Uroki bety Każdy się liczy z tym że może być tego typu błąd, trzeba to opisywać i robić ticketa Frontierowi.
Tez miałęm problem ze sprzedazą. Odkryłem ze problem lezy w czesciach (sprzedaj wszystkie czesci jakie masz na statku to wtedy uda ci sie go sprzedac)
Krótko i na temat: wyloguj się z gry i zaloguj ponownie, u mnie pomogło, wylogować musisz się z lunchera klikając w nim (u góry) na swój mail. Niektóre Hyper Drive mają buga i bez wylogowania zasięg spada o połowę, chociaż tobie spadł znacznie więcej, być może się jakoś skumulował ten bug. Ewentualnie przekroczyłeś masę maksymalną, na której uciągnie silnik, bo każdy engine ma teraz Engine Limit dla tonażu.
@Gruman - no wiadomka, każdy się prędzej czy później wypala. Najlepiej zrobić sobie wtedy przerwę, bo nie ma sensu cisnąć na siłę. Ja dlatego staram się nie przedawkować Elite, bo pewnie też miałbym już dość
miałem podobnie ale w końcu udało mi się sprzedać lakona i kupić cobre
Kombinowałeś coś żeby tego dokonać czy tak po prostu nagle zaskoczyło ?
Otoz tak. Z tego co sie dowiedzialem ominac ten bug mozna jedynie w nastepujacy sposob. Musisz miec na koncie conajmniej tyle kredytow ile wynosi roznica "downgrade'u". Np. Chcesz zmienic Cobre na Vipera i pokazuje ci, ze kwota jest ujemna (np. -115.000) to musisz tyle conajmniej miec na koncie. Dzieje sie tak dlatego, ze bug sprawia, iz gra zabiera ci cale sianko nie wliczajac upustu ale jesli masz ta roznice na koncie upust ten zostanie doliczony do twoich, odlozonych kredycikow. Najlepiej przed dowgreade sprzedac wszystkie moduly. Dzieki temu roznica (ta ujemna kwota) bedzie nieco nizsza.
w końcu zadzialaloKombinowałeś coś żeby tego dokonać czy tak po prostu nagle zaskoczyło ?
Chyba to naprawili bo jakoś normalnie mi się udało to zrobić.
Bonusowo wróciły potężne lagi na wyjściu z SC
Nie wiem jak u was ale u mnie praktycznie na żadnej stacji, na której byłem nie działa biuletyn board... nie może pobrać danych z serwera ;]
Ja już wyszedłem z ED....zero grywalności.....do tego co wyżej napisałem doszło teraz brak możliwości zadokowania, żadna stacja mi nie zezwala.