Elite Dangerous - luźna dyskusja.

Jaki ma nick? Bo dzisiaj jak leciałem do stacji aby sprzedać niewolników to dostałem interdicta od takiego i moja Cobra tego nie przeżyła...

Może jest ktoś w okolicy z kim można by zrobić skrzydło dla ochrony i ewentualnego naklepania gościa? ;) (Nie, nie chce grać w solo bo to open play daje fun i na tym polega gameplay w elite:))

Ostatnio trochę się tam (SYNTEINI) uspokoiło. Latają nawet transporty z niewolnikami. Mam wrażenie, że teraz więcej ludzi bawi się w policję systemową i wpadają do WAKE'ów jak zobaczą, że ktoś kogoś wyciąga. Sytuacja się jednak zmienia ciągle. Jak chciałem pokraść ASPem niewolników, to skrzydła killerów żyć nie dawały, jak przyleciałem Vulturem żeby pościgać graczy z BOUNTY, to same transporty widzę...

Wracając do ED na Steam
Dzięki SteamSpy można zobaczyć ilu osób dokonało już zakupu ;)

Elite: Dangerous sprzedaż na Steam

Czy ja to dobrze czytam? Codziennie 12.000 sprzedanych kopii? Codziennie 720.000$ wpływów do FD (minus Steamowa prowizja)?

Zaczynam rozumieć w takim razie nieco przekoloryzowany trailer i całą Steamową akcję. Mam mieszane uczucia, bo chociaż oceny gry spadną, to jednak FD zyska sporo "kredytów" na rozwój Elity...

Steam czy nie steam, jaka to różnica ? Ważne by kasa szła na konto. Da to nam graczom więcej rozrywki bo będzie na to kasa.

P.S.
Suchar dnia:
Jedzie koleś rowerem z otwartymi drzwiami i wyleciał przez okno.

Wczoraj udałem się do Lave.... latałem również po innych, okolicznych systemach około 4h i nic... Zero piratów, dostałem jednego interdicta od gracza w Cobrze, ale szybko sobie z nim poradziłem. Generalnie to dziwna sytuacja. Interdict, koleś się nie odzywa, nie skanuje, tylko od razu otwiera ogień. Ja go skanuję i co?? Czyściutki jak łza. Pierwszy atak i koleś jest bez osłon a moje beamy "rozładowane" są tylko do połowy. Napieram do niego z laserków i jak zostało mu ok 30%, rozpędzam się i łubuduuu :) - koleś pięknie wybucha.

PS Latam w Vulture. Nick w grze - Pavulon Stormrider

Last edited:
Generalnie to dziwna sytuacja. Interdict, koleś się nie odzywa, nie skanuje, tylko od razu otwiera ogień.

Nowy gracz, na pewno sporo jest ze Steama teraz. Mnie wczoraj wieczorem gra działała bardzo kiepsko, miałem zwisy w Open co chwila, w końcu się poddałem i robiłem RES-y w solo.
Trochę naprawili misje na anakondy więc w końcu miałem okazję postrzelać się z jakąś elite, w vulturze nie jest jakoś za trudno, co rozsądnie zrobili to dodali tej anakondzie eskortę w postaci cobry co zmusza do kombinowania przez chwilę, nie można sobie podlecieć i tej anakondy zatłuc jak zawsze ;)

Jeżeli dobrze interpretuję wykresy dotyczące sprzedaży, to w ciągu 4 dni przybyło nam prawie 70 000 graczy ^^

Z tego co widzę to na chwilę obecną przybyło 44 000 graczy. Słupki się nie sumują, a reprezentują stan z danego dnia.

Last edited:
Kij z ta walka :D Te bounty 3:) ja ostatnio wojowalem z gosciem w Anacondzie co mial 20 baniek na sobie (Vulture jest boski do ramowania :p ) ale jak zdjalem mu oslony i 20% pancerza po prostu sobie wyskoczyl :(

Pyton jest krowiasty, walka mnie swoją drogą wydaje sie taka sobie, ot tak w siebie pykają, ale to bounty.... mniam :)

rootsrat

Volunteer Moderator
Kij z ta walka :D Te bounty 3:) ja ostatnio wojowalem z gosciem w Anacondzie co mial 20 baniek na sobie (Vulture jest boski do ramowania :p ) ale jak zdjalem mu oslony i 20% pancerza po prostu sobie wyskoczyl :(

W sensie do innego systemu czy wylogował się?

Pyton jest krowiasty, walka mnie swoją drogą wydaje sie taka sobie, ot tak w siebie pykają, ale to bounty.... mniam :)

"Tak sobie pykają"? Koniec tarcz, pęknięta szyba i taki zwrot akcji... I zwycięstwo bez szyby z celowaniem na czuja...
Podoba mi się też długość potyczki. Do tej pory latam tylko maluchami, a te napakowane Pythony ładują w siebie energię przez 5 minut!

W sensie do innego systemu czy wylogował się?

Nie ma wielkiego znaczenia, jak gość ma 20 mln bounty na sobie to znaczy że bardzo dobrze umie unikać zostania skasowanym :)

- - - - - Additional Content Posted / Auto Merge - - - - -

"Tak sobie pykają"? Koniec tarcz, pęknięta szyba i taki zwrot akcji... I zwycięstwo bez szyby z celowaniem na czuja...
Podoba mi się też długość potyczki. Do tej pory latam tylko maluchami, a te napakowane Pythony ładują w siebie energię przez 5 minut!

Pekniętą szybę to ja miałem za każdym razem jak polowałem cobrą na anakondy, a walka trwa 3 minuty, to tylko trochę dłużej niż przeciętny stosunek, więc nie ma się co unosić ;)

Jacy honorowi sie nagle zrobili komentując zajście na YT ^^ A jeden ani drugi nie jest w stanie zliczyć ile razy wyrywał w panice kabel z gniadka ;)

Eh, człowiek ciężko pracuje uczciwie piracąc w wysłużonym ASP, ale niestety okrutni łowcy nagród żyć nie dają...

LOL, no to jest wzorowo przeprowadzona akcja :) Najwyraźniej Cię nie docenił, też bym myślał, że ASPa łatwo zdejmę - ile masz teraz bounty że się połaszczył? :)

Back
Top Bottom