Poradnik Małego Odkrywcy

Z jednej strony warto, bo uczysz się szukać planet "na oko". Z drugiej, mając advanced, widzę, że w dużej części systemów gwiazdy/planety są tak daleko od siebie, że nie ma szans aby wyłapać je lecąc w SC. Zatem radziłbym Ci odkładać na advanced.

Ogólnie jak latasz i bawisz się eksploracją to warto kupić, bo masz większy zasięg od podstawki, a przecież i tak odsprzedajesz stary sprzęt za tą samą cenę. (oczywiście nie ma co porównywać do advanced)

No właśnie się zastanawiam, ostatnio wypatrzyłem system gdzie słońca były odalone od siebie prawi 500k Ls i nie wiem czy na takiej odległości 0,5k zrobi mi róźnicę...

rootsrat

Volunteer Moderator
No właśnie się zastanawiam, ostatnio wypatrzyłem system gdzie słońca były odalone od siebie prawi 500k Ls i nie wiem czy na takiej odległości 0,5k zrobi mi róźnicę...

Za odkrycie wszystkich ciał niebieskich w danym systemie jest extra bonus z tego co wiem, więc chyba warto. Aczkolwiek nie wiem jak duży jest to bonus...

Ja mam pytanie ogólniejszej natury, związane z odkryciami : teoretycznie gramy na jednym serwerze, tych samych układach - odkrycia jednych osób "odkrywają" systemy także dla innych? Czy jest to praca tylko dla odkrywcy ?

rootsrat

Volunteer Moderator
Ja mam pytanie ogólniejszej natury, związane z odkryciami : teoretycznie gramy na jednym serwerze, tych samych układach - odkrycia jednych osób "odkrywają" systemy także dla innych? Czy jest to praca tylko dla odkrywcy ?

Jeżeli sprzedasz dane i ktoś je kupi, to tak :)

Dopóki nie sprzedasz, to każdy musi sobie sam odkryć dany system.

Jeżeli sprzedasz dane i ktoś je kupi, to tak :)

Dopóki nie sprzedasz, to każdy musi sobie sam odkryć dany system.

Masz na myśli sprzedaż "zbiorową" dla Universal Cartographics, czy zakup przez kogoś danych o systemie poprzez opcję w menu systemu na mapie ?

Dlaczego pytam? Wokół systemu startowego nadal jest mnóstwo systemów nieodkrytych, stąd nie chce mi się wierzyć , że z tej masy ludzi tam latających nikt nie uruchomił exploracji i danych nie sprzedał ( przez co teoretycznie wszyscy powinni miec je już odkryte ).

rootsrat

Volunteer Moderator
Masz na myśli sprzedaż "zbiorową" dla Universal Cartographics, czy zakup przez kogoś danych o systemie poprzez opcję w menu systemu na mapie ?

Dlaczego pytam? Wokół systemu startowego nadal jest mnóstwo systemów nieodkrytych, stąd nie chce mi się wierzyć , że z tej masy ludzi tam latających nikt nie uruchomił exploracji i danych nie sprzedał ( przez co teoretycznie wszyscy powinni miec je już odkryte ).

Wydawaje mi się, że dane których nie ma dostępnych w UC, nie ma również dostępnych do zakupu na mapie, więc to jedno i to samo.

Sprzedać ktoś mógł - ale Ty jeszcze ich nie kupiłeś, więc dla CIebie są one nieodkryte. Dla innych, którzy kupili dane są one odkryte.

Sprzedać ktoś mógł - ale Ty jeszcze ich nie kupiłeś, więc dla CIebie są one nieodkryte. Dla innych, którzy kupili dane są one odkryte.

Czyli rozumiem to tak: część systemów mam odkryte na starcie ( bo tak/bo gra uznała, że tam kiedys byłem/bo takie są założenia ). Pozostałe albo musze samodzielnie odkryć, albo kupić dane od UC ( ktoś je tam wczesniej sprzedał ).
Dzięki.

Wiecie może, o co chodzi z tymi opisami w statystykach dotyczących eksploracji "level 2 detailed scans" i "level 3 detailed scans"? Mimo że mam detailed surface scanner i aktualnie intermediate discovery scanner i skanuję tym zestawem różne ciała niebieskie, w tych statystykach widnieje mi wciąż liczba 0. Co trzeba robić, by to wzrastało? Pozdrawiam.

Wiecie może, o co chodzi z tymi opisami w statystykach dotyczących eksploracji "level 2 detailed scans" i "level 3 detailed scans"? Mimo że mam detailed surface scanner i aktualnie intermediate discovery scanner i skanuję tym zestawem różne ciała niebieskie, w tych statystykach widnieje mi wciąż liczba 0. Co trzeba robić, by to wzrastało? Pozdrawiam.

Z tego co się orientuję będzie to wykorzystane w przyszłych rozszerzeniach, obecnie nie da się zmienić levelu 2 i 3.

Panie i Panowie.

Jestem spaczony przez EVE, i...
może ktos w przystępny sposób opisać jak sie fituje statki (może jest już jakiś programik), jakie są klasy modułów, czy są jakieś wymogi w ich zastosowaniu itp..

Rozpoczołem wczoraj przygodę i... na samym wstępie już kombinowałem co moge poprawić w swoim złomku, jak mu powiekszyc ładownie, czy to jest opłacalne, czy jednak zbierać kasę na wiekszy statek :D

Jak radzicie sobie z nawigacją - znaczy wyznaczaniem trasy? O ile przy "niewielkich" odległościach - powiecmy 200ly to nie jest problem, to przy większych odległościach 700ly dla przykładu jest to dla mnie koszmarnie trudne ....

Back
Top Bottom