Můj wing commander tam byl, proto založil FF4 Mě to tam zatím moc vyhovuje, každej ať se rozhodne sám, já rozhodně nechci štěpit žádnou komunitu....
Civitas Dei a Česká komunita Elite
1 - Žiju v cizině a díky tomu vím, jak těžké je dát dohromady skupinu lidí, kteří sdílejí pouze společný jazyk (a chuť hrát Elite v našem případě). Pokud chce mít taková skupina úspěch a růst, musí nabídnout atmosféru a aktivity, které osloví co nejširší okruh potenciálních členů.
Proto si myslím, že parafráze na Zednářskou lóži v Civitas Dei není na místě. Určitě si našla zájemce, ale jsem si jist, že i jiné odradila.
S tím souvisí i systém hodností. 7 urovní, jestli jsem dobře počítal. Tohle není moje první herní skupina, sám jsem některé i vedl a zatím vždy nejlíp fungovalo schéma, kde byly maximálně 4 skupiny:
- pro nováčky
- pro stálé členy
- širší vedení, jejíž členové jsou v ní proto, že mají čas a chuť zabývat se řízením skupin členů a administrativními úkoly plynoucími z fungování frakce.
- nejvyšší vedení.
Všechno navíc je systém na maštění ega a je zajímavý pouze pro ty, kteří to mají za potřebí.
2 - I když se to nejdřív nezdá, z dlohodobého a globálního hlediska je přátelský přístup výhodnější, než naopak. Civitas Dei se podle mne vyprofilovala do frakce drsňáků, ve Phanes a okolí se CMDRs sestřelují jak holubi na drátě... Nelze být zadobře s každým, ale lze se o to snažit. Kdyby Phanes platil za oázu bezpečí a práva, Civitas Dei by měla větší šanci růst a získávat příznivce i z řad nekrajanů.
Létat s členy Civitas Dei mi je potěšením a ctí. Bohužel se nedokážu ztotožnit se strukturou a principy frakce.
Tento příspěvek píšu proto, že bych rád zjistil, jestli podobným způsobem smýšlí více krajanů a zda je dostatek vůle iniciovat změnu, případně pokusit se čechoslovákům nabídnout alternativu.
Předem dík za reakce.
To se stava Bendre ze nekdo odejde vod nas kvuli nejakym neshodam a zalozi si vlastni wing, kde se s zrovna tyhle nezhody nevytvaret. Nic na tom nemeni ale fakt ze nas wing ma 228 hracu a stale roste a aktivnich je asi 100+. U vas je jenom 7 clenu a z toho jeden neaktivni co vim zcela jiste. Tim nechci rict ze vas wing je slabej, ale s nama by jste byli silnejsi...Můj wing commander tam byl, proto založil FF4 Mě to tam zatím moc vyhovuje, každej ať se rozhodne sám, já rozhodně nechci štěpit žádnou komunitu....
Nebyli to žádné neshody, ale to že v civitas jsou herní fanatici a vše co umí, je nazývat lidi odpadem! Mastí si ego a myslí, že když mají spoustu lidí ve wingu, jsou někdo a hodně dokázali.. Svým chováním pouze ukazují, že jsou ve skutečnosti nic.
V civitas je to stylem ave Hatatyttla a spol. Nebo dnešní rozkazy.. FTF?! Jaké rozkazy?! Neuvědomují si, že mluví s jiným člověkem na druhé straně! A pokud jim jich pár odejde, osobně bych hledal chybu, proč se tomu tak stalo a snažil se něco změnit, aby se to už nestalo, popřípadě se omluvit. A ne jako pan hatatytla, který prohlásil, že jsou to pouze dva lidi.. cituji je to takový odpad.. Máme jich přes 200.. Škoda, že ho neznám osobně, sedl bych si od něj na půl metru a řekl mu do očí, tak mi to zopakuj hrdino..
No těžko shrnout ty obrovský changelogy, ale řekl bych, že minimálně kvůli tomu updatu 2.1 by jsi se asi vrátit mohl, aby jsi si vylepšil lodě, protože to bude pravděpodobně taky běh na dlouhou trať, než si vylepšíš na maximum alespoň jednu
Zdravim vsetkych ludi zo SK/CZ Komunity.
Som clenom Civitas Dei nejake tie necele 2 mesiace, a nakolko sa to nedalo nevsimnut si, postrehol som mensie konflikty, prevazne nazorove konflikty na vedenie frakcie. Popravde nejaky ten cas som tuto temu vlastne sledoval. Nakolko som v poslednom case nejako nemal cas sa venovat ED a vobec uz frakcii, sotva ze com mal cas na sledovanie diania v Civitas Dei. Tentokrat mi to uz nedalo a mam zapotreby zareagovat.
Pocas mojho diania v CD som doteraz iba raz pocitil mensiu krivdu ked som povedal vo verejnej lobby svoj nazor, avsak nebolo to zo strany vedenia ale zo strany jedneho nemenovaneho hraca, ktory posobi v CD.
Niektory ludia, povedsine stale ta ista znama firma sa stazuje na vedenie ze si taky a hentaky, agresivny, ignorantny a este neviem co. Sledoval som to dianie v klude a bez mojho zapojenia sa do menovanych konfliktou. Nechcel som odsudzovat hned jednu alebo druhu stranu, proste nechal som tomu volny priebeh az som dospel k takemuto nazoru ze proste sto ludi sto chuti. Nevyhovies kazdemu a jednemu.
Avsak ludia stracaju podstatu toho preco bola tato frakcia zalozena.
Uz len z Lore tejto frakcie mozete vydedukovat ze je proste otom aby bola ceska a slovenska komunita pohromade a nefrakturovana na kusky. Preboha ludia.
Dalej, taktiez v popise cinnosti tejto frakcie je napisane samotnymi zakladatelmi o co tejto frakcii ide.
Uz od zaciatku cinnosti tejto frakcie islo oto aby sa cesi a slovaci v Elite Dangerous spojili a tahali za jeden koniec, taktiez by komunita cechov a slovakov nebola frakturovana na niekolko dalsich frakcii. Samozrejme niekto by rad viedol svoju vlastnu frakciu, nikto to nikomu neberie, ako som vravel kazdy chce nieco ine, avsak tu sa naskytuje dalsia otazka. Ma vobec zmysel zakladat dalsiu skupinu hracov? Ak su k tomu velmi padne dovody a maju zmysel a aj ucel, nech sa paci. Ak nie, tak rychlo ako vznikaju taketo skupiny na pohladenie ega urcitych jedincov, tak rychlo aj zaniknu.
Koniec koncov Civitas Dei ako hracmi vytvorena frakcia ma svoj Lore v hre ktory bol odsuhlaseny vyvojarmi hry, ma meno frakcie implementovane v hre. Chcem tymto taktiez naviazat na nazor od Greeno Zee, kde naznacil ze Lore tejto skupiny sa mu moc nepaci. Okej to je pochopitelne, nie kazdemu je po chuti to alebo tamto. Je to prirodzene.
Avsak menit Lore skupiny nema absolutne ziaden vyznam kedze dost suhlasi aj stym oco ide tejto skupine hracov. A slobodomurarska frakcia konieckoncov nieje vobec zly napad. Mne sa celkom paci. Ktomu taktiez nadvezuju hodnosti v Civitas Dei, co podla niekolkych ludi existuju pre hladenie ega.
Tymto chcem tymto ludom povedat len tolko ze hodnosti v tejto frakcii maju svoj vyznam a to dost kurevsky velky vyznam, a niesu to vobec hodnosti na mastenie ega.
Kazda a jedna hodnost ma svoj ucel a ludia ju nedostavaju len tak pre zabavu ale koli tomu aby tato skupina bola organizovana. Hraci s nissim rankom takto vedia na koho sa maju obracat pri organizovani akcii, plneni ukolov a podobne. Ludia ktory maju vyssie ranky maju za ulohu si aj plnit svoje ulohy ktore im prinalezali ked ziskali danu hodnost, podotykam ludia s vyssim rankom a su to nemale ulohy ktore musia plnit aby sa komunita udrzala pokope. Robia to vo svojom volnom case a drviva vedsina ma aj rodinu, nehovoriac uz o praci. Robia to pre vsetkych ludi ktory sa pridali do skupiny Civitas Dei, pritom to niesu povinny robit. Hraju tu ludia v roznych vekovych kategoriach a nepocitil som aby vedenie odstrkovalo ci uz mladsich alebo nebodaj starsich clenov nabok.
Ak sa trebars jeden z vedenia nebude na svoju hodnost citit alebo na to nebude mat tolko casu, staci povedat, ostatny clenovia s nim dohodnu a nasledne vyberu ineho clena ktory na to ma cas a ma aj potrebne skusenosti, pritom predchadzajuceho clena vedenia vobec nevyhodia z frakcie. Pochopitelne mu je hodnost odobrata, a to hlavne z dovodu organizacneho aby bol vo frakcii prehlad.
Co sa tyka poznamok typu ze Civitas Dei rozkazuje clenom co maju robit a co nie, ako to bolo trebars spomenute na verejnej loby na Discorde, je to absolutny blud, Civitas Dei ma na kanaly miestnosti s popismi cinnosti, su tam rozkazy, oznamy a ine kanaly. Na kanaloch rozkazy su rozkazy ktorych sa treba drzat ak ma akykolvek clen Civitas Dei chut trebars strielat. Treba ich dodrziavat pretoze ide o vplyv Civitas Dei v hre a tie rozkazy su tam nato aby sa dodrziavali ak ma dany hrac chut na danu cinnost. Niesu tam nato aby ich hraci povinne plnili. Nieje to tak a je na kazdom co chce robit. Ak ma chut obchodovat, treba sa drzat rozkazov ktore su popisane na kanaly rozkazy. Opakujem znova, nieje ich povinne plnit ak tu cinnost dany hrac nema chut vykonavat. To sa tyka kopu dalsich cinnosti ktore maju vplyv na dianie v hre, pretoze takmer kazdy krok ovplyvnuje chod dejin v Elite Dangerous. Vola sa to Galakticka simulacia. Skupina chce pochopitelne expandovat tak ako kazda ina jej podobna skupina hracov. Ale zopakujem to este raz a pochopitelne. Co sa tyka rozkazov je na kazdom co chce robit a co nechce ale ked vykonava dannu cinnost tak je potrebne sa tychto rozkazov drzat pretoze to pomoze vplyvu Civitas Dei. Ak tieto rozkazy plnit nechce, nemusi, nikto nikoho nenuti. Moze robit co len chce ak to ovsem neohrozuje frakciu, v opacnom pripade si myslim ze ak chce skodit frakcii, hrac by mal prehodnotit svoje clenstvo uplne ale ze uplne sam a zamysliet sa nad tym. Mozno sa mu bude inde darit viac a taketo spiclovanie tejto ceskoslovenskej komunity je bezchbtove. Koniec koncov tu nejde na 100 percent o nejake posrane merity, o nejaky vplyv, ale oto aby tu ludia spolu drzali pokope.
Je to ubohe ze niekto sa s rozvratit tuto ceskoslovensku komunitu len pre pohladenie ega lebo si mysli ze vedenie je plne egoistov a srabov a tym ze nema rank v skupine a stazuje sa nato len potvrdzuje to ze mu ide oto aby si on sam pohladil ego nejakym tym rankom.
Ja som napriklad Rezident - cize zaciatocnik. A popravde mi to aj vyhovuje, ak mam chut obchodovat, obchodujem, ak idem na prieskum tak idem. S m sa tymito cinnostami pomoct civitas dei ak mozem. Nereportujem to vedeniu uz len z dovodu ze to robim nezistne a pre dobro frakcie a nie pre rank. Nepotrebujem rank nato aby som naberal viac skusenosti. Ak by mi bola ponuknuta vyssia hodnost prehodnotil by som ju ci by to malo zmysel a popripade by som prijal alebo odmietnul nech sa presadi nekto iny kto by mal nato cas a energiu.
Este dodam co sa tyka vedenia, s a sa ako mozu aby drzali komunitu pokope. Niekedy niekomu prasknu nervy ale ani listok sa nepohne bez vetra a stale sa najdu ludia ktory potrebuju sustavne riesit debiliny alebo len rozvracat hracov.
Nevravim ze CD je 100percentne, to nie ale nieje vobec ani taka ako to niektore individua popisuju.
Co sa tyka pietra, nepoznam ho ale chcem mu odkazat len jedno. Na tvoj vek som si myslel ze si rozumny, a myslim si ze si to myslis o sebe, no podla toho co citam tak to tak nevyzera, ak si myslis ze si rozumny tak by nedopadli urcite veci ako dopadli. Teraz si mohol byt ten ktory sa podielal natom aby dal dokopy cesku a slovensku komunitu na jedno miesto a aby spolu drzali. Stacilo troska pokory.
Namiesto toho teraz vyzeras ako pubertak ktory nevie ako zaobchadzat zo svojimi pocitmi.
To je vsetko co som chcel povedat.