Gamma 2.07 - 15/12/2014 - 22:15 GMT

Ostatnio zauważyłem że niekiedy obok WZ są checkpoint'y... do czego to? Będą organizowane wyścigi czy cuś?

Jak by ktoś miał jeszcze problemy z wyskakującym BSoD w trakcie ustawiania klawiszy to trzeba ED odpalić w a'la safe mode, czyli wszystko na low, włączony v-sync w grze i w sterach, wyłączyć w grze fps limiter, windowed mode też może pomóc ale u siebie nie musiałem już tego sprawdzać, ustawiać klawisze zanim się uruchomi właściwą grę, możliwe że dłuższe przebywanie na stacji z włączonym głównym menu gry powoduje jakieś błędy i zwis... po 3 BSoD'ach w końcu udało się ustawić sterowanie bez zająknięcia.

Cieszy fakt że FSD pojawiły się na stacjach w okolicy i jak naciułam kasy na USS to opuszczę tą sztuczną banieczkę ;)

Sprawdzałeś stację obok? Goliat wiózł wczoraj kilka unikatów z A do B i w B mógł sprzedać ze stratą, a w systemie 10ly obok B oferowali typowe 16k. Może po prostu trzeba bardziej poszukać rynku zbytu i dobrze :)

Poprawka - w układzie B były dwie stacje, na pierwszej pokazywało mi stratę (średnia galaktyczna była bardzo zaniżona), a na drugiej (oddalonej 3 Ls'y tylko) już sytuacja wracała do normy, 16k zarobku, średnia galaktyczna wysoka. Goście robią też tak, że wlatują do tej samej stacji spowrotem, i wszystko jest już w normie. Obecnie sytuacja nie jest jasna, czy to jest kwestia bugów, czy Frontier coś kombinuje przy tym :) Istnieje też hipoteza, że to zależy od tego, czy dana stacja ma Demand na dany rzadki towar, ale niezbyt mi to pasuje, przez tą zmienną wartość średniej galaktycznej, raz wartość jest niższa od kupna towaru, drugi raz ma znowu bardzo wysoką wartość, tak jak to było do tej pory.

A ja nadal czekam na łatkę, która rozwiąże problem z freezem gry na ekranie ładowania. Wątek na temat tego problemu ma już ponad 500 postów, więc nie jestem jedyny.

To widze ze nie jestem sam :p w sumie 1 raz mam jakies wieksze problemy z Elite :( kurde 3 dni wolnego i akurat nie moge polatac :(

Witam w Klubie Świnek Morskich, niby mieliśmy móc już grać od 22-go a tymczasem to co robimy to odkrywanie kolejnych bugów, rozważę oglądanie trailera wieczorem zamiast stresowania się tym co mnie może spotkać w grze :)

A ja nadal czekam na łatkę, która rozwiąże problem z freezem gry na ekranie ładowania. Wątek na temat tego problemu ma już ponad 500 postów, więc nie jestem jedyny.

I ja również.
Bogowie, "ocipieć" można od jakości łatek w ED. Czekamy....

Już się ściąga ... :)
Dzień bez upgrade w ED to dzień stracony ...

edit

U mnie po update gra się wywala na ekranie z napisem Frontier :(
Oczywiście wcześniej było ok ...

Last edited:
U mnie to samo, widzę logo Elite i crash. Przed 2.01 było lepiej bo chociaż w menu mogłem sobie poklikać:D Gra się sypała dopiero jak chciałem odpalić open albo solo play.

U mnie to samo, widzę logo Elite i crash. Przed 2.01 było lepiej bo chociaż w menu mogłem sobie poklikać:D Gra się sypała dopiero jak chciałem odpalić open albo solo play.

Bardzo dziękuje ED za patcha, NIE działa, frezz na etapie loadu czy to open czy solo game. Przynajmniej mogę sobie poklikać w menu, czyli jak PRZED patchem ;)

Frontier ciężko pracuje nad fix-em Cierpliwości ... :D

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=72618&p=1203082&viewfull=1#post1203082

edit:
Niektórym pomogło podobno odinstalowanie kodeków k-lite i ffdshow ( u mnie nic to nie dało )

edit do edit-u :)
Michael napisał, że kodeki nie są problemem
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=72618&p=1203242&viewfull=1#post1203242

edit do edit do edit-a
U mnie usunięcie wszystkich kodeków pomogło (znalazłem jeszcze jakieś w systemie) i ED działa :D
Jeśli ktoś nie może się doczekać to może spróbować
Co więcej udało mi się sprzedać unikatowe towary z którymi bujałem się od rana z zyskiem 17 tys od sztuki :D

Last edited:
Frontier ciężko pracuje nad fix-em Cierpliwości ... :D

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=72618&p=1203082&viewfull=1#post1203082

edit:
Niektórym pomogło podobno odinstalowanie kodeków k-lite i ffdshow ( u mnie nic to nie dało )

edit do edit-u :)
Michael napisał, że kodeki nie są problemem
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=72618&p=1203242&viewfull=1#post1203242

edit do edit do edit-a
U mnie usunięcie wszystkich kodeków pomogło (znalazłem jeszcze jakieś w systemie) i ED działa :D
Jeśli ktoś nie może się doczekać to może spróbować
Co więcej udało mi się sprzedać unikatowe towary z którymi bujałem się od rana z zyskiem 17 tys od sztuki :D

W changelogu stoi wyraznie, ze przywrocono funkcjonalnosc unikatowym towarom.
Gamma 2.01 dziala po wywaleniu filmikow z katalogu Movies. Nie trzeba odinstalowywac zadnych kodekow (dziwne gdyby bylo inaczej). Napisali, ze prawdopodobnie player jest przyczyna, wiec w chwili obecnej spokojnie mozna sie bez tego obejsc.

W changelogu stoi wyraznie, ze przywrocono funkcjonalnosc unikatowym towarom.
Gamma 2.01 dziala po wywaleniu filmikow z katalogu Movies. Nie trzeba odinstalowywac zadnych kodekow (dziwne gdyby bylo inaczej). Napisali, ze prawdopodobnie player jest przyczyna, wiec w chwili obecnej spokojnie mozna sie bez tego obejsc.

Nie, nie działa. Po wywaleniu filmików z rzeczonego katalogu, cały czas mam freeze na loading screenie. Jedyna różnica jest taka że w menu nie mam widoczku na stacje (brak filmiku).

Tak wiec ile konfiguracji, tyle problemow....nic nowego, zawsze tak jest, ze komus dziala, innym nie. U mnie wywalenie rzeczonych filmikow zaowocowalo normalnym dzialaniem samej gry, a to dla mnie wazniejsze, niz filmik w tle na ekranie poczatkowym. Tak czy inaczej, trzeba poczekac, dzis na pewno sie z tym uporaja (tak przynajmniej napisali). A te wszystkie dorazne rozwiazania sa tymczasowo dla niemogacych sie doczekac ;-)

Back
Top Bottom