Elite Dangerous Balkan Community Thread

prvi put da "naletim" na Capital brod i fajt.Bio sam pun rare commodities pa se nisam previše zadržavao

DcDNGBt.jpg

xgnEiCu.jpg

LiCGkPE.jpg

zTo44ka.jpg

Last edited:
Pozdrav ljudi!
ja sam stari ljubitelj Elite C64, Frontier, First enc...
U planu mi je da kupim i Elite Dangerous!
Interesuje me sta se desava kada pogines u nekoj borbi, ili pri ulasku u stanicu (ako je to jos uvek moguce!?)? Da li se desi neki respawn, ili sta vec? Ima li neki "penal" za gubitak borbe, zivota?
I da li postoji snimanje pozicija? Citao sam da je to singl player igra, mada sada vidim da ima nekoh klanova, udruzivanja...?
Pa eto ako nekog ne mrzi da mi odgovori!
tnx!

Pozdrav ljudi!
ja sam stari ljubitelj Elite C64, Frontier, First enc...
U planu mi je da kupim i Elite Dangerous!
Interesuje me sta se desava kada pogines u nekoj borbi, ili pri ulasku u stanicu (ako je to jos uvek moguce!?)? Da li se desi neki respawn, ili sta vec? Ima li neki "penal" za gubitak borbe, zivota?
I da li postoji snimanje pozicija? Citao sam da je to singl player igra, mada sada vidim da ima nekoh klanova, udruzivanja...?
Pa eto ako nekog ne mrzi da mi odgovori!
tnx!

Kada pogines moras da platis 'osiguranje' da bi ponovo dobio brod koji si imao. Osiguranje kosta otprilike 10% vrednosti broda. Ako nemas pare, vracas se na pocetni brod, sidewinder, kojem osiguranje kosta 0 cr.

Pozicije se snimaju na serveru, i potrebna ti je internet konekcija da bi igrao. Postoji solo mode gde nemas kontakt sa drugim igracima vec igras samo sa NPC-jevima, ali opet moras da budes online.

Kada pogines moras da platis 'osiguranje' da bi ponovo dobio brod koji si imao. Osiguranje kosta otprilike 10% vrednosti broda. Ako nemas pare, vracas se na pocetni brod, sidewinder, kojem osiguranje kosta 0 cr.

Pozicije se snimaju na serveru, i potrebna ti je internet konekcija da bi igrao. Postoji solo mode gde nemas kontakt sa drugim igracima vec igras samo sa NPC-jevima, ali opet moras da budes online.

Hvala na brzom odgovoru!
Za internet konekciju sam znao, mada mi je to bezveze for a...
bicu dosadan jos malo, oko snimanja pozicije. Pitam za onu klasicnu foru, recimo kod stare elite, da li je moguce da snimim poziciju I recimo kupim neki brod Ineko novo ioruzje, zatim vidim da mi to ne odgovara I da ucitam poziciju sa svim parama, kreditom koji sam imao pre kupovine?

I da li postoji snimanje pozicija?

Postoji, ali ne u onom klasicnom smislu. Ne mozes da imas vise snimljenih pozicija pa da biras save sa kojeg ces da nastavis. Igra automatski snima poziciju kada se izlogujes, i uvek nastavljas sa tacke na kojoj si stao. To moze da bude u stanici, ali moze da bude i u svemiru. Ako pogines, placas osiguranje i kreces sa poslednje stanice na koju si sleteo.

- - - - - Additional Content Posted / Auto Merge - - - - -

Hvala na brzom odgovoru!
Za internet konekciju sam znao, mada mi je to bezveze for a...
bicu dosadan jos malo, oko snimanja pozicije. Pitam za onu klasicnu foru, recimo kod stare elite, da li je moguce da snimim poziciju I recimo kupim neki brod Ineko novo ioruzje, zatim vidim da mi to ne odgovara I da ucitam poziciju sa svim parama, kreditom koji sam imao pre kupovine?

Ne to ne moze. Ali uvek mozes da prodas brod ili bilo koji upgrade ako ti se ne svidja. Mada gubis malo u transakciji jer ga kupujes novog a prodajes polovnog.

