STOCZNIA czyli nasze buildy

NASZE BUILDY:

KRAIT MK II

KRAIT PHANTOM

• BLACK LIZARD - Krait Phantom z założenia służący do bezszelestnego przekradnia się pomiędzy stacjami. CMDR vonkinsky
  • ESV Shoshana - Eksploracyjny Krait Phantom, zrobiony na długą eksplorację, nie ma ani papierowego pancerza ani słabych silnków i może spokojnie boostować. CMDR Sirruf
ASP EXPLORER

• ASPX (do "inżynierki") - CMDR Michał
  • R3COIL - Eksploracyjny ASP Explorer, zrobiony na długą podróż, silniki mocne, tarcze niestety dość słabe, wystarczą na lądowania, nie nadają się do obrony przed silnymi statkami. CMDR Sirruf
FEDERAL CORVETTE

W pierwszym poście zrobimy bazę buildów...

Więc moje wypociny przenoszę tu:

...

Ponieważ mój pięknie zinżynierowany KRAIT okazał się bez przerwy mi wybuchać na RESach
zakładam temat, w którym będziemy mogli sobie pomagać w "coriolisowaniu".

Mam nadzieję, na zgromadzenie tu ciekawych "buildów".

Na pierwszy ogień - mój biedny...

KRAIT MK II
KRAIT MULTIPURPOSE

Chciałem, by miał skok jak największy - i to mi się w miarę udało. Gorzej jednak z pancerzem i siłą ognia.
Grzeje się jak czajnik z gwizdkiem, z trudnością przebija tarcze tymi railgunami, a jak sam je straci, to nie zdążę nawet nadać "mayday, mayday!"

Wszelkie propozycje mile widziane!

I czekam na Wasze buildy, może bardziej udane od mojego. Kto lepiej umie w "coriolisowanie"?

W pierwszym poście zrobimy bazę buildów...

Więc moje wypociny przenoszę tu:

...

Ponieważ mój pięknie zinżynierowany KRAIT okazał się bez przerwy mi wybuchać na RESach
zakładam temat, w którym będziemy mogli sobie pomagać w "coriolisowaniu".

Mam nadzieję, na zgromadzenie tu ciekawych "buildów".

Na pierwszy ogień - mój biedny...

KRAIT MK II
KRAIT MULTIPURPOSE

Chciałem, by miał skok jak największy - i to mi się w miarę udało. Gorzej jednak z pancerzem i siłą ognia.
Grzeje się jak czajnik z gwizdkiem, z trudnością przebija tarcze tymi railgunami, a jak sam je straci, to nie zdążę nawet nadać "mayday, mayday!"

Wszelkie propozycje mile widziane!

I czekam na Wasze buildy, może bardziej udane od mojego. Kto lepiej umie w "coriolisowanie"?

Raile zawsze będą się mocno grzały ot taki ich urok :) ale da się z tego coś sensownego zrobić. Przed wszystkim Raile służą głównie jako kontra do celbankowania i tak należy ich używać. Wymień więc jeden na Hammera i załóż na obydwu Long Range (ewentualnie Lightweight) z efektem Feedback Cascade (temperatura trochę spadnie ale nie za bardzo ;-) ). Kolejnym popełnionym przez Ciebie błędem jest zastosowanie w statku do walki silnika 5D (toż to proszenie się o kłopoty). Załóż więc 5A z Dirty i efektem Drag Drives bo to jest moim zdaniem minimalna podstawa każdego statku ;-) . Kolejną kwestią jest zainstalowanie ulepszonego Heatsinka (o wiele bardziej przydatna rzecz) w miejsce Chaff Launchera.

Back
Top Bottom