Release EDRefCard - makes a printable reference card of your controller bindings

A big thank you for this amazing bit of work. I thought I'd add the button mapping sheet for VKB's new Kosmosima grip, which swaps out very nicely onto my Gunfighter base. Attached in case it's helpful.
 

Attachments

While I have had to take a break from full-on coding due to illness in the family, I haven't been entirely idle.

https://beta.edrefcard.info//devices lists all the supported devices by their primary names, and each live entry leads to a page of the form https://beta.edrefcard.info/device/device-name that displays EDRefCard's current understanding of the button names.
 
Last edited:
The buttons on the VKB Gladiator MkII are incorrect. The trigger is not button 1. The trigger is like button 14.

Buttons are as follows:
Button DescriptionButton Number
Flaps nearest Throttle1
Other Flaps Button2
A13
A24
A35
B16
B27
B38
C19
C210
C311
Start12
Eject13
Fire Mode 114
Fire Mode 1 Shift15
Fire Mode 216
Fire Mode 2 Shift17
Secondary Fire Mode 118
Secondary Fire Mode 1 Shift19
Secondary Fire Mode 220
Secondary Fire Mode 2 Shift21
Mode 1 Hat Up Shift22
Mode 1 Hat Down Shift23
Mode 1 Hat Left Shift24
Mode 1 Hat Fight Shift25
Mode 2 Hat Up Shift26
Mode 2 Hat Down Shift27
Mode 2 Hat Left Shift28
Mode 2 Hat Right Shift29
Mode Button30

Also, the hat doesn't seem to care which mode it's in when it isn't shifted. While I thought there would be 2 logical hats, it appears there's only 1. I assigned the unshifted hat in mode 1 and then switched to Mode 2 and when I tried to assign the unshifted hat, the game reported a conflict. I've looked at the VKBDevCfg program and while it does show 2 POV's 1 is disabled and there is no way to enable it. So there is only 1 logical hat. Mode 2 on the hat is the same as mode 1.

Edit: 2 logical hats are possible, but it requires editing the device setting with VKBDevCfg. By default, there is only 1 logical hat. This can be changed. A video to the procedure is linked below
https://yadi.sk/i/208h550sCGEnjQ
So it is possible for there to be 2 logical POV hats. But the buttons are still as indicated in the table above.
I think the new view https://beta.edrefcard.info//device/Gladiator will let us get a handle on this. I've opened ticket 35 for it.

I know it would be quicker to hack in a quick fix, but it would be a great help if you could first please confirm that https://beta.edrefcard.info//device/Gladiator matches your experience of how it is wrong.
 
Hey.
Don't know whether this is a bug or what - but I am using CH Combatstick, and few bindings of the buttons on top of the stick are displayed incorrectly.
See attached photos. Ideas?

cheers,
W


this is output of EDrefcard that is incorrect:
Source: https://imgur.com/14YrlIT


this is correct binding (a little photoshop work):
Source: https://imgur.com/1AiujBb
Hmm, all the CH profiles on https://beta.edrefcard.info//devices, such as https://beta.edrefcard.info//device/CHFighterStick, seem to leave the stick uncoloured. Something is wrong here.

Edit: and the stick's boxes are fillied in on a second visit. I think we've found a bug....
 
Last edited:
I think the new view https://beta.edrefcard.info//device/Gladiator will let us get a handle on this. I've opened ticket 35 for it.

I know it would be quicker to hack in a quick fix, but it would be a great help if you could first please confirm that https://beta.edrefcard.info//device/Gladiator matches your experience of how it is wrong.
That looks to be correct. But I'm not 100% certain. All I am certain of is that the table I included is correct concerning button numbers. That would make mode 1 fire to be Button 14, Mode 1 fire (shifted) to be button 15, mode 2 fire to be button 16, mode 2 fire (shifted) to be button 17. It's all in the table.
 
New release 1.2.4

  • Amended the VKB Gladiator bindings: my thanks to KellyR (CMDR Analee Winston) for kicking my behind on this and providing corroborating data.
  • Added a new URL https://edrefcard.info/devices listing all supported devices by primary name and linking to:
* New endpoints https://edrefcard.info//device/xxx that show the given device's button names in rectangles shaded in light green and outlined in red, to assist with (a) debugging button mappings and (b) aligning the rectangles pixel-perfect.​
  • Tweaked CSS styling and column width settings for /list and /devices to make the table neater. I'll be the first to admit this isn't my strong suit.
  • Reduced the maximum input length for the "description" field to 190 characters in light of the above.
  • Updated the forum thread URL.
 
Last edited:
Site won't load from my end. No problems with my internet. Have tried a few times. Tried with Chrome, and Edge.

This site can’t be reached
edrefcard.info took too long to respond.
 
Last edited:
Just tried again, always times out. No idea why it won't load.

Little update. The page loads fine in Chrome on my phone, but still will not load in Chrome on my Win 10 pro gaming system. I've reset Chrome to defaults, removed all extensions, still no luck.
 
Last edited:
Not sure what to suggest. Possibly a DNS issue with your ISP? Can you open a command prompt (Windows+X, select 'Command Prompt') then give the command ping edrefcard.info.

You should see something like:

Code:
C:\>ping edrefcard.info

Pinging edrefcard.info [151.80.149.216] with 32 bytes of data:
Reply from 151.80.149.216: bytes=32 time=18ms TTL=49
Reply from 151.80.149.216: bytes=32 time=18ms TTL=49
Reply from 151.80.149.216: bytes=32 time=17ms TTL=49
Reply from 151.80.149.216: bytes=32 time=17ms TTL=49

Ping statistics for 151.80.149.216:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 17ms, Maximum = 18ms, Average = 17ms

C:\>
 
Here's what I get.

C:\>ping edrefcard.info

Pinging edrefcard.info [2001:41d0:401:3100::4b63] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2001:41d0:401:3100::4b63:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

C:\>

If I ping the ip address directly (151.80.149.216) it's ok, but not the url name, edrefcard.info. Looks like a DNS server change at my end might be in order?
 
Last edited:
Same issues - looks like the site only works on IPv4 but doesn't on IPv6, however the DNS provides both addresses.
 
Changing DNS servers didn't help, hmmm. I just bookmarked the ip address (151.80.149.216), and it works fine. :)
 
Last edited:
As a workaround you can add this line to your c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts file (should be edited with administrator's elevated rights):
151.80.149.216 edrefcard.info

Or just disable IPv6 protocol in your PC entirely. :)
 
Hi, I bought a T16000M with throttle controller and the page says it's not recognized. Everything else works. I can see cards with the same hardware back in feb-march.
 
Top Bottom