Beta 3.00

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Wczoraj uzbroiłem się w rafinerię, lasery górnicze i po dłuższym czasie odpuściłem.
Gdzie bym nie znalazł ES to brak tam skałek do wydobycia a jak wbije się w pierścień to mogę wiercić i wiercić i wiercić i nic nie leci choć iskry sypią się równo ;]
Co robię nie tak?
Poza tym jak uniknąć przechwycenia?
Wczoraj w dwóch systemach zanim przeleciałem od słoneczka do domniemanego miejsca wydobycia milicja/policja trzepała mnie z 10 razy, choć byłem pusty jak budżet NFZ, co każdorazowo wiąże się z uszkodzeniami i kosztami naprawy, których władze nie zwracają mimo że byłem niewinny panie sędzio ;] Pomijam fakt, że jak mnie parę razy wykręciło w trakcie przechwycenia to myślałem że zrobię witraż na monitorze...
Ciekawe jakie doznania są na OR, Dako latasz z papierową torebką od wprowadzenia przechwytywania w B3 ?;]

Last edited:
Co do przechwycenia to napiszę tak:
1. Dobre czyli drogie silniki manewrowe.
No i przede wszystkim
2. Dobry joy/HOTAS i silniki manewrowe przypisane pod odpowiednie przyciski lub tzw "grzybek" oraz dobre ich wykorzystanie

Zasada jest taka aby jak najszybciej po przechwyceniu skierować się w kierunku tego "vectora" czy jak to tam się nazywa a następnie utrzymywać się w jego centrum lub pobliżu ... I tyle.
Osobiście na kilkanaście ostatnich przechwyceń w Open play zawsze leciałem dalej ;)
Aha latam aktualnie dobrze wyposażonym ASP-em ale to co wyżej napisałem dotyczy raczej każdego statku ...

Last edited:
Wczoraj uzbroiłem się w rafinerię, lasery górnicze i po dłuższym czasie odpuściłem.
Gdzie bym nie znalazł ES to brak tam skałek do wydobycia a jak wbije się w pierścień to mogę wiercić i wiercić i wiercić i nic nie leci choć iskry sypią się równo ;]
Co robię nie tak?
Poza tym jak uniknąć przechwycenia?
Wczoraj w dwóch systemach zanim przeleciałem od słoneczka do domniemanego miejsca wydobycia milicja/policja trzepała mnie z 10 razy, choć byłem pusty jak budżet NFZ, co każdorazowo wiąże się z uszkodzeniami i kosztami naprawy, których władze nie zwracają mimo że byłem niewinny panie sędzio ;] Pomijam fakt, że jak mnie parę razy wykręciło w trakcie przechwycenia to myślałem że zrobię witraż na monitorze...
Ciekawe jakie doznania są na OR, Dako latasz z papierową torebką od wprowadzenia przechwytywania w B3 ?;]

lol niezłe :D. Co do przechwycenia to zawsze pojawia się "Escape Vector" wal prosto w niego i trzymaj się go za wszelką cenę przez parę
sekund to uciekniesz. Po lewej i po prawej stronie będziesz miał 2 paski niebieski - wszystko ok zaraz się wyrwiesz, czerwony - ... zgadnij.
To jest prosta sprawa tylko na samym początku trzeba go szybko namierzyć. Ja w 9 na 10 przypadkach uciekam więc to musi być łatwe.

Aha, no to teraz powinno być łatwiej bo wcześniej nie wyłapałem tego elementu, byłem zbyt skupiony na tym że rzuca mną jak kobietą lekkich obyczajów w kościele ;]

Dako, nęcisz ale moje lenistwo chyba przezwyciężyło chęć/konieczność wyciągnięcia i skonfigurowania joy'a i pewnie tak zostanie, dopóki na myszy i klawie będę dawał radę ;]

Swoją drogą, odniosłem wrażenie że SI w walkach się poprawiło lub nawet jest lekko przegięte i już nie jest tak łatwo. Dość często przytrafia mi się zginąć w wyniku zmasowanego ganku, jak by SI stwierdziło że lepiej się pobawić z jedynym graczem w instancji, w innych mmo można by powiedzieć że ściągnąłem agro wszystkich mobów w lokacji, niż tłuc się między sobą. Fakt że przyjazne SI stara się ubić wrogie SI ale jakoś tak z marnym skutkiem i jak już oprawia mnie 3-4 naraz to kaplica ;]

Pobiłem swój rekord w zarobku na misji, 311k za dwa skoki po 25 sztuk consumer technology, a że od razu wypełniłem całą ładownię to pozostałe jeszcze puściłem za 170k. Całkiem niezły zarobek jak na statek z ładownią na 152 ton. Pierwszy raz wziąłem misję przywozu towaru, gdy nie miałem go już ze sobą.

