Elite Dangerous w Mediach...

bardzo ciekawy materiał na Gikz.pl

http://www.gikz.pl/artykuly/geekstuff/polatane-w-oculusie-elite-dangerous/

Z bardziej interesujących rzeczy.Chłopaki z FD potwierdziły, że w dniu premiery okręty liniowe nie będą obsługiwane przez graczy co nie jest żadną nowością, ale udało się od nich wyciągnąć, że okręty liniowe są skonstruowane pod załogę złożoną z 15 graczy.Jest też trochę info o bardziej złożonym systemie misji.Na dokładkę wrażenia z gry w OR.

Dopiero teraz udało mi się zapoznać z tym artykułem.
Oprócz podanych ciekawych informacji utwierdzam się w przekonaniu, że marketing we Frontierze to dno i 4 metry mułu :(
Mając taką społeczność fanów w Polsce robią taką zamkniętą hotelową imprezkę :D
Fajnie ...
Naprawdę mistrzowie i nie dziwi mnie już to co się dzieje w temacie braku offline :).

Nigdy nie mów 'nigdy'. ;)
Pewnych rzeczy nie da się zorganizować z marszu zwłaszcza na rynku, którego realia są ci obce i nie wiesz jak się na nim poruszać.
Myślę, że chłopaki wpadły się trochę porozglądać i jeśli w przyszłym roku zobaczymy stoisko FD na którejś z polskich imprez gamingowych to nie będę specjalnie zaskoczony.:)

bardzo ciekawy materiał na Gikz.pl

http://www.gikz.pl/artykuly/geekstuff/polatane-w-oculusie-elite-dangerous/

Z bardziej interesujących rzeczy.Chłopaki z FD potwierdziły, że w dniu premiery okręty liniowe nie będą obsługiwane przez graczy co nie jest żadną nowością, ale udało się od nich wyciągnąć, że okręty liniowe są skonstruowane pod załogę złożoną z 15 graczy.Jest też trochę info o bardziej złożonym systemie misji.Na dokładkę wrażenia z gry w OR.

Ten gościu co to opowiada, ręce opadają.

W Polsce z roku na rok jest coraz więcej imprez związanych z grami i są one cora lepiej organizowane, więc moim zdaniem przyszłość rysuje się obiecująco. Pewnie w przyszłości Frontier i u nas zagości na większej imprezie i z fajnym stoiskiem.

Chyba nikt od Nas ?
Ja też nie znam ale warto tam zaglądać i pomóc mu merytorycznie jeśli ktoś czuje się na siłach :D
Z drugiej strony jak skończy to GoL będzie wołał za niego 8 PLN :)

Ooo, fajna sprawa - poradniki GoL są wysokiej jakości IMHO. Zaraz dodam do przydatnych linków.

Ten jednak nie jest...

Imperium nie ma ustroju totalitarnego... Opis federacji też został strasznie spłycony do zrównania jej z państwami zachodniej cywlizacji... Sojusz również nie jest lepiej opisany... Obawiam się o resztę...

Chyba dam sobie spokój z komentowaniem ich poradnika, bo skończy się na krytyce. Dodam tylko, że wcześniej też się nie popisali merytorycznie gdy podawali informacje na temat alphy / bety. Filmiki, które miały być komentarzami na temat zbiórki na KS też były marne pod tym względem. O ile to jest jeszcze do zaakceptowania w przypadku fanowskich stron tak w serwisach, które aspirują do miana czegoś więcej moim zdaniem już absolutnie nie.

Czego jednak wymagać, skoro nawet inne większe anglojęzyczne portale traktujące o grach nie są w stanie nawet przepisać poprawnie nazwiska głównego producenta gry, raz go nazywając Brooke, w innym miejscy Brooker, podczas gdy w rzeczywistości nazywa się Brookes. Przykro mi, ale jak ktoś wykłada się na tak podstawowych rzeczach to jak mam go ocenić lepiej w sytuacji kiedy pisze o czymś bardziej złożonym.

W czasach gdzie liczy się prędkość przekazywania informacji niestety pierwszą ofiarą jest coś co powinno być przedmiotem przekazu, mianowicie rzetelna informacja...

Kurcze kosmos......świetnie to wygląda.

Ten jednak nie jest...

Imperium nie ma ustroju totalitarnego... Opis federacji też został strasznie spłycony do zrównania jej z państwami zachodniej cywlizacji... Sojusz również nie jest lepiej opisany... Obawiam się o resztę...

Chyba dam sobie spokój z komentowaniem ich poradnika, bo skończy się na krytyce. Dodam tylko, że wcześniej też się nie popisali merytorycznie gdy podawali informacje na temat alphy / bety. Filmiki, które miały być komentarzami na temat zbiórki na KS też były marne pod tym względem. O ile to jest jeszcze do zaakceptowania w przypadku fanowskich stron tak w serwisach, które aspirują do miana czegoś więcej moim zdaniem już absolutnie nie.
.

Hehe......ogólnie to ja miałem tam u nich zrobić wstępny plan poradnika do ED i się tym zająć chciałem, ale w końcu zrezygnowałem, nie mam czasu na to. A tego gościa co to robi nie znam, nie wiem czy był z nami na TSie kiedykolwiek.

Myśle, że chodziło o offline.;)
Chociaż faktycznie mógł napisać to bardziej jednoznacznie.

No nie bardzo, autor pisze, że gra nie ma trybu samodzielnej rozgrywki, ale to że nie widzimy innych graczy, wynika z tego, że jeszcze nie pogrupowali się w tym samym miejscu. Nie ma tam słowa o online, czy solo mode, wyraźnie mówi że jest tylko multi. No nie ma co gadać, facet nie grał w ED 1.0 na bank, bo by takich bzdur nie pisał, dzisiaj to nawet ja jakbym chciał marudzić na maksa, to nie mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie widzę innych graczy, bo ciągle napotykam prznajmniej pojedyncze statki prowadzone ludzką ręką ;)

Last edited:
No nie bardzo, autor pisze, że gra nie ma trybu samodzielnej rozgrywki, ale to że nie widzimy innych graczy, wynika z tego, że jeszcze nie pogrupowali się w tym samym miejscu. Nie ma tam słowa o online, czy solo mode, wyraźnie mówi że jest tylko multi. No nie ma co gadać, facet nie grał w ED 1.0 na bank, bo by takich bzdur nie pisał, dzisiaj to nawet ja jakbym chciał marudzić na maksa, to nie mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie widzę innych graczy, bo ciągle napotykam prznajmniej pojedyncze statki prowadzone ludzką ręką ;)

Może gość odpalił solo i myślał, że jest w multi:D

Back
Top Bottom