No właśnie się zastanawiam, ostatnio wypatrzyłem system gdzie słońca były odalone od siebie prawi 500k Ls i nie wiem czy na takiej odległości 0,5k zrobi mi róźnicę...
Ja mam pytanie ogólniejszej natury, związane z odkryciami : teoretycznie gramy na jednym serwerze, tych samych układach - odkrycia jednych osób "odkrywają" systemy także dla innych? Czy jest to praca tylko dla odkrywcy ?
Jeżeli sprzedasz dane i ktoś je kupi, to tak
Dopóki nie sprzedasz, to każdy musi sobie sam odkryć dany system.
Masz na myśli sprzedaż "zbiorową" dla Universal Cartographics, czy zakup przez kogoś danych o systemie poprzez opcję w menu systemu na mapie ?
Dlaczego pytam? Wokół systemu startowego nadal jest mnóstwo systemów nieodkrytych, stąd nie chce mi się wierzyć , że z tej masy ludzi tam latających nikt nie uruchomił exploracji i danych nie sprzedał ( przez co teoretycznie wszyscy powinni miec je już odkryte ).
Sprzedać ktoś mógł - ale Ty jeszcze ich nie kupiłeś, więc dla CIebie są one nieodkryte. Dla innych, którzy kupili dane są one odkryte.
Wiecie może, o co chodzi z tymi opisami w statystykach dotyczących eksploracji "level 2 detailed scans" i "level 3 detailed scans"? Mimo że mam detailed surface scanner i aktualnie intermediate discovery scanner i skanuję tym zestawem różne ciała niebieskie, w tych statystykach widnieje mi wciąż liczba 0. Co trzeba robić, by to wzrastało? Pozdrawiam.
Siema, latał ktokolwiek z Was w stronę/ okolicy Sagittariusa? Pytam z ciekawości po dzisiaj zaczynam tam lecieć .
Czyli widze jedna wielka czarna kropa
Jak radzicie sobie z nawigacją - znaczy wyznaczaniem trasy? O ile przy "niewielkich" odległościach - powiecmy 200ly to nie jest problem, to przy większych odległościach 700ly dla przykładu jest to dla mnie koszmarnie trudne ....