@clh 0.o ... nie potrzebujesz małego swindera, który będzie Ci pomagał w razie przechwycenia przez nieznośne i BARDZO niebezpieczne dla handlowca NPCy? Wiesz, kosmos nie jest już tak bezpieczny jak w becie 2. NPC potrafia zaatakować w najmniej odpowiednim momencie, gdy wieziesz bardzo drogocenne towary? Policja stała się leniwa (siedzi ciągle w kantynie w Freeport i też nie można na nich polegać w 100%). Rosnące koszty żywności i paliwa powodują również strajki na stacjach. Ludność stała się agresywna, mógłbym zerkać z nad landing pada, czy wyładunek przebiega bezproblemowo ... To co, 70/30?

:D

Last edited:
@clh 0.o ... nie potrzebujesz małego swindera, który będzie Ci pomagał w razie przechwycenia przez nieznośne i BARDZO niebezpieczne dla handlowca NPCy? Wiesz, kosmos nie jest już tak bezpieczny jak w becie 2. NPC potrafia zaatakować w najmniej odpowiednim momencie, gdy wieziesz bardzo drogocenne towary? Policja stała się leniwa (siedzi ciągle w kantynie w Freeport i też nie można na nich polegać w 100%). Rosnące koszty żywności i paliwa powodują również strajki na stacjach. Ludność stała się agresywna, mógłbym zerkać z nad landing pada, czy wyładunek przebiega bezproblemowo ... To co, 70/30?

:D

Całkiem serio to takie coś powinno być już dawno wymuszone, przecież mieliśmy mieć wingmanów zarówno w postaci NPC jak i graczy. Nie ma żadnego zagrożenia, nikt mnie nie atakuje, nikt nie goni, jedyne co mnie przycisnęło podczas robienia tej misji to info, że za 10 minut wyłączą serwery. Do tej pory tylko 2 razy spartoliłem interdiction i dwa razy była to policja, komos to bardzo bezpieczne miejsce :) Z misjami wiąże się tylko jedno zagrożenie:

Można nieuważnie kliknąć w coś takiego ;)

Ok, powiem Ci, że takie negocjacje lubie, 80/20? +Ja płace za paliwo, ale Ty finansujesz moją składkę w Kosmiczny Zakład Ubezpieczeń i wydajesz referencje za każdy udany lot.

Fakt, że powinno być więcej bezwzględnych szumowin w kosmosie.

Całkiem serio to takie coś powinno być już dawno wymuszone, przecież mieliśmy mieć wingmanów zarówno w postaci NPC jak i graczy. Nie ma żadnego zagrożenia, nikt mnie nie atakuje, nikt nie goni, jedyne co mnie przycisnęło podczas robienia tej misji to info, że za 10 minut wyłączą serwery. Do tej pory tylko 2 razy spartoliłem interdiction i dwa razy była to policja, komos to bardzo bezpieczne miejsce :) Z misjami wiąże się tylko jedno zagrożenie:

Można nieuważnie kliknąć w coś takiego ;)

Hehe, dobre.
Ja miałem inny myk, w trakcie brania misji na transport wystąpiła zwiecha i klient przez dobre 15 minut odświeżał dane z BB aż w końcu wymusiłem zamknięcie ED. Po zalogowaniu okazało się że mam w ładowni kradziony towar i nałożoną grzywnę nie wiem skąd...

Hehe, dobre.
Ja miałem inny myk, w trakcie brania misji na transport wystąpiła zwiecha i klient przez dobre 15 minut odświeżał dane z BB aż w końcu wymusiłem zamknięcie ED. Po zalogowaniu okazało się że mam w ładowni kradziony towar i nałożoną grzywnę nie wiem skąd...

Tyle razy co już dostałem grzywnę w B3 to nie miałem w sumie przez całe moje granie od PB1. Myślę, że wszystkie były z misji, które klikałem nie wczytując się zbytnio, a okazało się że pełno jest takich niewykonalnych z timerem na 1 minutę. Miałem też wczoraj misję, która była widoczna wszędzie, tylko nie w systemie docelowym i nie dało się jej ukończyć.

Fakt, że powinno być więcej bezwzględnych szumowin w kosmosie.

yooguruto, może potrzebujesz jakiegoś małego viperka, żeby latał w charakterze nieznośnej i bezwględnej kosmicznej szumowiny i STWARZAŁ ZAGROŻENIE dla handlowców? Myślę że jak takiej ciężarówce zapakowanej 152 tonami consumer technology przypalę kilka strzałów laserem to od razu zrozumie, że potrzebuje obstawy i podział 60/40 będzie dla niego bardzo do przyjęcia, a my się jakoś dogadamy :)

Status
Thread Closed: Not open for further replies.
Back
Top Bottom