BETA -- 1.5.3 (Ships) -- 2.0 (Horizons) -- 30/11/2015

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
A zapomnieliście o padach? To chyba IMO najlepsze rozwiązanie. Wygodne sterowanie do jazdy i do walki. Nie idealne w obu wypadkach, ale lepsze od klawiatury i myszki oraz bardziej praktyczne od joya. Poza tym horizons wyjdzie na Xone ( prędzej czy później ) więc SRV musi dawać się łatwo sterować na nim.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Ja chyba też SRV obsługiwał będę padem, to wydaje się najwygodniejszym rozwiązaniem. Ale to też zależy od tego, jak kto ma sprzęt poustawiany na biurku. Klawa+mysz też mógłbym w sumie grać... Może na joya będzie sekcja Turret Override w ustawieniach klawiszy, tak jak jest z Landing OVerrides.

Może zrobią sterowanie wieżyczką na Pitch i roll axis, a samym SRV na boki: Yaw, przód, tył na przepustnicy.

Ja tak sobie wczoraj zasypiając myślałem, czego mogę się spodziewać w Horizon, ale tak realnie, znając już od roku FD, to co pokazują i to co później jest. Więc tak, czego się spodziewam w grudniu, tak żeby nie być rozczarowanym, tak pisząc pół żartem pół serio ;)

Nowe statki:
- cobrę mk 4 którą wstawię do hangaru, może się 2-3 razy przelecę żeby zobaczyć jak jest. Pewnie będzie miała 2 utility pointy słabe shieldy i tyle.
- vipera mk 4 - j.w. Początkujący gracze, tacy co grają 2-3h i nie mają jeszcze 2mln na couriera + kilku fanów vipera się zachwycą
- lakon keelback - spodziewam się kolejnego statku z kabiną od dźwigu który będzie ogólnie niezły, sam nie wiem do czego, może uber grind, następca L9, albo może coś w stronę eksploracji, ale brzydki jak noc. Prawdę mówiąc nic kompletnie nie wiem o tym statku, to będzie dla mnie największe zaskoczenie grudnia.
- asp scout - idąc tym samym tokiem co były diamondbacki to tańszy asp, może szybszy troche, z podobnym skokiem do tego co jest, mniej utlity, mniej internal. Nikt nie kupi. Braben będzie nim latał.
- imperial fighter - costam do cqc
- vette - ładne, i jak wszystkie ładne statki, problem z energią, drogie, wolne i nie bedzie broni na huge hardpointy.
- cutter - FD postanowi nas zaskoczyć i będzie mniejszy od Clippera, bo Clipper w zasadzie jest jak L9. Pewnie będzie wolniejszy troche od aspa, szybszy od pythona, shieldy na poziomie Pythona i pewnie huge hardpointa mu wsadzą. No i problemy z energią jak na combat shipa przystało, do tego mało internali na scbs, finalni Anaconda go złoi, vette też.

Lądowanie na planetach:
- 3 rodzaje stacji, różnice na poziomie różnic outpostów. Ewentualnie się szarpną i dadzą jedną kopułę.
- 2 rodzaje przeszkadzajek - scrimmery. Jedne wolne i mocne drugie szybkie i slabe.
- planety, niemal identyczne, stawiam że będą warianty w 4 kolorach: szara, pomarańczowa, żółta, niebieskawo biała
- wraki statków - rozbita conda + l9, obok rozrzucone 3-4 kontenery z czymś wartym 20-40k.
- żeby wylądować na planecie trzeba będzie mieć moduł zabierający albo utility albo slot, żeby bardziej wpieniało i zabawa w pvp/res wymagala wizyty w stacji i zmiane buildu, oczywiscie lazika w modulu na jednej stacji ciezko bedzie uswiadczyc.
- łaziki wyglądają póki co jak wózki widłowe, na pewno projektował je gość który projektuje lakony
- łaziki będą w 3 wariantach: slaby i szybki, mocny i wolny i średni, bez dobrej broni lub czegoś istotnego.
- nowy system misji - dojdą misje na Orce - czyli extra passenger cabin zamiast cargo raka i będzie mozna zarobic 68k za transport 16 ludzikow, statkiem za 80mln.

Kolejne dodatki:
- looting, będzie można znaleźć lasery strzelające na inny kolor, mające +5% do dmg oraz + 100% do grzania lub zużycia prądu, tak żeby były bezuzyteczne. Na pewno będzie też wersja frag cannona, mająca 5 ammo więcej. Oczywiście pozbieranych na planetach modułów nie będzie się dało nigdzie przechować, tylko trzeba będzie nadal kupować statki i na nich to trzymać.
- kreator awatara - będzie można sobie wybrac kolor oczu, rodzaj nosa, wlosow, kupic w FD store inny kask czy kombinezon i podziwiac go w widoku zewnetrznym jak siedzi na fotelu.
- thargoidzi. Będą. Będzie wiadomo że są, w galnecie. Statek thargoida zobaczymy w Sezonie 3. W sezonie 2 będą się dziać dziwne rzeczy. oczywiście w galnecie.
- crafting. Będzie można zimeniać bronie, np zrobić ze zwyklego beama, uber beama, za wzrost 5% dmg będzie zużywał + 100% więcej z capacitora.

