Co kupić (25000cr), pierwszy statek, newbie.

Witam, grę zakupiłem wczoraj, zaznajomiłem się z mechaniką gry i dochrapałem się 25000cr. w co mogę zainwestować lub w co najlepiej kupić jako upgrade statku. Grałem przedtem w elite na A500 i w frontier na PC (386DX40). Z tego co widzę gra jest naprawdę dobra. :)

pozdrawiam
CMDR xVandeikenx

handel -> Hauler
walka -> Eagle

To chyba jedyne statki, które da się kupić, zbywając Sidewindera + 25k CR

Spróbuj wszystkich - kupując nowy/inny tak czy siak dostajesz spory zwrot za stary statek.

POWITAĆ \o/

handel -> Hauler
walka -> Eagle

Eagle to bardzo dobry pomysł, świetnie mi się nim lata no i w końcowej grze wszyscy dostaniemy go na starcie jako część Mercenary Pack, więc warto sie nim nauczyć poruszać :)

Ja ze swojej strony polecam na Eagla zestaw na gore multicannon gimbaled overcharged a na dole 2 gimbale pulse laser focused do tego lepszy power plant oraz power distributor (inaczej braknie Ci pradu i sie statek wylaczy po wysunieciu dzialek :D i mozesz zaczac zarabiac tlukac misje na zestrzelenia + Wanted npc np na Nav Beacon :)

Weź Haulera, napchaj misji aż zapcha ci cargo i:

- poleć tam gdzie wziąłeś najwięcej misji, wykonaj je, po drodze porzuć wszystkie inne misje i wyrzuć kradziony towar

albooooo

- nie leć nigdzie, porzuć wszystkie misje, sprzedaj towar w tej samej stacji na czarnym rynku (upewnij się, że taki jest). Doradzam tę opcję i tak wipe za 3 tygodnie, nie ma co się męczyć.

Powtarzaj jedno z powyższych, aż będziesz miał na Cobrę. Kup Cobrę, rób co chcesz.

rootsrat

Volunteer Moderator
Witam, grę zakupiłem wczoraj, zaznajomiłem się z mechaniką gry i dochrapałem się 25000cr. w co mogę zainwestować lub w co najlepiej kupić jako upgrade statku. Grałem przedtem w elite na A500 i w frontier na PC (386DX40). Z tego co widzę gra jest naprawdę dobra. :)

pozdrawiam
CMDR xVandeikenx

handel -> Hauler
walka -> Eagle

+1

A do tego 30 października i tak będzie wipe, więc kupuj co chcesz i testuj, baw się :)

P.S. Czytało się "Pana Lodowego Ogrodu" widzę? :D

@rootsrat, tak czytałem książeczki :D

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Zacząłem się bawić i sprzedałem coś co dawało tarcze a w zamian dodało mi 2 miejsca w cargo. Teraz nie mogę nigdzie znaleźć nic takiego aby mieć tarcze z powrotem. Czy ktoś miał podobny problem ? pozdrawiam.

Stanowczo polecam Eagle + jakies fajne dzialka. Olej bugi i exploity! To nie przystoi! Poza tym w Eaglu poznasz statek i jako tako mechanike dogfightu. Reset bedzie na 100% to twoim head startem bedzie poznanie mechaniki gry zanim poznaja ja masy :)

to co pisali, wybierz Eagle, rob misje gdzie musisz zniszczyc okreslona ilosc statkow, szybko dorobisz sie czegos lepszego :) ja w jakies 2 dni na walce dorobilem sie do vipera a potem cobry, chociaz jakbym kupil eagle to przeskoczylbym vipera i kupil odrazu cobre - duzo lepszy statek moim zdaniem :) i nadaje sie tez jesli najdzie cie ochota na jakis handel

Jak już porządnie uzbroisz Eagle'a i nabierzesz trochę wprawy w walce to możesz kupić kill warrant scanner i zabawić się w łowcę nagród. Polecam Extraction Site w pierścieniach wokół planety Anahit, koło Freeport w systemie LP 98-132 - piratów jak mrówków, za niektórych nagrody nawet po 40 000 cr tak więc szybko można się obłowić.

adhan

Banned
moim zdaniem smakuj grę powoli bo jak się szybko dorobisz ogarnie cie straszna przypadłość elita choroba zwaną nudą .
zarobiłeś na statek cel osiągnięty i co dalej ???
latanie od stacji do stacji ??
Broń Boże ,bo już tym rzygasz . bo ile można robić to samo !!!!!
postrzelasz trochę z laserowej dzidy okaże się ze boty są tak durne ze w jednej łapie trzymasz czipsy w drugiej kole i tak ich rozwalasz .
i co dalej panie braben ????
dawać mi tu kolejnego patha !!!!!!!!!

buha ha wystarczył post i myk nowy path https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=48249

Last edited:
Back
Top Bottom