[Frakcja] The Winged Hussars / Skrzydlata Husaria (polska frakcja w grze!)

Aktywni zajawieni gracze owszem, będą zaglądać i jak mówisz, rzucą sobie w zakładaki, ale osoby casualowe, które de facto dołączyły do społeczności: "bo Polski akcent", "bo dobrze czasem zapytać o coś rodaka", na początku będą zerkać a potem kaput. Przerabiałem temat na pierdyliardzie gildii w przeróżnych mmo. To już zdecydowanie lepiej założyć tutaj stałe 5 wątków i nie rodzić kolejnych :) Forum grupowe ma rację bytu w momencie, kiedy naprawdę chcemy założyć mocno zorganizowaną grupę nastawioną na "hardy-playing" :D

rootsrat

Volunteer Moderator
To już zdecydowanie lepiej założyć tutaj stałe 5 wątków i nie rodzić kolejnych :)

Hmmm... Może i to będzie dobre rozwiązanie. Może kilka przypiętych wątków w dziale Grupy...

Taki maly off top.
Szukam chetnych na piątek od godziny 18:00 na drobne kopanie w skałach ;) Laboratoria oraz zaklady przemysłowe zaczynają odczuwać brak tych dóbr. na dodatek trwająca wojna domowa ze szczurami nie sprzyja kierunkowi Non-military. Zwalczanie szczurów jest wazne owszem - ale nie zapominajmy o gospodarce ;)

Dopisałem Twóją akcję do listy: KLIK :)

Last edited:
Shamot chyba wspominał o husarskim podejściu do walki, więc zacząłem treningi, za pierwszym razem koń trochę poniósł i nie do końca trafiłem, ale za drugim już poszło według zaleceń ;) https://www.youtube.com/watch?v=fDPwXsL-oqQ&feature=youtu.be

Hmmmm, ciekawe jak by to wyglądało, 5 pilotów w dużych statkach fitowanych pod tarcze i prędkość bez pancerza i broni bodących na zmianę jeden cel... nie chciał bym być chyba celem bo na to nawet nie ma taktyki odwetu... :D

Hmmmm, ciekawe jak by to wyglądało, 5 pilotów w dużych statkach fitowanych pod tarcze i prędkość bez pancerza i broni bodących na zmianę jeden cel... nie chciał bym być chyba celem bo na to nawet nie ma taktyki odwetu... :D
Hehe, no ale właśnie chyba tak to ma wyglądać, jak już ktoś stanie się celem dla Husarii, to nie pomoże żadna taktyka ;)

Hehe, no ale właśnie chyba tak to ma wyglądać, jak już ktoś stanie się celem dla Husarii, to nie pomoże żadna taktyka ;)

W sumie to mogła by być niezła beka, takie przyjacielskie przejęcie bez użycia broni do ewentualnego zanudzenia ofiary na śmierć ;)

Też jestem za tym aby znaleźć jakiś sposób aby zostać na forum Frontiera, ilość polskich graczy ED jest niewielka a jeszcze bardziej nas to rozproszy. Najlepiej by było gdyby wszyscy polscy gracze zrzeszyli się pod jedną banderą Husarzy:)

Idem spać...

30a732q.jpg

Kusi mnie żeby pokombinować z brudem i odchodzącą farbą na hussars jak już tak pierze wyszło :D
Jeszcze za mało bieli na dole chyba...

Last edited:
A ja bym powiedział, że piórka są ciut za jasne. Odcinają się przez to bardziej od samej nazwy i rzucają się pierwsze w oczy. Zmieniłbym ich odcien na podobny co sam napis :) Ale ogolem bomba

A ja bym powiedział, że piórka są ciut za jasne. Odcinają się przez to bardziej od samej nazwy i rzucają się pierwsze w oczy. Zmieniłbym ich odcien na podobny co sam napis :) Ale ogolem bomba

Spoko, na razie zrobione na szybko i ciut zbyt powtarzalne.
Dopieszczę ten projekt i zastanowię się nad czymś bardziej współczesnym...

Przepraszam że mącę, ale teraz to mi to bardziej przypomina pióropusz indiańki, niż huzarskie skrzydło. To pewnie dlatego że jest prowadzone po stałym promieniu, a skrzydło było pionowe w dolnej części i zakrzywiało się tylko na końcu. Może to głupi pomysł, ale może lewa pionowa linia w "H" powinna być pionową częścią skrzydła i do tego pociągnięta nieco do góry część zakrzywiona?

Przepraszam że mącę, ale teraz to mi to bardziej przypomina pióropusz indiańki, niż huzarskie skrzydło. To pewnie dlatego że jest prowadzone po stałym promieniu, a skrzydło było pionowe w dolnej części i zakrzywiało się tylko na końcu. Może to głupi pomysł, ale może lewa pionowa linia w "H" powinna być pionową częścią skrzydła i do tego pociągnięta nieco do góry część zakrzywiona?

Masz na myśli fHussars? ;) Zrobi się...

Im więcej tym lepiej! :) trzeba tylko odszukać jakiś system w pobliżu MAPOR gdzie są dobre RES jutro się tym zajmę z rana chyba, że ktoś coś już gdzieś ma i podzieli się tą tajemniczą wiedzą :)

Jak pisał wcześniej Arnul:

Jak ktoś ma ochotę na kopanie w skałkach to tuż za rogiem Mapor w systemie HIP 98329 (7,78 Ly) jest jeden pierścień pristine-metallic.

Całkiem fajne skałki, ale jest to system niezamieszkany, więc nie ma RES-ów (jedynie na początku wskakują za nami 2-3 statki - zazwyczaj piraci, więc eskorta też jest potrzebna).

Jak pisał wcześniej Arnul:

Całkiem fajne skałki, ale jest to system niezamieszkany, więc nie ma RES-ów (jedynie na początku wskakują za nami 2-3 statki - zazwyczaj piraci, więc eskorta też jest potrzebna).

Właśnie gdzieś ten post mi umknął :) dzięki! i mała poprawka do poprzedniego mojego posta - nie type7 tylko type6 :D na 7 mnie po prostu nie stać :)

Moge polecieć "w ochronie", moim rozpoznawczo-szmuglerskim Aspem - siła bojowa jest umiarkowana :eek:, ale dodatkowo chciałbym fotki porobić - a mogą być ciekawe widoki: paru kopaczy + transportowiec + ochrona w otoczeniu ładnego pristine.... takie laserowe rozpalanie ogniska przez Husarów AD 3301. Pieczone kiełbaski i rodzinna atmosfera.:)

Edyta: mogę jakiś laser górniczy zamontować i postrzelać, ale bez rafinerii - acha, i nie liczcie mnie do łupu, no jakieś kilo czy dwa Osmium, to z chęcią - poczekam z nimi na jakąś misje z dostawą tego minerału...

Last edited:

rootsrat

Volunteer Moderator
No to mamy Husarskiego Grilla w piątek o 18:00 czasu PL :)

U mnie to 17:00 i będę dopiero wychodził z biutra. Będę mógł dołączyć dopiero koło 19:00 GMT (czyli 20:00 PL).

UWAGA!

Wymieniłem sobie kilka PW z liderami sąsiednich frakcji. Jeśli chodzi o naszych sąsiadów Najemników z Mikunn to zaczyna robić się ciekawie. Natomiast, jak się okazuje, nie taki komunista straszny jak go malujecie! Więcej sczegółów dzisiaj w osobnym wątku.

Są ważne decyzje do podjęcia.

No to mamy Husarskiego Grilla w piątek o 18:00 czasu PL :)

U mnie to 17:00 i będę dopiero wychodził z biutra. Będę mógł dołączyć dopiero koło 19:00 GMT (czyli 20:00 PL).

UWAGA!

Wymieniłem sobie kilka PW z liderami sąsiednich frakcji. Jeśli chodzi o naszych sąsiadów Najemników z Mikunn to zaczyna robić się ciekawie. Natomiast, jak się okazuje, nie taki komunista straszny jak go malujecie! Więcej sczegółów dzisiaj w osobnym wątku.

Są ważne decyzje do podjęcia.

Ja również z chęcią podlecę na grilla na szybko skleconą koparką. O 18 kończę robotę więc jak mi nic nie wypadnie to ok 20 powinienem być na miejscu.

A co do sąsiadów to czekam z niecierpliwością na newsy. Coś czuję przez szybę kokpitu, że będzie się działo :D

Last edited:
Nie spodziewałem się takiego odzewu :)
Jeszcze pytanie małe - mam zamontowaną rafinerię za 1,5kk w Cobrze - czy jest możliwość przerzucić ją do drugiego statku?
Wiem, że strata w razie wymiany to tylko 500 000 Cr niemniej jednak w moim przypadku to sporo biorąc pod uwagę mój obecny stan konta (2 000 000 Cr)
Do tego muszę kupić Type6 i powiększyć ładownie ^^

Back
Top Bottom