Elite Dangerous - luźna dyskusja.

Ten warp drive, czy tam supercruise po prostu powinien być w pełnym zakresie prędkości, liniowo jakoś.

Mnie zastanawia ile miałoby trwać takie liniowe nabieranie prędkości od powiedzmy 500 m/s do prędkości światła i czy w konsekwencji tego lecąc na odległość np 50Ls w ogóle byśmy tą prędkość osiągnęli?

Zależy od silnika. Jak weźmiesz np hipotetyczny warp drive to trwa to moment. Przeciążenia nie masz, bo masz hipotetyczne grawitacyjne tłumiki inercyjne. I wszystko się zgadza.

Star Trek - nie pisałem o grze - miałem na myśli wyżej wymienione technologie które tam są (obejrzałem wszystkie odcinki, wiem co mówię, znam się :D )

Last edited:
A po co byście chcieli jeszcze wyższą prędkość w SC? I tak ludziom zdarzało się walić w gwiazdę czy stację, bo albo nie zadziałało auto-wyjście albo dostali nagle interdiction.

Tak nawiasem mówiąc, don't drink and fly...

... wczoraj zrobiłem sobie fajnego drinka i rozwaliłem Lakona 6 o stację przy dokowaniu.

czy weszly z paczem "smaczki" czy to tylko moja paranoja ?

po przekroczeniu "pewnej" predkosci kolor przestrzeni miedzy gwiazdowej przestaje byc czarny i zaczyna byc niebieskawy...

Po oddaleniu sie od slonca i innych celestiali widac coraz wiecej gwiazd...

rootsrat

Volunteer Moderator
czy weszly z paczem "smaczki" czy to tylko moja paranoja ?

po przekroczeniu "pewnej" predkosci kolor przestrzeni miedzy gwiazdowej przestaje byc czarny i zaczyna byc niebieskawy...

Jeśli chodzi o 1.03, to nie pamiętam nic takiego z patch notes szczerze mówiąc.

Ta druga weszla od SB. Slonce mniej Cie oslepia i widac wiecej. Ten sam efekt jakbys wyjechal poza miasto i spojrzal w niebo.

Ta pierwsza jest chyba polaczona z ta druga. W kazdym razie niebo jest czasami niebieskie i wiem ze ludzie zalili sie na ang. forum o to.

Jest dokładnie jak Havner napisał, ten "smaczek" moim zdaniem mocno pachnie poczciwym Frontierem. Fajnie to wygląda moim zdaniem :D

Nie zauważyłam nic takiego, w patch notes czy gdzieś indziej była mowa o realistycznym tle, zależnym od okolicznych gwiazd, ale nie powinno to zależeć od prędkości.

To zależy od odległości od gwiazdy. Niebieska poświata jest tym bardziej widoczna im dalej odlecisz od gwiazd(y).

Last edited:
Jakiś biedny miesiąc nam się trafił. Wszyscy z FD porozjeżdżali się po różnych
gamingowych imprezach, a nad 1.04 pracuje chyba tylko ten koleś któremu
nie dali pizzy ;).

Nawet newsteller był jakiś nędzny ...
... a do tego nasz skrawek forum coś ucichł :smilie: :S.

rootsrat

Volunteer Moderator
Ja się nie udzielam, bo pracuję nad tłumaczeniem regulaminu i czymś jeszcze, czego nie chcę zdradzać (jeszcze). Mniej czasu tak ogólnie też, bo mam jeszcze jeden duży projekt na głowie (wystawa artystyczna), a termin zbliża się wielkimi krokami :eek:

Że nie wspomnę o małym "wypadku" podczas lotu moją nowiutką Cobrą Mk III (sprzedałem bronie, żeby zwiększyć zasięg, bo potrzebowałem się dostać do jednego systemu... W SC zostałem przechwycony i nie zdążyłem uciec :D ) i powrocie do Sidewindera :rolleyes:

Pochwalcie się jak macie ustawioną grafikę. Zależy mi na tych co mają słabszy sprzęt :). Zauważyłem że w którymś ustawieniu cutom psuje się antyaliasing, ale nie wyczaiłem która opcja . W ogóle to ta funkcja kuleje w tej grze przynajmniej na mojej karcie ati radeon 5700. Przetestowałem wszystkie ustawienia, na wszystkich wygląda to źle, a bez antyaliasingu jeszcze gorzej ;)
Zastanawiałem się czy w ustawieniach karty nie zastąpić go antyaliasingiem Ati, ale tam jest sporo opcji, nie mam czasu na testy :).
Zauważyłem że najwięcej fpsów zyskuje się zmieniając opcje cieni.

Że nie wspomnę o małym "wypadku" podczas lotu moją nowiutką Cobrą Mk III (sprzedałem bronie, żeby zwiększyć zasięg, bo potrzebowałem się dostać do jednego systemu... W SC zostałem przechwycony i nie zdążyłem uciec :D ) i powrocie do Sidewindera :rolleyes:

Witamy w klubie. :) Myślałem, że się obrażę na grę, ale jakoś udało mi się z 1000Cr w miarę szybko zrobić 18K. Raptem 2H i znów będzie Cobra. ;)

Nie wiem gdzie mogę to napisać. Wróciłem pograć... Lakon 6 świeżo kupiony na I boots. Startuje ostrożnie wolno. Wylatuje z przejścia ktoś mnie namierza zostaje zniszczony.... Po raz kolejny.. Dlaczego ?? O co chodzi mogę to złosić jako bug ? musiałbym mieć video ale co jeśli tym razem wylece kupię mase towaru i zostane zniszczony bez możliwości kupna lakona totalnym dnem i zerem ?!

Więc przedyskutujmy to. Jakim prawem zostałem namierzony świeżo po kupnie statku świeżo po włączeniu gry od tygodnia czasu. Bez bounty towarów, przewinień.
Treepass worning włączył się ale zazwyczaj się włącza i nikt nie strzela zresztą kto normalny mając 300KK ładunku będzie latać jak szalony ? to tylko hipoteza..

Do tematu.. Co jest z tą grą z poprzednimi statkami nie miałem takiego problemu. Lakon jest bugiem vipów?

Co zauważyłem do duży ruch statków jeżeli oberwałbym ogniem przypadkowym to po co miałbym być namierzany stacja się pomyliła?

Witamy w klubie. :) Myślałem, że się obrażę na grę, ale jakoś udało mi się z 1000Cr w miarę szybko zrobić 18K. Raptem 2H i znów będzie Cobra. ;)

Super ale co powiesz gdy za statek zapłacisz miliony = cały czas i sens gry. Następnie spotka cie wylot ze stacji i śmierć... W tydzień tego nie odrobimy

(...)Treepass worning włączył się ale zazwyczaj się włącza i nikt nie strzela zresztą kto normalny mając 300KK ładunku będzie latać jak szalony ? to tylko hipoteza..

Trespass Warning
dostajesz, gdy próbujesz wlecieć do stacji, nie posiadając pozwolenia na dokowanie. Zdarza się dostać ów komunikat, gdy opuszcza się stację (tak jakby stacja "uważała", że próbuje się do niej ponownie wlecieć). Ja po prostu staram się przy wylocie dawać gaz do dechy, tym samym jak najszybciej opuszczając siatkę przed wlotem.
Z pewnością jest to jeszcze zbugowane, ale tak to już w becie jest...

Pochwalcie się jak macie ustawioną grafikę. Zależy mi na tych co mają słabszy sprzęt :). Zauważyłem że w którymś ustawieniu cutom psuje się antyaliasing, ale nie wyczaiłem która opcja . W ogóle to ta funkcja kuleje w tej grze przynajmniej na mojej karcie ati radeon 5700. Przetestowałem wszystkie ustawienia, na wszystkich wygląda to źle, a bez antyaliasingu jeszcze gorzej ;)
Zastanawiałem się czy w ustawieniach karty nie zastąpić go antyaliasingiem Ati, ale tam jest sporo opcji, nie mam czasu na testy :).
Zauważyłem że najwięcej fpsów zyskuje się zmieniając opcje cieni.

Poprawka do antyaliasingu wypadłą przez przypadek z ostatniego patcha, będzie w następnym.

Back
Top Bottom