Elite Dangerous Czech Republic Community thread

Deleted member 50704

D
Nevím co všechno jsi zatím zkoušel. Já bych řešil následovně.
1) Zkusil bych odinstalovat a znovu nainstalovat launcher
2) Zkusil bych launcher spustit jako správce
3) Zkontroloval bych zda mám dostatek místa na disku, kde mám launcher nainstalovaný (pokud ne, uvolnil bych místo, nebo nainstaloval launcher na jiný disk) - tohle bude ale asi kravina a tím to nebude :D
Zkus a dej vědět zda pomohlo.

Ahoj.
Vše co si zmínil jsem zkusil než jsem postnul :( ...
Asi zkusím přeinstalovat celou hru.
Netušíš kde je uložený soubor s nastavením kláves ? Nechce se mi to pak celé znovu nastavovat :D ...

Deleted member 50704

D
Myslel jsem si, že se ti to děje při spouštění launcheru a ne při spouštění hry :)
Nastavení kláves je v C:\Users\<uzivatelske-jmeno>\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings\

Last edited by a moderator:
Ano Launcheru. Tak trošku doufám, že bude mít vliv přeinstalace (vymazání dat) hry a nová instalace launcheru. No uvidíme.

Každopádně moc díky za tu cestu k nastavení kláves :) !!!
To ovládání než se člověk naučí a zvykne. Vědomí toho, že bych to měl zas nastavovat mi přebíhá mráz po zádech :D ...

Ja jen doufam, ze bude v GUI viditelne jiz mnou navstivene systemy. Zatim to ovsem vypada, ze si budu muset psat o vsem denicek :D.

V pristupu k informacim je zatim E: D opravdu velmi skoupe. Nevim kde maji jake komodity, jake tam byly ceny, kde je cerny trh, kde maji jake vybaveni ... Nejaky herni denik by to vazne chtelo a po navstiveni stanice by se tyhle veci meli zaznamenat.

Zdravim vespolek

Denik s navstivenyma systemama je docela nerealnej, vzhledem k budoucimu mnozstvi, spis bych se priklonil k variante, kdy v system info bude uvedeno ze uz si tu byl. Jnak jak pises je problem s komoditama, ve starym Frontierovi si si mohl pozadat radiem o cenik a nemusel si pristavat kvuli marketu, doufam ze to taky zavedou [ikdyz by museli vymyslet subprostorovou komunikaci, kvuli rychlosti]

Zdar hoši :) !
jsem rád, že jsem našel nějaký český hráče ...
Nevíte někdo čím by to mohlo být ? ...

Díky za jakýkoli info ...

Tohle mi taky furt dela, reseni je vzdy spoustet launcher jako administrator, pak mi to tuhle hlasku nehaze

Zdravim vespolek

Denik s navstivenyma systemama je docela nerealnej, vzhledem k budoucimu mnozstvi, spis bych se priklonil k variante, kdy v system info bude uvedeno ze uz si tu byl. Jnak jak pises je problem s komoditama, ve starym Frontierovi si si mohl pozadat radiem o cenik a nemusel si pristavat kvuli marketu, doufam ze to taky zavedou [ikdyz by museli vymyslet subprostorovou komunikaci, kvuli rychlosti]

To mas pravdu, kdyz nad tim premyslim, tak mi prijde ta velikost sice uchvatna, ale ponekud megalomanska. Jen ten pocet nazvu (4 miliardy), takovy pocet radku snad zadna databaze nemuze zvladnout. Doufam, ze to bude mit FD zpracovany tak, aby s tim nebyly problemy. Oznaceni na galakticke mape samozrejme plne dostacuje, jednoduse bych rad vedel, kde jsem byl a kde ne.

Deleted member 50704

D
To mas pravdu, kdyz nad tim premyslim, tak mi prijde ta velikost sice uchvatna, ale ponekud megalomanska. Jen ten pocet nazvu (4 miliardy), takovy pocet radku snad zadna databaze nemuze zvladnout. Doufam, ze to bude mit FD zpracovany tak, aby s tim nebyly problemy. Oznaceni na galakticke mape samozrejme plne dostacuje, jednoduse bych rad vedel, kde jsem byl a kde ne.

Určitě mají více DB serverů v cloudu, takže s počtem záznamů by neměl být problém, když tak do cloudu šoupnou další server, nebo optimalizují DB.
Já bych zase uvítal nějaké lepší "routování" cesty. Když si naplánuju, že chci někde doskákat, tak ať si to lodní systém pamatuje a ať mi po prvním skoku nabízí relevantní další skok, abych nemusel zase plánovat v mapě galaxie.

Vzhledem ktomu ze stary Elite 2 na disku 2 mega a hvezd tam bylo 100B, tak dnes jsou hranice poctu trochu dal. :]
Koho by to zajimalo, tak info o starym F2 a jak byl tvoren vesmir je zde > http://www.jongware.com/galaxy1.html

Route planer by byl fajn

Nechce se mi to hledat, ale nevite jak je to s cerpanim paliva z hvezd?, tady mi to zatim slo vzdy. Ve starym Elite se dalo cerpat jen z urcitych typu hvezd, takze kdyz sem si spatne naplanoval trasu a byla tam hvezda ze ktere to neslo, tak to znamenalo konec a load

Last edited:
Nechce se mi to hledat, ale nevite jak je to s cerpanim paliva z hvezd?, tady mi to zatim slo vzdy. Ve starym Elite se dalo cerpat jen z urcitych typu hvezd, takze kdyz sem si spatne naplanoval trasu a byla tam hvezda ze ktere to neslo, tak to znamenalo konec a load

Zatím jsem taky nenarazil na hvězdu, ze které by mi nešlo palivo doplnit.

3.9 zatim spokojenost, market data jsou fajn, pro me tim odpada puzivani programu treti strany. Toho uz si uzivam dost v EVE kdy mi ke hrani nestaci 3 monitory :] Ted uz jen ten autopilot a poradnej navigacni pocitac s planovanim tras a budu spokojenej.

Kazdopadne s timhle me trochu rozladili, tak nejak sem pocital se zitrejsim wipe, ale ze pak uz nam jako bonus pro testery progres nechaji. Ted si rikam jestli to ma cenu se nadale ucastnit Gama testu, kdyz je to ztracenej cas.
As I've said - assume there will be a wipe on December 16th.

Michael

Last edited:
Ahoj. Nevím jestli najdu čas hrát, ale zatím jsem nasypal nějaké užitečné informace na fórum http://forum.hrobsky.eu. Četl jsem i názor, že není dobré drobit komunitu. Já bych to tak dramaticky neviděl.

Last edited:

Deleted member 50704

D
Kazdopadne s timhle me trochu rozladili, tak nejak sem pocital se zitrejsim wipe, ale ze pak uz nam jako bonus pro testery progres nechaji. Ted si rikam jestli to ma cenu se nadale ucastnit Gama testu, kdyz je to ztracenej cas.
Ještě není 100% jisté zda ten wipe bude, nebo ne (pokud to teda není v daném vlákně již potvrzeno).

Kdyby se podařilo přímo tady na fóru zařídit časem zvlášť CZ sekci pro více témat, tak myslím že by to stačilo než se snažít o vlastní fórum. Nicméně držím palce, třeba se ti podaří to rozjet.

Ahoj. Nevím jestli najdu čas hrát, ale zatím jsem nasypal nějaké užitečné informace na fórum http://forum.hrobsky.eu. Četl jsem i názor, že není dobré drobit komunitu. Já bych to tak dramaticky neviděl.

Dobry, konecne tam neco je ... az jsem se bal narusit tu poklidnou "vesmirnou" prazdnotu :D. Chystam se tam par veci pridat (asi tusis co :D), ale stale ladim, stale ladim :D. Beta 3.9 prinesla dalsi zmeny v bindech, takze jsem prochazel soubory s nastavenim, pripadne upravoval ergonomii.

Co se tyce domeny. Takto bude naporad? Nebude problem s dlouhodobym fungovanim? Neslo by forum provozovat na stejne domene jako web?

Kdyby se podařilo přímo tady na fóru zařídit časem zvlášť CZ sekci pro více témat, tak myslím že by to stačilo než se snažít o vlastní fórum. Nicméně držím palce, třeba se ti podaří to rozjet.

Ano, to bych byl asi taky spokojeny, ovsem neoficialni fora maji zase vyhody v pruznosti reakci a volnejsiho pristupu k informacim. Vzdy je dobre mit alternativu.

Jsem navic zvedavy, jake jazyky budou oficialne podporovany, protoze rusky preklad omylem unikl do bety 3.9 (v 3.9.1 uz byl zase odebran). Sice cestinu do E: D necekam, ale .... :D Samozrejme, musi byt delana citlive a to je u kazdeho CZ prekladu alfou a omegou.

Back
Top Bottom