledzy ochroniarze.

Wypadki się zdarzają. Jesteśmy piratami a nie niańkami. Sam ostrzelałem kilka statków zanim się zatrzymały, kilka transportów eksplodowało.

Ja myślę że każdy z nas bawi się na tyle, na ile pozwala mechanika gry.

UPDATE INFO:
----------------

RENEGACI na czas akcji użyczyli nam swojego TSa:

Adres TS: 94.23.91.46

Po zalogowaniu wejdziecie do poczekalni.
Jeżeli szybko ktoś nie przeniesie was do odpowiedniego pokoju - napiszcie krótki tekst do któregoś z nas, np. "ja do piracenia"

Proszę już o komunikowanie się tylko tam, nie przez Discorda. Nie ogarnę obydwu komunikatorów...

Last edited:
A ja chciałem pogratulować wczorajszej udanej interdykcji, dwóch, trzech?, Cmdr Robinusowi :D Towaru oddać nie chciałem ale udało się dolecieć z 77% kadłuba. To było najdłuższe 80ls w Elicie haha :)
Tak czy inaczej, wnioski wyciągnięte statek zmieniony i ulepszony, do następnego!

miechus! To ja gratuluję! Pamiętam ile się napociłem. A w każdej sytuacji, to ścigający ma łatwiej niż ścigany!

Wielu z Husarzy mnie zawstydziło. Miechus zostawił mnie w tyle mimo trzech interdykcji i doleciał z całym ładunkiem do stacji (nawet drona Cię chyba nie dogoniła), Drakkainen mnie przepięknie wymanewrował wyskakując z SC, wskakując znów, latając w kółko, aż się sam pogubiłem, kto tu kogo goni :), wielu innych - nie powiem jaką mam procentową efektywność bo się wstydzę :)

Ale uwaga - ja mam FSD cały czas aktywne, elektrownia ustawiona tak, że mimo wyciągnięcia broni nie odłączam FSD, więc do ponownego skoku do SC mam sekundę po schowaniu broni. Ucieczka w ten sam system jest więc mocno ryzykowna. :)

Świetnie się bawiłem wczoraj i dzisiaj Husarzom nie zamierzam odpuścić!

Pamiętajcie - SPRAWDZAJCIE CHAT - piraci nigdy nie atakują bez powodu.

Last edited:
Ja tam chciałem podziękować ochronie husarskiej za wieczór pełen anty-pirackich wrażeń :)

Seba i Dejot - pięknie żeście mnie skasowali po trzeciej interdykcji, muszę kiedyś tego Clippera zinżynierować, nie myślałem że tak szybko wrócę do pirackiego procederu. Ale gratuluję killa. Należał się w 100%.

Reszta eventu super, sporo towarów przechwyconych, sporo zabawy na TS było też - dawno nie słyszałem tyle śmiechu na jednym kanale. Szczególnie po kilku ogołoconych zszabrowanych butelkach :p

Manig - pięknie uciekł, nie zdążyłem nawet tekstu napisać a ten już w długą :p Już chciałem zacząć namierzać Jego silniki by go zatrzymać a tu "bzium" i go nie ma :D

Aris - maybe You will read this, It was nice to see You in space again mate.

Bandyci, tyle alkoholu zmarnować. A zatrzymałem się żeby się podzielić, bo myślałem że piraci. A to zwykłe dresy były w FDL :D

MO1cunv.png

Bandyci, tyle alkoholu zmarnować. A zatrzymałem się żeby się podzielić, bo myślałem że piraci. A to zwykłe dresy były w FDL :D

O wypraszam - żadne zwykłe dresy, mamy 3 paski inkrustowane painitem ;)

A na poważnie, w CG TWH rozrabiają dwie ekipy Renegatów - jedni to Piraci w rajtuzach, znaczy te Robinhoody - co odbiorą towar i sami dowiozą do potrzebujących na stacji - przewodzi im niejaki Dziadzio Pirat zwany Robinusem.

Jest jeszcze druga ekipa Renegatów, propagujaca prohibicję (przynajmniej w tym systemie) którzy niszczą złe % po których piloci przelatują staruszki na pasach ... :)

Trafiłeś na drugą ekipę :D

Last edited:
:D Krutek :D

Faktycznie, choć husarski bar jest mi obojętny, w pewnym sensie przykładamy się do jego budowy.

Biorąc pod uwagę, że "Krutkowa" ekipa rozwala transportowce z towarem, jak nam uda się wcześniej je przechwycić - dostarczamy towar, który przepadłby w ogniu Renegackich laserów:

vqkobyl.png

Nie przepuszczę takiej okazji zwiększenia swoich statystyk obrotu na czarnym rynku :)

(tak - towar sprzedany na czarnym rynku również jest zaliczany do CG)

A na poważnie, w CG TWH rozrabiają dwie ekipy Renegatów - jedni to Piraci w rajtuzach, znaczy te Robinhoody - co odbiorą towar i sami dowiozą do potrzebujących na stacji - przewodzi im niejaki Dziadzio Pirat zwany Robinusem.

Jest jeszcze druga ekipa Renegatów, propagujaca prohibicję (przynajmniej w tym systemie) którzy niszczą złe % po których piloci przelatują staruszki na pasach ... :)

Dokładnie! Wszyscy wiedzą po co Husarii taka ilość taniej wódy! Naród pijany łatwiej kontrolować, a to władzom TWH jak najbardziej na rękę :)

Ale muszę przyznać, że macie niezłe maszynki do mielenia mięsa. Chciałem poćwiczyć manewrowanie, a tu kilka sekund i mnie nie ma. Też chcę takie zabawki :)

1. Gratuluje pomyslu, o ile takie piracenie to jest pomysl na ciekawy gameplay i zabawe w kotka i myszke, to zestrzeliwywanie kazdego w ciemno, kto ani nie nalezy do TWH ani nie wozi tego, a byl przypadkiem w systemie obok uwazam za glupote.
Im wiecej ludzi w taki sposob skasujecie tym wiecej bedzie poprostu przelaczac sie podczas latania transporterami/minerami na solo czy private group.
Jak juz przerobicie wszystkie krowy na mieso, to mleka nie bedzie :)

2. Dziekuje koledze, ktory mnie w nieuzbrojonym statku najpierw zestrzelil bez zadnego slowa ani powodu, a nastepnie drugi raz poprostu staranowal 500m od stacji (gdzie stacja to totalnie olala i nawet nie zareagowala w zaden sposob, uprzedzajac pytanie to nie byla stacja z GC, ani nawet ten system, tylko jakis obok), za uswiadomienie mnie, ze ED jednak dalej nie ma zadnych sensownych mechanizmow pvp oprocz "wolna amerykanka" i nie istniejacej policji.
Niestety to tylko pokazuje, ze daleko jestesmy od jakiejs wiekszej decyzji o laczeniu tych trybow czy przejscia gry tylko na open (na co po cichu z czasem liczylem)

Last edited:
A dla mnie najlepszą do tej pory akcją było jak już prawie bez amunicji, paliwa na powrót i z 75% hulla, kiedy niespecjalnie mogłem już skoczyć do jakiegoś systemu i kręciłem się czekając na paliwo, lub na kogoś kto mnie wykończy. Kiedy udało się zacząć tankować (Wielkie dzięki Error) do naszego low-waka wskoczył Kyoku z ekipą (Pozdrawiam) na szczęście już wtedy 3 implety dotarły i udało się uciec z 25% :)

Last edited:
Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom