Czyli wszyscy się zgadzają, że external view poza walką będzie tylko jeszcze nie teraz. To zadajcie sobie pytanie cóż takiego powstrzymuje FD przed dodaniem głupiego przesunięcia kamery z tego miejsca w którym jest teraz w inne, bo do tego się to sprowadza. IMO to będzie sprzedane w pakiecie z innymi mniej lub bardziej oczekiwanymi zmianami, nie wcześniej niż po dodatku z chodzeniem, tylko to miałem na myśli pisząc, że wstrzymywanie się od dodania tego elementu nie ma nic wspólnego z argumentami jakie serwuje FD. Temat przecież był wałkowany wielokrotnie i FD dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że jest duże zainteresowanie takim rozwiązaniem, byliby głupi gdyby tego nie sprzedali. Przypominam też, że external view był w poprzednich odsłonach, więc to też jest jakiś powód za tym by był i tu.
W wielu grach jest widok TPP i jeżeli mają go wszyscy, to nie jest żadna przewaga taktyczna. Zwyczajne ułatwienie orientacji w przestrzeni.
(...) A miesiąc później wyłączano serwer, bo nikt nie chciał na nich grać, poza największymi fanatykami.
To jest właśnie to co mnie najbardziej w tej grze irytuje taka masa absurdalnych, nielogicznych niekonsekwencji. Takich przeszkadzajek nie uatrakcyjniają w ogóle gry ale po prostu irytują i przeszkadzają wczuć się w klimat. Przecież to można rozwiązać na tysiące sposobów natychmiast np. tworząc jakieś sondy które okręt może wystrzelić np. do astrokartografi a później je scoopować, w grze już są drony, na takim czymś można nawet taśmą dwustronną przykleić jakieś GoPro Hero 4000
Pozdrawiam
Co powstrzymuje? Moim zdaniem to może być czas, zasoby ludzkie, niski priorytet itp. Mało znaczące rzeczy mają być przecież dostarczane dla wszystkich graczy nieodpłatnie, takie jest oficjalne stanowisko i tego się trzymam. Widok zewnętrzny (nietaktyczny) jest mało znaczącą rzeczą, z punktu widzenia grywalności..
No tak, bo dajmy na to wprowadzenie naklejki z czaszką to wysoki priorytetnaprawa wyświetlania trzeciej naklejki w Pythonie w ostatnim patchu to tez wyskoki priorytet
Zmiana ikon w panelu transactions koniecznie wymagało natychmiastowej pracy i do tego mają wole zasoby ludzkie
![]()
Tak na marginesie, moderatorzy polskiej części forum "donoszą" górze? Nie chodzi mi o dosłowność tego słowa i nie chcę nikogo obrazić ale czy przekazujecie jakieś info na temat tego co boli polską społeczność? Bo widzę że kilka osób się tutaj produkuje ostro a może lepiej pisać też w odpowiednim miejscu anglojęzycznego forum.
Pozdrawiam
Tak na marginesie, moderatorzy polskiej części forum "donoszą" górze? Nie chodzi mi o dosłowność tego słowa i nie chcę nikogo obrazić ale czy przekazujecie jakieś info na temat tego co boli polską społeczność? Bo widzę że kilka osób się tutaj produkuje ostro a może lepiej pisać też w odpowiednim miejscu anglojęzycznego forum.
Pozdrawiam
To Ty mńie Delwin tak na powaznie, hmmm, Twoje zdrowie...
PS: da się Viperem potężne statki rozwalać?
Tak. Właściwie to nie wiem, czy jest to taki plan FD, żeby Eagle/Viper mógł rozwalić każdego solo przy odrobinie chęci i szczęścia, czy brak balansu na tym etapie. Dla mnie statek za 150k nie powinien mieć żadnych szans solo ze statkiem za kilkadziesiąt milionów, a obecnie różnie bywa. Nie chodzi mi wyłącznie o PVP, gdzie skill dużo zmienia, tylko ogólnie o wszystkie starcia włącznie z PVE, gdzie IMO małe statki powinny być masakrowane błyskawicznie bez możliwości nawiązania jakiejkolwiek walki, o wygranej nawet nie wspominając. Anaconda kosztuje 1000 razy więcej od Vipera, serio, nie wiem czy się twórcy nad tym zastanowili, tysiąc razy więcej. Jaki statek/pojazd/okręt bojowy może być skutecznie nękany przez pojazd tego samego typu kosztujący 1000 razy mniej?
Jest jeszcze cliper oraz dropship ale nie wiem jak je zdobyć.
Tak. Właściwie to nie wiem, czy jest to taki plan FD, żeby Eagle/Viper mógł rozwalić każdego solo przy odrobinie chęci i szczęścia, czy brak balansu na tym etapie. Dla mnie statek za 150k nie powinien mieć żadnych szans solo ze statkiem za kilkadziesiąt milionów, a obecnie różnie bywa. Nie chodzi mi wyłącznie o PVP, gdzie skill dużo zmienia, tylko ogólnie o wszystkie starcia włącznie z PVE, gdzie IMO małe statki powinny być masakrowane błyskawicznie bez możliwości nawiązania jakiejkolwiek walki, o wygranej nawet nie wspominając. Anaconda kosztuje 1000 razy więcej od Vipera, serio, nie wiem czy się twórcy nad tym zastanowili, tysiąc razy więcej. Jaki statek/pojazd/okręt bojowy może być skutecznie nękany przez pojazd tego samego typu kosztujący 1000 razy mniej?
A tak przy okazji, gdzie mogę robić misje lojalnościowe dla Empire lub Federation?
Powinieneś się tylko cieszyć, nie rozumiem tego żalu. Piszesz m.in. o mnie, to był mój 7 statek - transportowiec. Latałem tym przed T-9Zal serce sciska jak widze pytka albo conde z kolesiem mostly harmless albo ńovice. Takich obijam ile moge. Powinien byc limit chcesz kupic fortece to najpierw ze 2k killi...