Postoji, ali ne u onom klasicnom smislu. Ne mozes da imas vise snimljenih pozicija pa da biras save sa kojeg ces da nastavis. Igra automatski snima poziciju kada se izlogujes, i uvek nastavljas sa tacke na kojoj si stao. To moze da bude u stanici, ali moze da bude i u svemiru. Ako pogines, placas osiguranje i kreces sa poslednje stanice na koju si sleteo.

ok, hvala ljudi!
javicu se kada kupim igru I krenem sa igranjem.
do tada, sve najbolje!

da li je moguce da snimim poziciju I recimo kupim neki brod Ineko novo ioruzje, zatim vidim da mi to ne odgovara I da ucitam poziciju sa svim parama, kreditom koji sam imao pre kupovine?

Nema te mogućnosti. Svaka promena se snima na server, po sistemu taknuto maknuto. Ali zato svu novu opremu lako prodaješ po ceni po kojoj si nabavio bez gubitaka u novcu. Ali postoji gubitak u vremenu i strpljenju. Problem je što uglavnom ne možeš da nabaviš ono staro što si imao tamo gde si sleteo da prodaš to novo što si testirao. A ako se vratiš tamo gde si kupio staru opremu, može da se desi da je sad nemaju. Lager robe i opreme je dinamičan na SVIM stanicama i ažurira se na svakih sat vremena, ako ne i češće. Bogatiji sistemi imaju veći lager, pa se tuda muvaj dok se ne opremiš kako ti odgovara.

Generalno, potrudili su se da igrica radi kao da si stvarno tamo i svaki postupak ima dobru i lošu stranu. Nije klasična pucačina, a segment planiranja i donošenja što boljih odluka je jako izražen.

Bok! Da, sretan Božić ko slavi sad, a ko ne nek se strpi malo ^^ Počeo sam igrat, trudim se šverat ove naplavine u svemiru u nadi da će mi se otvorit nove opcije, al bojim se da je to Sizifov posao. Zanima me jel netko radio smuggling runove, kolko zarađuje tak i da li mu se otvorila opcija da kupuje na Blek Marketu ili nekakve posebne misije.

Isto bi bilo dobro da svatko napiše na kojem području operira, pa bi se mogli nać nekad u igri, iako nisam skužio da baš ima mislija ili stvari za teamplay, al et, bar da se vidimo.
Ja sam uglavnom na potezu Kokoimudji, NU-1 Lupi, HIP 74255. Do sad sam vidio dvoje stvarnih igraća od kojih je jedan pobjego čim sam mu napisao hi, a drugog nisam ni vidio drukčije nego na radaru ^^

Pozdrav momci, samo da se javim. Evo putujem do Jite i razmišljam o kupovini ove igre. Verovatno se vidimo.;)
Srećan Božić svim katoličkim vernicima.

Kolko sam ja shvatio moze da se utiche ko ce da vlada nekim sektorom, zavisno od toga za koga se rade misije. Zapravo moze da se utiche na dosta stvari, ekonomiju, bogatstvo, glad itd itd. A to sve utiche na market i tip misija ponovo. Veoma zanimljivo.
Na primjer radui sam danas misije da probam da dignem influence Crimson Mafie u LHS 331 sectoru blizu homeworlda alliance. Sad neznam recimo, ako bi svi uzeli da podrzimo Crimson Mafiu u sector LHS 331 bili taj sector preso u Anarchy government s obzirom da su oni pirate faction odje.
Nemam pojma.

P.S. Radi li vama chat ljudi? Ne mogu ni sa kim da chatujem od vas, sve mi daje cannot connect to ... tako neshto.

P.S. Radi li vama chat ljudi? Ne mogu ni sa kim da chatujem od vas, sve mi daje cannot connect to ... tako neshto.

Chat radi potpuno nasumicno. Obicno dobro radi ako si u istom sistemu sa onim sa kim razgovaras, a kada ste u razlicitim sistemima ponekad radi ali cesce ne radi...

Cao ljudi, pozdrav iz Beograda, u igri sam Gordi
Old school elitas ovde (debeljko pa atari1040st, kolor elita ftw :D), igram od kad je izasla full verzija, preorderovao, znaci cirka nekih 9 dana. Pre par dana sam iz eagle-a uskocio u cobru i vrtim se tu negde oko Sol-a u nadi da cu da podignem reputaciju da dobijem permission da ga posetim, ne znam ni sam zasto, ali sam do sada uspeo samo da se pokacim i spustim na unfriendly :)

