No tak, ja natomiast nie zapłacę ani grosza więcej, zapewne dlatego, że jestem zagorzałym przeciwnikiem gier z abonamentem.
No to było od razu powiedziane na samym początku. Tylko ludzie nie umiejO czytać.
Gdzie tak było powiedziane?
We haven't removed any option - as for providing steam keys for people who already own the game we'll look into it and go from there.
Michael
Niesłusznie. Gry multi, z abonamentem rozwijają się stale. Te darmowe, po pewnym czasie padają, bo niestety wkracza zwykła ekonomia. Jak już grę kupi pewna liczba osób, to koniec wpływów, nie ma kasy i nie ma studio za co pracować.
Sam poza ED gram w kilka gier z abonamentem i to od lat. Nie są to wcale wielkie wydatki, a wkład twórców jest coraz większy i gry są coraz lepsze i bardziej rozbudowane.
Deweloperzy, zamiast szukać kasy na bułki, mogą się skupić na porządnej robocie. Bo kasa jest co miesiąc. A od jakości gry zależy ich wypłata.
Dlatego formy płatności okresowej, są z korzyścią dla samego gracza.
A koszty? Abonament miesięczny w grach, kosztuje średnio tyle co Pizza w dostawie. Na pizzę cię chyba stać, raz w miesiącu?
Za darmo to można w mordę dostać, albo zostać g... obdarowanym. Ja tam wolę mieć jedną - dwie gry, ale dobre, niż tuzin darmowych pykadełek, które nigdy nie są ukończone, co jest straszliwą bolączką dzisiejszych gier, w szczególności early access.
Zdarza się, że gracze mają farta jak się doczekają alfy.
A jak płacisz, to wymagasz.
Wymagać zaś by ktoś ciężko pracował za darmo, może tylko ktoś kompletnie oderwany od rzeczywistości i nie mający pojęcia jak trudnym procesem jest tworzenie dobrej gry.
Przecież na początku MB rzucił, żeby sobie podlinkować ED do biblioteki, tak jak można zrobić z każdą grą, która nie wszyła na Steamie. To nie to samo co informacja o rozdawaniu kluczy na Steama. Ogólnie problem polega na tym, że dostaje się w takim wypadku drugi klucz, do osobnej kopii gry i o ile FD nie wymyśli jak zamykać starą wersję po wbiciu klucza w Steam, to praktycznie można sobie będzie taki steamowy klucz odstąpić koledze.
A tutaj.
No to jak na samym początku? Przecież to już padło po tym jak MB zamącił gadając, żeby sobie wpiąć ED samemu do biblioteki, bez kluczaMniejsza o to, bo skoro nie ma problemu z duplikacją gry po wydaniu klucza na Steam, to nie wiem nad czym się zastanawiają, te klucze powinny być w takim razie wysłane już wczoraj.
Nie wynieśli żadnych doświadczeń po burzy która miała miejscu po wycięciu trybu offline.
Nie wiem jak daleko oni zajdą z takim marketingiem.
Niesłusznie. Gry multi, z abonamentem rozwijają się stale
[....]
A jak płacisz, to wymagasz.
Wymagać zaś by ktoś ciężko pracował za darmo, może tylko ktoś kompletnie oderwany od rzeczywistości i nie mający pojęcia jak trudnym procesem jest tworzenie dobrej gry.
Poczytałem trochę tych recenzji od nowych gracze na parówie i jest sporo hejtu. Elite nie jest grą dla każdego, ale nie mogę zrozumieć jednego. Jak można zarzucać elitce że ma wysoki "learnig curve"?
Jakby się komuś nudziło to w SYNTEINI kręci się już dość długo Fer De Lance do ściągnięcia za prawie 700.000.
I wiele innych wykolejeńców przyciągniętych przez "niewolniczą akcję".