Last edited:
+1 Kyoku :)

Dodam od siebie że do utrzymania korwety i cutter'a konieczne będzie latanie w PP i zbieranie co tydzień 5000 meritsów

Last edited:
- lakon keelback - spodziewam się kolejnego statku z kabiną od dźwigu który będzie ogólnie niezły, sam nie wiem do czego, może uber grind, następca L9, albo może coś w stronę eksploracji, ale brzydki jak noc. Prawdę mówiąc nic kompletnie nie wiem o tym statku, to będzie dla mnie największe zaskoczenie grudnia.

Kolejne dodatki:
- looting, będzie można znaleźć lasery strzelające na inny kolor, mające +5% do dmg oraz + 100% do grzania lub zużycia prądu, tak żeby były bezuzyteczne. Na pewno będzie też wersja frag cannona, mająca 5 ammo więcej. Oczywiście pozbieranych na planetach modułów nie będzie się dało nigdzie przechować, tylko trzeba będzie nadal kupować statki i na nich to trzymać.
- kreator awatara - będzie można sobie wybrac kolor oczu, rodzaj nosa, wlosow, kupic w FD store inny kask czy kombinezon i podziwiac go w widoku zewnetrznym jak siedzi na fotelu.

Leżę i kwiczę xD

Nie przeczytałem o czym kyoku napisał i zostawiłem na później ścianę informacji... A jak przeczytałem to padłem! :D

Ja tak sobie wczoraj zasypiając myślałem, czego mogę się spodziewać w Horizon, ale tak realnie, znając już od roku FD, to co pokazują i to co później jest. Więc tak, czego się spodziewam w grudniu, tak żeby nie być rozczarowanym, tak pisząc pół żartem pół serio ;)

Nowe statki:
- cobrę mk 4 którą wstawię do hangaru, może się 2-3 razy przelecę żeby zobaczyć jak jest. Pewnie będzie miała 2 utility pointy słabe shieldy i tyle.
- vipera mk 4 - j.w. Początkujący gracze, tacy co grają 2-3h i nie mają jeszcze 2mln na couriera + kilku fanów vipera się zachwycą
- asp scout - idąc tym samym tokiem co były diamondbacki to tańszy asp, może szybszy troche, z podobnym skokiem do tego co jest, mniej utlity, mniej internal. Nikt nie kupi. Braben będzie nim latał.
- imperial fighter - costam do cqc
- vette - ładne, i jak wszystkie ładne statki, problem z energią, drogie, wolne i nie bedzie broni na huge hardpointy.
- cutter - FD postanowi nas zaskoczyć i będzie mniejszy od Clippera, bo Clipper w zasadzie jest jak L9. Pewnie będzie wolniejszy troche od aspa, szybszy od pythona, shieldy na poziomie Pythona i pewnie huge hardpointa mu wsadzą. No i problemy z energią jak na combat shipa przystało, do tego mało internali na scbs, finalni Anaconda go złoi, vette też.

Lądowanie na planetach:
- 3 rodzaje stacji, różnice na poziomie różnic outpostów. Ewentualnie się szarpną i dadzą jedną kopułę.
- 2 rodzaje przeszkadzajek - scrimmery. Jedne wolne i mocne drugie szybkie i slabe.
- planety, niemal identyczne, stawiam że będą warianty w 4 kolorach: szara, pomarańczowa, żółta, niebieskawo biała
- wraki statków - rozbita conda + l9, obok rozrzucone 3-4 kontenery z czymś wartym 20-40k.
- żeby wylądować na planecie trzeba będzie mieć moduł zabierający albo utility albo slot, żeby bardziej wpieniało i zabawa w pvp/res wymagala wizyty w stacji i zmiane buildu, oczywiscie lazika w modulu na jednej stacji ciezko bedzie uswiadczyc.
- łaziki wyglądają póki co jak wózki widłowe, na pewno projektował je gość który projektuje lakony
- łaziki będą w 3 wariantach: slaby i szybki, mocny i wolny i średni, bez dobrej broni lub czegoś istotnego.
- nowy system misji - dojdą misje na Orce - czyli extra passenger cabin zamiast cargo raka i będzie mozna zarobic 68k za transport 16 ludzikow, statkiem za 80mln.

Kolejne dodatki:
- thargoidzi. Będą. Będzie wiadomo że są, w galnecie. Statek thargoida zobaczymy w Sezonie 3. W sezonie 2 będą się dziać dziwne rzeczy. oczywiście w galnecie.
- crafting. Będzie można zimeniać bronie, np zrobić ze zwyklego beama, uber beama, za wzrost 5% dmg będzie zużywał + 100% więcej z capacitora.
Mam dokładnie takie same zdanie o wyglądzie statków w ED. Gość który je projektuje nie ma kompletnie wyobraźni i jakiegokolwiek gustu.

.. nie jestem pewien ale to chyba dziewczyna te statki projektuje hehe..
Dziewczyna projektuje wnętrza, nawet dwie pamietam na tym materiale https://www.youtube.com/watch?v=8t6Scs-Q_UA,

Co do wyglądu to mozna bez końca dyskutować, każdy ma swoje smaki, mi np statateczki z faulconDelacy bardzo się podobają, wrzucę tu bo chyba wcześniej nie było albo nikt nie zwrócił uwagi, zajawka Cobry mk.IV jeszcze z prezentacji na EGX.

cobra_mkIV_teaser.jpg

Kilka statków jest naprawde ekstra, np FDL, Clipper czy Cobra. Kilka też jest fajnych np viper, vulture, python, anaconda, asp jest niezly. Natomiast są też takie kwasy jak diamondbacki czy cała seria klonów federal shipów.

Na pewno statki z Elite są fajniejsze niż te ze star citizena czy innych współczesnych space gierek.

Jak projektują je babki, to wiele wyjaśnia, facet by zrobił wielką latającą armate z silnikami o ostrym kształcie - ciekawe czy Federal Corvette, FDL i Anaconde, też robiły kobiety, bo te statki bardzo mi sie podobaja.

Natomiast nie lubię tych dźwigowych kabin, które mają produkty Lakona i niestety Federale. Lubię mostki (fdl, conda), lub normalny kokpit jak jest w Cobrze czy Pythonie.

Te łaziki tak samo - przeszklone kulki, wyglądają jak wózki widłowe. Powinni zrobić anaconde na kółkach. Nisko, szeroko i wielkie koła. Do tego mała szybka.

Last edited:
Wiadomo każdy ma swój gust. Mi tam wygląd czy design statków aż tak nie przeszkadza, są lepsze jak FDL są i gorsze jak type-7, Asp. Natomiast chyba mam dziwny gust bo nowe statki federacji bardzo mi się podobają, czekam z utęsknieniem na Corvette, za to nie lubię Clippera wygląda słabo (sorry fani Imperium :D ). I kabiny w Lakonach też mi nie pasują.

Last edited:
Natomiast są też takie kwasy jak diamondbacki czy cała seria klonów federal shipów.

Ja tylko tak się wetnę, żeby nie było, że wszyscy mają podobne zdanie, mnie się te statki podobają bo mają jakiś kształt a nie wszystko jak grot strzały na jedno kopyto, co zieje nudą, uwielbiam fotografować swojego Explorera na przykład :)

...uwielbiam fotografować swojego Explorera na przykład :)

Hmmm, nazwa jak nazwa i tak dobrze że kobita nie przechrzciła go na Księżniczkę Sofię co nie zmienia faktu, że robienie mu fotek to już lekkie zboczenie ;)

Sorry nie mogłem się powstrzymać :D

Mam wrażenie, że każdą firmę struga osobna osoba i trzymają się ogólnie jakichś wytycznych co do wyglądu, jedne kanciaste i surowe, inne ładne obłe i sterylne inne znowu z zacięciem militarnym, co nie zmienia faktu że wszystkie są na swój sposób ładne i nawet przypominają pierwowzory :D

Last edited:
Hmmm, nazwa jak nazwa i tak dobrze że kobita nie przechrzciła go na Księżniczkę Sofię co nie zmienia faktu, że robienie mu fotek to już lekkie zboczenie ;)

Ja tam lubię robić fotki, dość niegroźne zboczenie MZ :)
WXEu9LJ.png

Co do przyszłych statków, to mam nadzieje, że A-grade Cutter będzie kosztował ze dwie duże bańki i będzie jakiś powód, żeby zacząć porządnie zarabiać :)

Last edited:
Ja tam lubię robić fotki, dość niegroźne zboczenie MZ :)
Co do przyszłych statków, to mam nadzieje, że A-grade Cutter będzie kosztował ze dwie duże bańki i będzie jakiś powód, żeby zacząć porządnie zarabiać :)

Nu nu nu, bez takich, my tu galaktykę mapujemy w starym asp'ie poklejonym gumą do żucia więc wolał bym coś tańszego ;)

Ja tylko tak się wetnę, żeby nie było, że wszyscy mają podobne zdanie, mnie się te statki podobają bo mają jakiś kształt a nie wszystko jak grot strzały na jedno kopyto, co zieje nudą, uwielbiam fotografować swojego Explorera na przykład :)
Diamondback'i są fajne dopóki nie wystartują z tymi silnikami skierowanymi w dół jakoś to wygląda. Poza tym wszystkie statki w ED (poza imperialnymi) to trójkąty i prostokąty, przykład Viper, Python, czy nawet najnowszy jeszcze nawet nie w grze Corvette itd...

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom