widoczek z dzisiaj..

Testowanie nowej kamerki :)

Screenshot_0000.png

"Ślicznotka" NGC 7822 widziana z odleglości kilkudziesięciu lat świetlnych...Fajnie by było mieszkać gdzieś niedaleko i mieć taki widok z okna ;)
Screenshot.jpg

Bokiem panie, bokiem... Tylem to każdy NPC potrafi :)

I pojawia się w głowie taki magiczny zapalnik podpisany jako "ja tego nie zrobię?" :p Ale to jak skończę filmik i będzie wtedy trwała beta, bo mi jakoś nie w smak tracić creditsy po zbyt mocnym kontakcie z bramą ^^

Post pod postem, ale nareszcie, po długich godzinach latania, nagrywania i montowania udało mi się zrobić ten film. Z ok. 200 gb materiału we frapsie (serio) ledwo starczyło mi taśmy aby zapełnić treścią 5,5 minutowy "gameplay" :)
Mam nadzieję, że się Wam spodoba.

The journey itself is the point:
https://www.youtube.com/watch?v=_a6dpLXJlRU

Dajcie znać czy wyświetla wam płynnie 60 fps, bo tak nagrany jest film i nie wiem czy to trzeba jakoś osobno samemu zmieniać :)

Fajne, dla mnie dużo za szybko tniesz ujęcia, co najmniej 3 sekundy a lepiej jeszcze 5 inaczej się robi sieczka sprawiająca ból głowy. Warto sobie poczytać jakiś poradnik na temat robienia filmów czy też składania, ja rok temu jakiś przeleciałem jak kupiłem GoPro i mi dużo dało :) To co zrobiłeś to się nadaje na 15-sto sekundowy wstęp. Świetna podróż swoją drogą :)
Z drugiej strony każdy artysta ma swoją wizję, więc jak najbardziej możesz mojego posta zignorować i robić swoje ;)

Last edited:
Post pod postem, ale nareszcie, po długich godzinach latania, nagrywania i montowania udało mi się zrobić ten film....

Tak latam z miejsca w miejsce, rabuję, handluję, walczę, w większości na tych samych trasach, w podobnych stacjach... i zapominam, jaki ten świat piękny i duży :)

Masz REP'a za przypomnienie mi tego. Świetnie się oglądało! Jeszcze kobietę zmuszę wieczorem... znaczy do oglądnięcia :)

Delwin

Banned
Fajne, dla mnie dużo za szybko tniesz ujęcia, co najmniej 3 sekundy a lepiej jeszcze 5 inaczej się robi sieczka sprawiająca ból głowy. Warto sobie poczytać jakiś poradnik na temat robienia filmów czy też składania, ja rok temu jakiś przeleciałem jak kupiłem GoPro i mi dużo dało :) To co zrobiłeś to się nadaje na 15-sto sekundowy wstęp. Świetna podróż swoją drogą :)
Z drugiej strony każdy artysta ma swoją wizję, więc jak najbardziej możesz mojego posta zignorować i robić swoje ;)
W pełni zgadzam się z tą wypowiedzią i do samego końca - Artysta ma głos ostateczny :). Bardzo mi się podobało i oczywiście +rep. Gratulacje

powiem Wam coś, wszystkie fotki jakie robiliśmy do tej pory można wyrzucić do kosza, teraz z tą kamerą zewnętrzną poprzeczka została podniesiona wysoko, bardzo wysoko :)
Kilka przykładów zrobionych na chybcika:

5cUehwD.png

Vgp06uW.png

XS81F6M.png

Przy okazji ciekawostka, jak robiłem te fotki, to pozycje niektórych asteroidów nie są doskładnie takie same jak były na moim ekranie, na przykład ja widziałem pół centymetrowy odstęp między moim skrzydłem a asteroidem, a na fotce się dotykają.

Last edited:
doszła właśnie nowa profesja do ED - fotograf :) Zawód ryzykowny, żeby statek dobrze wyglądał musi mieć włączony jakiś ciąg na silnikach, wtedy wyskoczenie z kamerą wiąże się z ryzykiem, że zanim zdążymy wrócić statek w coś mówiąc brutalnie przypieprzy ;)

Last edited:
doszła właśnie nowa profesja do ED - fotograf :) Zawód ryzykowny, żeby statek dobrze wyglądał musi mieć włączony jakiś ciąg na silnikach, wtedy wyskoczenie z kamerą wiąże się z ryzykiem, że zanim zdążymy wrócić statek w coś mówiąc brutalnie przypieprzy ;)

Dokładnie tak było, kiedy leciałem Imperial Clipperem przez lodowy gruz, w pierścieniu jakiegoś gazowego olbrzyma by nagrać kilka ujęć do filmu :) (ryzyko, ale na szczęście w nic nie przypierzyłem :p)

Back
Top Bottom