U cobri mi je nabrzi priliv kredita bounty hunting. Zezao sam se sa scoopovanjem cargoa i prodajom po black marketima, ali mi to ispada samo gubljenje vremena sa rizikom da ce da te skenira pandur dok silent runujes u stanicu. Uzmem lepo misiju da pobijem 5-6 pirata u par sektora, pobijem njih 20ak sa wanted statusom, u onim unindentified instancama i uzmem ~100k za, lupam, pola sata, kao bounty. Do sada nisam nasao brzu zaradu, mozda ako ikada uzmem neki transporter, moze da se uzme bolja kinta pametnom trgovinom. Rating mi je Novice (borbeni, ova druga dva su mostly... ). Od oruzja koristim 2x veliki pulse fixni i 2x mali gimbled multicannon u trailing rezimu nisanjenja (ese tako bese zove?). Fixne koristim, a ne gimbled lasere, da se ne bih opustio i sto bolje uvezbao nisanjenje. Dzojstik, naravno, bez njega nista. Bolje bilo kakav dzojstik nego najbolji dzojped. Mis i tastatura jednostavno ne funkcionisu za dobar dogfight. Ako neko ima preporuku za bolji hardpoint setup, nek savetuje, nisam sve probao. Full laser mi trosi previse power. Probao beam, nisam zadovoljan, probao burst, dobri su, ali trose cini mi se vise power. Probao railgun, kida, ali mali rate of fire, nije za nervozne okidace, kao sto sam ja, i moras da budes uzasno precizan.. Pritom nosis samo 30 metaka po gunu. Multicannon ima brda municije, dobro zvuci i prilicno kida. Razmisljam da probam 4x multicannon, samo me plasi da ostanem bez municije u svojoj alavosti.

Dok sam bio u onim pocetnickim sistemima sretao sam brda playera, ovde u sirem komsiluku Sol-a slabo, evo danas nisam ni jednog. Nisam se upustao u pvp sem jednom kad sam naisao na wanted lika.

Zanima me koji je najbrzi nacin da se podigne rating sa Fedovima. Hocu do Zemlje pa to ti je :)

Zanima me i koliko ima contenta za igranje sa drustvom? Sa drugarom sam prvi dan igre uspeo da se nadjem u supercruise-u, ali tad nismo znali gde je levo, a kamoli da uletimo zajedo u neki fajt. Posle smo se razdvojili i sad smo galaxiju daleko, ali nameravamo da se nadjemo opet, pa me zanima da li postoji neki zabavan nacin da se igra u dvoje ili vise. Znam da za sada misije ne mogu da se dele. U planu su i neki klanovi, ne?

Zanima me da li ste naisli na neke korisne toolove, validne spiskove npr black marketa, nesto korisno sto moze da pomogne u snalazenju po mlecnom putu?

Pozdrav svim commanderima

ah da vidim da je neko pominjao kako mu nisu dali dozvolu za sletanje.
Po mom iskustvu, ovo se desava u prometnim sektorima, na malim outpostovima sa svega 4 landing pad-a, kad se playeri alttabuju, kao ja, da zavrse neki posao u realnom svetu :D.
Mozda sam pad ne izgleda zauzet, ali se brod nalazi unutra. Resenje je cekati da se pad isprazni, brutalno cekicanje, kad vidis da je neko uzleteo, rostiljas request i nadas se da imas brze prste od kolege levo.
Ovo se ne desava u sektorima gde nema mnogo playera, tj desilo mi se da su npc-evi zauzeli, ali oni se kratko zadrzavaju i cekanje je krace od minut.
Zato sam pobegao sto dalje u svemir :)

Zanima me koji je najbrzi nacin da se podigne rating sa Fedovima. Hocu do Zemlje pa to ti je

U sustini radis misije za fakcije koje pripadaju federaciji. Kada ti par fakcija postane friendly ili allied, trebalo bi da pocnes da dobijas misije od federalne vojske. Kada uradis par tih misija, dobices unapredjenje i permit za Sol.

Zanima me i koliko ima contenta za igranje sa drustvom? Sa drugarom sam prvi dan igre uspeo da se nadjem u supercruise-u, ali tad nismo znali gde je levo, a kamoli da uletimo zajedo u neki fajt. Posle smo se razdvojili i sad smo galaxiju daleko, ali nameravamo da se nadjemo opet, pa me zanima da li postoji neki zabavan nacin da se igra u dvoje ili vise. Znam da za sada misije ne mogu da se dele. U planu su i neki klanovi, ne?

Svasta je u planu, ali za sada mrka kapa. Jedino sto imamo je chat koji vise ne radi nego sto radi i mogucnost da dajemo jedni drugima kanistere sa robom... U principu mozes da letis zajedno sa nekim ako ste makar malo koordinisani, cak mozete zajedno da ulecete u fajtove, ali se bar za sada misije ne mogu deliti.

Last edited:
Back
Top Bottom