BETA 2 START 30 września!

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Range zdobywa się tylko poprzez bicie npc (innych ludzi ) ?

Wojskową tak. Ale jest jeszcze osobna na system i frakcje, niewidoczna, wydaje mi się, że działa, bo dostaje teraz po 8 misji w jedną stronę bez żadnego kombinowania, w sumie za jakieś 40-60 tys. Albo jedna za 60 tys. plus dwie małe po 2-3. Biorę je cały czas w jednym systemie - screen

No dobra Panowie
Zawołam
HELP :eek:
Od wczorajszego wyjścia wersji 2.04 moja gra umarła i nie działa.
Po wybraniu obojętnie czy SOLO czy OPEN PLAY cały czas dostaję informację, że nie może się połączyć z serwerem.

1.Gra dwa razy odinstalowana i całkowicie zainstalowana na nowo.
2.W routerze ustawiłem MTU 1492 (tylko tyle można przy PPPoE connection)
3.Nowe reguły dostępu nadane w ESET Smart Security.
4.Próby z całkowicie wyłączoną zaporą na potrzeby gry a nawet całkowicie wyłączonym ESET-em.

Kręcący się Sidewinder/Cobra a następnie info:
"Server error. Could not connect to server"

Wiem, że w poprzednich wersjach wiele osób miało ten problem a u mnie wszystko działało ...
No i do zakończenia potrzebuje ctrl+alt+del

Jedno pytanie:

W EDLaunch po przyciskiem Login/play mam teraz dwa różne numery
0.3.1411.0 (03.1395.0 server) u Was też tak jest?
Zwykle numer EDLaunch i servera były chyba identyczne ...

Na ten moment i porę dnia brak pomysłów (walczyłem wczoraj i dziś od 1 rano) ...
Ktoś? Coś?
Przecież do 2.04 wszystko działało bez problemu
Czy czekać na 2.05 :mad:

Last edited:
No dobra Panowie
Zawołam
HELP :eek:
Od wczorajszego wyjścia wersji 2.04 moja gra umarła i nie działa.
Po wybraniu obojętnie czy SOLO czy OPEN PLAY cały czas dostaję informację, że nie może się połączyć z serwerem.

1.Gra odinstalowana całkowicie zainstalowana na nowo.
2.W routerze ustawiłem MTU 1492
3.Nowe reguły dostępu nadane w ESET Smart Security.
4.Próby z całkowicie wyłączoną zaporą na potrzeby gry.
Kręcący się Sidewinder/Cobra a następnie info:
"Server error. Could not connect to server"
Wiem, że w poprzednich wersjach wiele osób miało ten problem a u mnie wszystko działało ...
No i do zakończenia potrzebuje ctrl+alt+del

Jedno pytanie:
W EDLaunch po przyciskiem Login/play mam teraz dwa różne numery
0.3.1411.0 (03.1395.0 server) u Was też tak jest?
Zwykle numer EDLaunch i servera były chyba identyczne ...
Na ten moment i porę dnia brak pomysłów ... :D
Ktoś? Coś?
Czy czekać na 2.05 :mad:

Nie wiem czy nie narobiles sajgonu zmieniajac MTU. Czytalem rozne opinie na temat Maximum Transmission Unit i lepiej jest go nie ruszac w ogole. Osobiscie mam ustawiony 1500 firmowo w routerze z Virgin Media.

Nie wiem czy nie narobiles sajgonu zmieniajac MTU. Czytalem rozne opinie na temat Maximum Transmission Unit i lepiej jest go nie ruszac w ogole. Osobiscie mam ustawiony 1500 firmowo w routerze z Virgin Media.

Ale z MTU zacząłem zmieniać po pojawieniu się problemu.
Wcześniej nic nie grzebałem :)
Zwyczajnie przed upgrade do 2.04 grałem bez problemów a po upgrade gra nie chce się połączyć z serwerem i tyle ...
Dodam tylko, że pozostałe moje gry sieciowe Star Citizen, Rise of fligth IL-2 Cod i IL2 Bos działają bez problemów.
Ewidentnie Panowie z Frontier-a zepsuli mi zabawę ...
Boję się tylko, że nie będzie kolejnego fix-a 2.05 :(

Last edited:
Mam pomysł, ale raczej Ci się nie spodoba.
Po wejściu 2.04 częśc ludzi musiała pokasowac sejwy i zaczynac od zera, bo po apdejcie z jakiegos tam powodu serwer nie chciał czytac ich sejwów z 2.03.

Po wejściu 2.04 częśc ludzi musiała pokasowac sejwy i zaczynac od zera, bo po apdejcie z jakiegos tam powodu serwer nie chciał czytac ich sejwów z 2.03.

Radykalne podejście ... :D
Poczekam do końca weekendu i jeśli nie ogłoszą 2.05 to pewnie tak zrobię ... To tylko zabawa te 15 mln można zarobic ponownie, choć bardzo chciałem polatać po nowych systemach.

Last edited:

Słyszałem, że namierzają szulerów i ich zmuszają do wykasowania nieuczciwie zdobytej kasy ;)

(też mam różne numery klienta/servera, tylko mój klient to 1407.0 - działa, sprawdziłem właśnie)

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Radykalne podejście ... :D
Poczekam do końca weekendu i jeśli nie ogłoszą 2.05 to pewnie tak zrobię ... To tylko zabawa te 15 mln można zarobic ponownie, choć bardzo chciałem polatać po nowych systemach.

