[EKSPLORACJA] Moje wojaże małe i duże.

Teraz sam nie wiem, ale myślę że 1.3 przyniesie nowe eksploracyjne pomysły ;)
W międzyczasie jeszcze mam ochotę odwiedzić Canis Majoris, ale nie wiem czy wziąć ASP'a czy FDL.

Mój FDL ma na pewno największy przebieg w grze, odwiedziłem nim ok 5000 systemów ;) i zrobiłem ponad 50 tyś lat świetlnych.

P.S.
Zobaczcie na to, statek zjechany do zera, być może w przyszłości, taka wycieczka FDL nie będzie możliwa:

Screenshot_0310.jpg

Last edited:
Heh Kyoku, niezła jazda, a ile zarobiłeś na tej podróży jeśli można wiedzieć, bo koszt naprawy integracji jest spory, no ale w końcu też byle czym tam nie leciałeś ;)

Biorąc pod uwagę skok, oraz ilość skoków w bok po tankowanie...
Właśnie zostałeś Elite.

żadnym statkiem to nie będzie możliwe.
Ja po locie do Eta Carina ( 10 000LY w jedną stronę ) miałem ~50%. ( Leciałem ASP explorerem z 33 LY skoku ).

Last edited:
Przez najbliższe dni będę to sprzedawał. Strasznie wolno idzie.
Zrobiłem jakoś niecałe 4500-5000 skoków w obie strony, co skok to skan Advanced stanerem. W kilku miejscach skanowałem detailem, ale tego mało będzie.

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
Teraz sam nie wiem, ale myślę że 1.3 przyniesie nowe eksploracyjne pomysły ;)
W międzyczasie jeszcze mam ochotę odwiedzić Canis Majoris, ale nie wiem czy wziąć ASP'a czy FDL.

Mój FDL ma na pewno największy przebieg w grze, odwiedziłem nim ok 5000 systemów ;) i zrobiłem ponad 50 tyś lat świetlnych.

P.S.
Zobaczcie na to, statek zjechany do zera, być może w przyszłości, taka wycieczka FDL nie będzie możliwa:

View attachment 34991

Fajnie byłoby zobaczyć w grze statystyki swoich statków - przebieg, listę odwiedzonych systemów itp.

Hm, napisz w sugestiach, też o tym myślałem - przebieg byłby mistrzowski, do tego ilość wylatanych w statku godzin (już widzę tachometr w L9 Grumana :D ).

Last edited:
Hm, napisz w sugestiach, też o tym myślałem - przebieg byłby mistrzowski, do tego ilość wylatanych w statku godzin (już widzę tachometr w L9 Grumana :D ).

Nie zapomnieć o ilości zabójstw... już widze w moim clipperze licznik "killed commanders: 69"
A Może najpierw lista first-exploredów? Z filtrem na water-worldy, earth-like itp.

Wszystko mi przez noc sprzedało - 35.5 mln. Ranga mi wskoczyła Ranger. Do Pioneer trochę zabrakło. Exploracja jest nadal nieopłacalna.

P.S.
I na ogólnym mój log z wycieczki jakiś nadgorliwiec mi zmerdżował z listą odwiedzających SgrA*. Inni mają takie topic-logi a mi zmerdżowali....

Last edited:
Wszystko mi przez noc sprzedało - 35.5 mln. Ranga mi wskoczyła Ranger. Do Pioneer trochę zabrakło. Exploracja jest nadal nieopłacalna.
Szczerze? Bardziej słabo skanowałeś.
Policzmy dając na przykład mój największy run.
9500LY w jedną stronę, 19000 w dwie.
30LY/skok - 600 skoków.
Zyskałem 15 milionów.
Na 5000 skoków wyszłoby ok. 125 milionów.
Wynika z tego fakt, że przelatywałeś przez system bez skanowania gwiazd w zasięgu.
Także exploracja może być opłacalna. Oczywiście można zawsze wsiąść do lakona i grindzić, ale nic grindzienia nie pobije pod względem zysków...

Robiłem skan systemu co każdy skok. Detail skan robiłem sporadycznie.

Opłacalna nie jest, zatrzymanie się na dalsze skany to z kolei więcej czasu. Więc znowu, zysk na godzinę maleje ;) Prawdę mówiąc explorowanie było większym grindem niż grind w lakonie :) Skok, skan, refuel, rzut okiem na mapę (czy jest coś ciekawego), skok. I tak 5000 razy.

Tyle, że nie byłem tam dla zysku, a dla zabawy :) Fakt faktem, mogło by to się bardziej opłacać.

Last edited:
Robiłem skan systemu co każdy skok. Detail skan robiłem sporadycznie.

Opłacalna nie jest, zatrzymanie się na dalsze skany to z kolei więcej czasu. Więc znowu, zysk na godzinę maleje ;) Prawdę mówiąc explorowanie było większym grindem niż grind w lakonie :) Skok, skan, refuel, rzut okiem na mapę (czy jest coś ciekawego), skok. I tak 5000 razy.

Tyle, że nie byłem tam dla zysku, a dla zabawy :) Fakt faktem, mogło by to się bardziej opłacać.

Skanowanie wszystkich gwiazd w zasięgu zwiększa zysk wielokrotnie.

Kolejne pytanie - jak robiłeś waypointy? ( trasę można tylko na 1000LY robić ). Ja robie je przez Gwiazdy typu O, non-sequence, wolf-rayet i carbon stars. Zazwyczaj tworzą masywne systemy z kilkoma czarnymi dziurami, dzięki czemu możesz ponad milion na jednym zyskać.
Jeszcze trochę i sam tam polecę. Ale najpierw 1.3, diamondback i imperial courier.

Nie, głównym celem była wycieczka do SgrA* i zahaczenie kilku mgławic po drodze i zrobienie tego w FDL.
Skanowanie zwiększa zysk, ale i czas, summa sumarum bym leciał jeszcze 2 tygodnie i finalnie zysk na godzinę byłby pewnie podobny.

Natomiast na taką głębszą eksplorację, nastawiam się po 1.3, zobaczymy nowe statki, polecę pewnie którymś z nich lub ASP'em, pewnie też wprowadzą jakiś balans.

Last edited:
Nie, głównym celem była wycieczka do SgrA* i zahaczenie kilku mgławic po drodze i zrobienie tego w FDL.
Skanowanie zwiększa zysk, ale i czas, summa sumarum bym leciał jeszcze 2 tygodnie i finalnie zysk na godzinę byłby pewnie podobny.

Natomiast na taką głębszą eksplorację, nastawiam się po 1.3, zobaczymy nowe statki, polecę pewnie którymś z nich lub ASP'em, pewnie też wprowadzą jakiś balans.

Na to licze, aczkolwiek boję się, że jeszcze bardziej zwiększą wymagania do bycia elite - Chcę zostać elite po locie do sagittariusa i spowrotem ( Obecnie jestem rangerem )

Jest taki system o nazwie "Vela Pulsar"
Może wartoby zobaczyćczy tam naprawdę jest pulsar ( sam nie mam na to obecnie czasu )

--------------

Btw. Niby tak dużo danych do sprzedania, a pomyśl co miał erimus one - gość zrobił lot na najdalszy kraniec galaktyki i powrót... Wtedy chyba opcji sell page nie było!

Last edited:
Ja swoje sprzedałem voice attackiem jakaś dobę i zarobiłem coś koło 40mil

Kyokushin - zacny zarobek. Jak z ladowaniem? Było nerwowo.?

Lądowałem powoli, 4 pip w shieldach, zapomnialem przez 3 tygodnie czym podwozie otwierałem :)
Nicus mnie doeskortował do Galileo w SOL. Jak już przyziemiłem to była ulga, im bliżej tym gorsza wizja rozwalenia się. W dodatku jak wracałem to planer mi wybierał trasę taką bez gwiazd do tankowania, co chwilę musiałem robić 'skok w bok' po paliwo. Tuż przed skokiem do sol coś zrobiło nam interdiction, ale wyciągnęło tylko Nicusa, ja już miałem odliczanie.

Sprzedawałem całą noc przy pomocy programu Auto Mouse Click ;) ( Jak ktoś chętny mogę podesłać ustawienia skalibrowane na monitor 24" ).

Sprzedawałem całą noc przy pomocy programu Auto Mouse Click ;) ( Jak ktoś chętny mogę podesłać ustawienia skalibrowane na monitor 24" ).

Gratuluje udanego powrotu, trochę większej sumy się spodziewałem ale jak na "samą wycieczkę" to i tak ładnie :)
A co do konfigu do Auto Mouse Click to jakbyś mógł gdzieś wrzucić to i zapodać linka to na pewno na przyszłość się by przydało.

35,5 mln, odjąć 2,5mln za naprawę integrity. Ręcznie nie ma co, wczoraj jak z Wami siedziałem to klikałem, ale szkoda czasu, lepiej puścić automat, a w międzyczasie sobie pomyśleć o następnej wojaży..

Back
Top Bottom