są dwie wersje PS3 eye. W jednej filtr IR da się zdjąć/zmyć, bo soczewka jest łatwo dostępna, w drugiej jest pomiędzy innymi dwoma i tam się nie da (tak piszą na forach).
Ja się szarpnałem na TrackIR (bonus w pracy, inaczej w życiu bym nie kupił!), bo już mnie zmęczył FreeTrackNoIR - jutro dostawa! Jak tylko się pobawię w święta, to zdam relację.
Będziesz zadowolony wodzu
Tylko że można było taniej
Wiesz, lepiej z bezprzewodowym telefonem niż kablem i ledami Sam nie wiem co jest bardziej egzotyczne. Albo opcja borg z telefonem albo predator z ledami Tutaj nie da się normalnie, zawsze, cokolwiek nie zrobisz, dla rodziny będziesz 30 letnim gościem z czymś na głowie.
A śledzenie po twarzy naprawdę słabe jest, wymaga światła, nocne granie odpada, na początku też kupiłem kamerę ps3eye i używałem facetracka, ale sumarycznie to odpuściłem na rzecz smartfona. Nie mówię że ledy są złe, nic z tych rzeczy, ale mnie zniechęcił do tego kabel i lutowanie, podobnie jak do edtrackera. Kalibracja tych ledów też jest trudniejsza niż smartfon.
Jeśli nie używasz ProTrack Clip czy jak to sie tam nazywa, tylko mocowanie "na daszek", to TrackIR jest bezprzewodowy z tego co wiem.
Potrzebna, jest kamerka A4TECH PK-333E, na allegro do kupienia za 40-50złNie ciesz się, i tak wyglądasz w tym dla domowników jak kosmita
Nawet fajnie to działa, te odblaski czymś się jakoś oświetla (nie znam zasady działania tego)?
W ustawieniach kamery. A w oprogramowaniu pobaw sie suwakiem "threshold"Do mnie właśnie przyszła ta kamerka i teraz ją instaluje
k0v4L Jak ustawić program albo kamerkę żeby działało tak jak u Ciebie? Zakrywać czymś obiektyw?