Gamma 1.05 - 02/12/2014

Ale dalej nie da się sprzedać/rozbudować Cargo w statku... W Beta 3.5 był kontener w slocie, który można było rozbudować albo wywalić, teraz zarówno w Sidewinderze, jak i w Eagle mam 4 sloty: 2 na bronie i dwa na skanery itp. Cargo brak...
Zmieniło się to już w Beta 3.9. Do tej pory myślałem, że to jakieś uproszczenie na Betę, ale teraz to już nie rozumiem... Czy gdzieś coś źle grzebię?

Last edited:
Ale dalej nie da się sprzedać/rozbudować Cargo w statku... W Beta 3.5 był kontener w slocie, który można było rozbudować albo wywalić, teraz zarówno w Sidewinderze, jak i w Eagle mam 4 sloty, 2 na bronie i dwa na skanery itp. Cargo brak...
Zmieniło się to już w Beta 3.9 - do tej pory myślałem, że to jakieś uproszczenie na Betę, ale teraz to już nie rozumiem... Czy gdzieś coś źle grzebię?

Zakładkę przerzuć, wszystko jest.

Zakładkę przerzuć, wszystko jest.

Aszzzzz cholerstwo... Na Joy'u "internal" mi przeskakuje (próbując wejść "triggeerm", czy jak się nazywa ten mały joysticzek) i stwierdziłem, że nie działa.

Dzięki wielkie bo bym znów się kilka dni "bujał" z podstawowym wyposażeniem...

Darmowego Eaglea dali ale ,że jest poza zasięgiem.....a gdy stanie się dostępny nie będzie już potrzebny..... no cóż...;) Wizja;p

Jak jesteś na tej stacji gdzie on jest dopiero.
Można go sprzedać za ~44k Cr.
Z kolei po wzięciu Eagle'a można sprzedać Sidewinder'a za... 0 Cr ;)

Aha, czyli to taki bonus finansowy na spłatę długów, bo za niewykonane misje, które są aktualnie dostępne /poza zasięgiem oczywiście/ będę miał do zapłącenia kary hehe;)

Darmowego Eaglea dali ale ,że jest poza zasięgiem.....

Nie miałeś Eagle'a w tym samym systemie? Chyba sprawdzili Twoje statystyki i nie chcieli ułatwiać takiemu hardcorowemu graczowi :)

edit: ja swojego dostałem 3 stacje obok...

Last edited:
Ja swojego już mam - dali go w Reilly Dock w systemie LTT 15449...

Mój jest w innym miejscu, jakbym wiedział, że mogę go opchnąć za 40k (myślałem że będzie za zero), to bym nie kulał się sidewinderem :/ Ale i tak 50k już nabiłem lol na Haulera.

Szybko z tą gammą wyszli. Myślałem, że będzie wieczorkiem, oficjalnie Michael znów naciśnie coś w rodzaju przycisku od alarmu :) .

Co w sumie powinienem dostać jak kupiłem BETA 1 + Season Pass (czy jak to się zwie tutaj) bo widzę, że nic nie widzę :) tylko goły stateczek + 100 CR i nic poza tym. Pamiętam, że miały być jakieś przepustki, Eagle i chyba coś jeszcze, a wybierając zestaw startowy mam do wyboru tylko ten jeden podstawowy statek.

Ja na razie wyleciałem z serwera i nie mogę wrócić.Jedyne co mogę powiedzieć, to że angielski akcent pani spiker na imperialnej stacji jest....to po prostu trzeba usłyszeć.Nie mam bladego pojęcia skąd oni ją wytrzasnęli, ale jeśli we wszystkich imperialnych portach tak będzie to chyba będę latał dla imperium tylko z tego powodu.:p

Co w sumie powinienem dostać jak kupiłem BETA 1 + Season Pass (czy jak to się zwie tutaj) bo widzę, że nic nie widzę :) tylko goły stateczek + 100 CR i nic poza tym. Pamiętam, że miały być jakieś przepustki, Eagle i chyba coś jeszcze, a wybierając zestaw startowy mam do wyboru tylko ten jeden podstawowy statek.

Przepustkę masz, możesz lecieć na Sol, 25% tańsze insurance masz, Eagle też masz, jest gdzieś zaparkowany, jak naprawią to będzie zaparkowany niedaleko miejsca gdzie wystartowałeś (do tego czasu możesz wejść w dowolny Shipyard i sprawdzić, gdzie masz Eagle'a). Tyle w gammie, w grudniu jeszcze dojdzie cyfrowa wersja poradnika i nie pamiętam, chyba soundtrack, może nie.

Edit:
Dobrze, że ten nieistniejący offline jednak działa, bo na gamma event mogli by tylko menu pokazać ;)

EDIT 2: Zobaczcie to! https://imgur.com/a/oe2Fa

Last edited:
Witajcie Ziemianie! ;)

kqAKLJU.png
nZvXE01.png

Liczba graczy spotkanych na Ziemi: Zero

Pierwsze wrażenie z gammy: system i serwery chyba nie ogarniają całej galaktyki ... każde menu na stacji ładuje się 10-20x dłużej niż poprzednio często kończąc informacją w stylu błąd połączenia z serwerem, informacje niedostępne ... - szczególnie w zakładce do handlu informacjami o systemach, często też bulletin board się nie potrafi załadować, a już szczytem było że się załadował ale nie można było sfinalizować misji ...
Jeśli chodzi o samą grę to wszyscy się jacyś agresywni zrobili ... wcześniej się latało bez bólu a teraz parę misji i w co drugiej jakiś jeleń próbuje mnie zestrzelić ... raz z resztą się udało bo znajomy przyszedł w czasie SC ... jak wróciłem do kompa hull 3% :D następnym razem się rozłączę ..

Back
Top Bottom