Możesz spróbować "Validate Game Files" (w launcherze klik na Twój email) lub ewentualnie przeinstalować całą grę od nowa (aczkolwiek to w zasadzie to samo).

Ja kompletnie olałem zarabianie kasy, latam sobie Eaglem i bawię się w odkrywcę.
Wiadomo czy można już odkryć coś, czego nie ma na żadnej mapie? Na razie mam na koncie same obiekty, które są na mapach systemowych jako Unknown.

Szanowni Koledzy nie wiem jak i dlaczego ale gra znów mi działa :D
Zostawiłem w spokoju na kilka godzin i po ponownym włączeniu jest ok.
Nic nie resetowałem, żadnego update nie było więc może Frontier coś zrobił na swoich serwerach.
Wielkie dzięki Wszystkim którzy próbowali mi pomóc. :)

Ja kompletnie olałem zarabianie kasy, latam sobie Eaglem i bawię się w odkrywcę.
Wiadomo czy można już odkryć coś, czego nie ma na żadnej mapie? Na razie mam na koncie same obiekty, które są na mapach systemowych jako Unknown.

Duzo pisaliscie od ostatniej mojej wizyty, zamiast grac :D

Systemy w ktorych mapa pokazuje tylko slonce sa najbardziej dochodowe, znaczy jest szansa ze beda pod warunkiem ze nasz detailed surface skaner wykryje korzystne warunki do wydobycia i kolonizacji.

Oprocz wbudowanego basic skanera warto dokupic calkiem niedrogi detailed surface na poczatek,
[..im skaner drozszy, tym wiecej informacji sciaga, tym bardziej wartosciowe sa dane ]
niestety na malych statkach trzeba pozbyc sie cargo lub tarcz zeby go zainstalowac.
Po uruchomieniu basic'a dostajemy info o ilosci wykrytych w przestrzeni obiektow,
na panelu systemowym wskakuja nam jako unknown, potem majac juz pasywny / wbudowany detailed trzeba sie do obiektow zblizyc, namierzyc i dac czas skanerowi zeby sobie pomielil i zanotowal co tam znalazl.

Nie zwrocilem uwagi jeszcze jak jest ze znajdowaniem asteroid ringow wokol slonc,
ale zauwazylem ze latajac zbyt blisko slonca zaczynamy sie palic :D

Sprzedaz danych chyba jest zbugowana, ceny za system z kilkunastoma obiektami mialem od kilku do kilkunastu tysiecy, jednak chciwosc poniosla mnie do konkrencji w celu obadania ile tam zaplaca...czyli z aliansu do federacji gdzie oferowali po kilkaset CR za system. Wracajac do Aliansu dane byly juz warte tyle samo co u FEDsow, nie mozna tez bylo sprzedac calego pakietu jak to rzekomo naprawiono w ostatnim paczu tylko pojedyncze systemy...
Powoli zbieram CR na ASP i zastanawiam sie czy ma tam wbudowany Cargo Fuel Scoop,
bo w zadej stoczni dotad tego nie widzialem..
Bez CFS, zapuszczanie sie glebiej malym statkiem jest srednio wygodne :]

Last edited:
Ciekawostka.

W Aselus prime kupiłem do Cobry nowego warp drive za 50k... mam teraz 12.9 Ly zasięg.
W Aulinie gorszy napęd kosztuje 160k... porównywalny do mojego widziałem za 560k!

Ceny części na stacjach są różne. Są drogie i tanie miejsca.

Last edited:
Powoli zbieram CR na ASP i zastanawiam sie czy ma tam wbudowany Cargo Fuel Scoop,
bo w zadej stoczni dotad tego nie widzialem..
Bez CFS, zapuszczanie sie glebiej malym statkiem jest srednio wygodne :]

ASP nie ma standardowo CFS-a. Też jeszcze nigdzie nie widziałem na stacji możliwości jego zakupu.

Wcześniej wrzucałem film z wnętrza mojego ASP-a.

ASP

ps.
Działają Wam biuletyny ? U mnie nie może pobrać z serwera i nie mam żadnych dostępnych misji ;)

Dako, działa ci jeszcze ten myk z kasą?
Komuś udało się to powtórzyć?

Mi jakoś nie chce działać, kombinowałem z innymi towarami też etc i nie działa.

Gdzie kupić te Performance Enchancer?
Kupiłbym i poleciał do aulina testować.

Dako, a jak z manewrowością aspa, np przyjmując Cobrę jako punkt odniesienia.

Jaki vmax ma asp na 4 kropkach, bez dopalacza oraz z dopalaczem?

Dako, a jak z manewrowością aspa, np przyjmując Cobrę jako punkt odniesienia.

Jaki vmax ma asp na 4 kropkach, bez dopalacza oraz z dopalaczem?

W manewrach to bardzo imho przypomina trochę mniej żwawego Lakona 6 ale to trudno obiektywnie określić.

Jeśli chodzi o cyferki
Szybkość
Standard 190
Max mocy na silniki 255
Dopalacz 345

Nie jestem pewien czy to jest standard bo trochę go już modyfikowałem (silniki z tego co pamiętam zostały takie jak stocznia dała)

ps.
Właśnie rozpędziłem go do 1200c i rozpędzam się dalej :)

Last edited:
Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom