Elite Dangerous Balkan Community Thread

Novi igrac iz susjedstva :p

Pozdrav ljudi,

evo igram vec 2-3 tjedna i sad se tek sjetio pogledat jel ima ekipe s naseg podrucja.
Ingame nick mi je isti kao na forumu, Gerila_Oi, pa ako netko zeli moze me dodat na friend listu.
Ne bi skodilo da to malo isprobamo i da vidim kako uopce funkcionira chat i te gluposti u igri jer sam vecinu vremena proveo u SOLO modu.

L.p.,
CMRD Gerila_Oi

Nazalost klanova nema u Elite i koliko ja znam nema planova za mogucnost stvaranja klanova.

Elite se prodaje kao MMO, samo ta igra definitivno nije MMO. Da to postane, treba bolje mogucnosti komunikacije. Da ne govorimo o drugim elementima koji fale.

Ne razumijem zašto neki ljudi odavde prihvate friend request pa udare block...ili je to neki bug, ne mogu da chatujem sa nekima i ispred imena je X.Ako ljudi ne žele da se okupljamo zašto se uopšte truditi da se prave neke grupe itd.

Ne razumijem zašto neki ljudi odavde prihvate friend request pa udare block...ili je to neki bug, ne mogu da chatujem sa nekima i ispred imena je X.Ako ljudi ne žele da se okupljamo zašto se uopšte truditi da se prave neke grupe itd.

Ne ignoriše te niko druže ;-) Meni su svi skoro uvek sa tim X ispred imena ili se vrti onaj točkić kao na stand-by. Skoro da nisam ni četovao sa nikim do sad, sem u retkim situacijama kada je čet radio sa Player2 i Kaaboom-om. Čet je definitivno najgrozniji segment igre :/
Ne letim mnogo ovih dana, ali se nadam da ću uspeti više vremena odvojiti narednih nedelja :)

Ne ignoriše te niko druže ;-) Meni su svi skoro uvek sa tim X ispred imena ili se vrti onaj točkić kao na stand-by. Skoro da nisam ni četovao sa nikim do sad, sem u retkim situacijama kada je čet radio sa Player2 i Kaaboom-om. Čet je definitivno najgrozniji segment igre :/
Ne letim mnogo ovih dana, ali se nadam da ću uspeti više vremena odvojiti narednih nedelja :)

Onda se izvinjavam, jer neki su bili bez X-a a neki sa X-om...Dobro je da je bug. :)

Onda se izvinjavam, jer neki su bili bez X-a a neki sa X-om...Dobro je da je bug. :)

Pokušao sam te sinoć dodati u listu, ali igra kaže da ne može pronaći igrača sa tvojim imenom ? Kako ti je CMDR ime ?

Što se tiče predloga oko organizovanja zajedničkih akcija, ja sam uvek za. U decembru očekujem da ću naći više vremena za igranje, a od nedelje idem da kupim neki headset i samo da još u igri zaradim za neki bolji brod i opremu, pa možemo da cepamo :) Još kada bi FD ispunio obećanje i uveo grupne misije...

Cya in space !

Bas sam razmišljao koja je taktika najbolja za brzo skupljanje para na početku...da li opremiti sidewindera na startu sa mining laserom i otisnuti se dalje od core sistema pa rudariti paladijum, 5-6 tona po sesiji je 60-70k cr, a traje 10-tak minuta, ili nekako drugacije? Problem ce biti ako sa wajpom očiste i pozicije sadašnjih sistema sa metallic beltovima i ringovima, a bez detailed skenera nema puta u duboki svemir.Šta vi mislite o tome?

A zasto mora da bude brzo? Ne treba zuriti, sto je brzo to je i, jel'te, kuso! Ja nameravam da lepo natenance uzivam u igri i necu da zurim da sto pre stignem do sto veceg broda. Pare za Anacondu sam jednom vec skupio u Beti i nisam bas bio odusevljen (iako je Anaconda tada kostala samo 7 miliona). Cobra mi je bas onako... potaman. Planiram da igram ovu igru godinama, a nekako mi se cini da cu jurnjavom za parama samo da je samom sebi ogadim. Dosta mi je sto treba da jurim za parama u stvarnom zivotu...

Ali izgleda da su trgovina i rudarenje za sada najunosniji poslovi. Bar tako tvrdi ekipa ovde na forumu. Ja rudarenje jos nisam ni probao - iskreno nemam pojma ni kako radi :)

Bas sam razmišljao koja je taktika najbolja za brzo skupljanje para na početku...da li opremiti sidewindera na startu sa mining laserom i otisnuti se dalje od core sistema pa rudariti paladijum, 5-6 tona po sesiji je 60-70k cr, a traje 10-tak minuta, ili nekako drugacije? Problem ce biti ako sa wajpom očiste i pozicije sadašnjih sistema sa metallic beltovima i ringovima, a bez detailed skenera nema puta u duboki svemir.Šta vi mislite o tome?

Rudarenje nije loše za brzo sakupljanje para, ali ti treba minimum Cobra za to. Sa Sidewinderom je mučno jer brzo napuniš kargo, a treba da žrtvuješ 1 laser i još jedan slot za refinery, pa si tako i ranjiviji ako te presretnu ;-) Uz to dobar refinery i košta, pa ti trebaju pare i za to...
Ja bih rudarenje odabrao kao drugi korak, a za početak trgovinu i misije.
Kao što kaže Kile, što žuriti ? :)

ED ovako kako je napravio rudarenje je veliki promašaj,barem što se tiče metala i minerala osim platine i paladijuma.Svi koji rudare će tražiti samo njih, ovi ostali sa svojom cijenom su beskorisni jer u ED-u za sada nema mogućnosti da se resursi koriste za production ili nešto slično_Onda dolazi u pitanje i rafining.Po meni je dovoljan rafining modul sa dva bina,jer u grumenovima ima 1-2 elementa koliko ja znam.Lako se navići i da rudariš samo paladijum i da u Cobri napuniš 32 kargo prostora sa njim a da ne trošiš prostor za neke bezvrijedne minerale (оsim ako u grumenu ne bude luda kombinacija platinum/paladijum.Da ne pominjem lov grumenja oko asteroida...Jedini način da se dooobro zaradi je rudarenje u grupi gdje će recimo dvije tri kobre rudariti a još toliko ljudi haulovati i prodavati materijal.A onda opet problem,kako podijeliti kredite.Sve ovo i još milion stvari ED nije uradio na vrijeme a Elit izlazi za dvije nedjelje....

Last edited:
....A onda opet problem,kako podijeliti kredite.Sve ovo i još milion stvari ED nije uradio na vrijeme a Elit izlazi za dvije nedjelje....

Skroz si upravu. I ja sam razmišljao o ovome i došao do istog zaključka. Samo da ne počnu da "kokošare" i da naplaćuju dodatke. Npr. ako želiš da letiš u grupi, kupi komunikacioni modul za 5e, ako želiš da ostaviš stvari privremeno u stanici, kupi bank modul za 3e i sl. Meni je svejedno jer sam uzeo lifetime, ali ako budu naplaćivali za gluposti, bojim se da neću uskoro imati s kim da igram :/
Iskreno se nadam da će uspeti da ispeglaju sve stvari ubrzo nakon izlaska igre, inače će igra sa najvećim potencijalom u poslednjih 10 god. postati najveći fail. Bilo bi stvarno šteta. Bolje da su sačekali još mesec-dva....

Back
Top Bottom