BETA 2 START 30 września!

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Byly 2 takie druga za 130k ale juz ich wiecej nie spotkalem teraz max to 30k za misje :/ kurna wlasnie przegralem bitwe z "Novice" Cobra ... (KTO NORMALNY ZAKLADA TURRETY NA COBRE? chyba tylko NPC :X)

Jako ciekawostkę podam, że standardowy Hauler ma ładownie mniejszą o połowę :mad: czyli tylko 8 ton. Są tam jakieś opcje modyfikacji ale teraz nie mam już czasu grać ...
Chyba doposażę mojego Sidewindera i będę nim latał aż do zakupu Cobry ...

Last edited:
Jako ciekawostkę podam, że standardowy Hauler ma ładownie mniejszą o połowę :mad: czyli tylko 8 ton. Są tam jakieś opcje modyfikacji ale teraz nie mam już czasu grać ...

O, to już nie będzie aż taki skok jakościowy pod względem ładowności między Sidewinder'em a Hauler'em :(
A, jak wiemy, dorobienie się Hauler'a było prawdziwą trampoliną do dalszych statków...
Chyba, że tak jak mówisz, coś tam się by dało zmodyfikować.

Pytanie jak wyglądają pod tym względem Lakony i Cobra.
No nic mamy powiew świeżości znów będziemy kombinować i testować. :D

rootsrat

Volunteer Moderator
Kurczę, ciekawe rzeczy tu piszecie.

Z tego, co miało być w B2, podejrzewam, że można dokupić jakiś moduł ładowni czy coś w ten deseń do Haulera, żeby zwiększyć opłacalność handlu tym statkiem. Bez sensu byłoby go nerfić bez możliwości upgrade'u.

Jeszcze niecałe 3h i pędzę do domu! :)

P.S. Jeśli ktoś ma tego buga z czarnym ekranem, to tutaj jest podane możliwe rozwiązanie, ale ewidentnie nie działa u każdego. Ale spróbować można!

::EDIT::

Miałem dziś 3 misje które polegały na tym, że po zaakceptowaniu misji jedyne co musiałem to zakupić na tej samej stacji 1 szt towaru wylecieć ze stacji (choć nie sprawdziłem czy to było konieczne) wrócić i przekazać zakupiony towar zarabiając w sumie 15 tys. cr Tak więc misje w Beta 2.0 są bardzo opłacalne. Ja po dzisiejszej zabawie luźnym lataniu po kilku systemach i robieniu printscn cen na poszczególnych stacjach i dodatkowym wykonywaniu misji mam na koncie 80 tys cr po 3 h zabawy.
Szukam teraz Haulera aby zarobić na Cobrę ... :D

Wrzuciłeś to w ticket?

Last edited:
Możliwości jest sporo.
U Haulera wygląda to tak ( w sumie 15 pozycji)

ib0EUy5.jpg

bbR5yEJ.jpg

Jest co "rozkminiać" ... a co będzie w Anacondzie :eek:

Najbardziej mnie boli arcade'owa zmiana asysty. O manewrach rodem z Battlestar
Galactica można tym samym zapomnieć. Co im przeszkadzała odrobina realizmu ?

@Dako a spotkales juz gdzies mozliwosc kupienia wiekszego cargo rack ? bo ja narazie do Sidewindera nie , poza starymi modulami reszta opcji na Aselius Eranin Dahan i LP 98-132 nie daja zadnych mozliwosci rozwiniecia czegos nowego.

@Nexxio juz pomijajac ze zrobili z tego kolejne SC to w ogole jakos dziwnie (inaczej) sie teraz walczy...

Ehh, mam nadzieję że nadchodzący fiks da mi szansę na polatanie. Człowiek siedzi na L4, ma czas żeby potestować a tu taki babol:(

Od 8 godzin mam "server error":rolleyes:
Ale z premierą Bety 2 zdążyli a to jest najważniejsze;)
Totalny wipe out mnie zaskoczył, miał być "mało prawdopodobny" i przesunięty na gammę:p

Last edited:
@Dako a spotkales juz gdzies mozliwosc kupienia wiekszego cargo rack ?

Tak w momencie zakupu statku była taka możliwość zakupu jakiejś wersji za 10 tys. Chyba potrzeba takie dwie aby mieć starą pojemność ładowni czyli 16 ton. Teraz oczywiście ich już w B2L nie ma :mad:
Na ten moment zamiast montować jakiś sensor (którego i tak nie miałem) zamontowałem tam ładownie więc mój Hauler ma 10 ton ładowności a jak się nim później przelecę to napiszę na forum co udało mi się w ten sposób zepsuć ;)

Totalny wipe out mnie zaskoczył, miał być "mało prawdopodobny" i przesunięty na gammę:p

A ja będę małostkowy i napiszę
A nie mówiłem, że będzie i że to pewnik ... :)

Pierwsza próba skoku i... server error. Zdaje się że trzeba poczekać parę godzin.
Poza tym nie wiem jak wy ale ja mam tło mapy w trakcie lotu :S. Tzn widzę
stację, a za nią mapę galaktyki :S.

@Nexxio tak to normalne maja to poprawic jesli chcesz troche polatac to w solo play tak nie wyrzuca (choc ja raz na jakis czas wylatuje z serwera)

Z przykroscia oglaszam wszem i wobec iz poniewaz ze latam od ponad godziny po LP 98-132 i konterow z goldem nie widac nie czuc ani wizualnie ani na radaze... za to piratow nie brakuje a bountiesy od 1000-3500 leca jak ta lala :D

Za to przed chwila spodkalem pirata w anacondzie :/ 30k za niego bylo az palec swedzi na spuscie :p

Last edited:
To ja chyba poczekam na 2.01 bo takie latanie w bańce niczego jest jak lot z
zamkniętymi oczami, albo może bardziej jak w wodzie na dużej głębokości.
Po jednej stronie widać mapę, a po drugiej... nic :D

Sidewinderem atakować Anaconde, to jak skakać z samolotu bez spadochronu. Jakaś tam szansa na przeżycie jest.....:p

Jedna rzecz mnie dołuje w Becie 2 [oprócz tego,że Beta 2 nadal jest niedostępna].
Nie zmienili ekranu ładowania gry i łączenia się z serwerem. Ten kręcący się stateczek jest już niestrawny:rolleyes:

Last edited:
Wróciłem z pracy i daje upgrada.

Czytam wieści od Was , że utrudnili handelek. Świetna wiadomość :) zacznie się główkowanie.

Ładna litania w postaci tego loga z Bety 2 :D

Zaraz bedzie fix bo kazali sie wylogowac :)
Baton jestem za taka akcja ale to i tak zarobi tylko ten ktory ostatni strzal zaliczy powinni wprowadzic cos w rodzaju Party/Floty laczysz sie w grupe i taka nagroda dzieli sie przez ilosc osob w grupie

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom