Elite Dangerous Balkan Community Thread

Pozdrav momci, samo da se javim. Evo putujem do Jite i razmišljam o kupovini ove igre. Verovatno se vidimo.;)
Srećan Božić svim katoličkim vernicima.
[/QUOpa, evo nam i EvE igrači dolaze

- - - - - Additional Content Posted / Auto Merge - - - - -

Pozdrav momci, samo da se javim. Evo putujem do Jite i razmišljam o kupovini ove igre. Verovatno se vidimo.;)
Srećan Božić svim katoličkim vernicima.

Opa evo nam i EvE igrači dolaze...

Cao ljudi, pozdrav iz Beograda, u igri sam Gordi
Old school elitas ovde (debeljko pa atari1040st, kolor elita ftw :D), igram od kad je izasla full verzija, preorderovao, znaci cirka nekih 9 dana. Pre par dana sam iz eagle-a uskocio u cobru i vrtim se tu negde oko Sol-a u nadi da cu da podignem reputaciju da dobijem permission da ga posetim, ne znam ni sam zasto, ali sam do sada uspeo samo da se pokacim i spustim na unfriendly :)

U cobri mi je nabrzi priliv kredita bounty hunting. Zezao sam se sa scoopovanjem cargoa i prodajom po black marketima, ali mi to ispada samo gubljenje vremena sa rizikom da ce da te skenira pandur dok silent runujes u stanicu. Uzmem lepo misiju da pobijem 5-6 pirata u par sektora, pobijem njih 20ak sa wanted statusom, u onim unindentified instancama i uzmem ~100k za, lupam, pola sata, kao bounty. Do sada nisam nasao brzu zaradu, mozda ako ikada uzmem neki transporter, moze da se uzme bolja kinta pametnom trgovinom. Rating mi je Novice (borbeni, ova druga dva su mostly... ). Od oruzja koristim 2x veliki pulse fixni i 2x mali gimbled multicannon u trailing rezimu nisanjenja (ese tako bese zove?). Fixne koristim, a ne gimbled lasere, da se ne bih opustio i sto bolje uvezbao nisanjenje. Dzojstik, naravno, bez njega nista. Bolje bilo kakav dzojstik nego najbolji dzojped. Mis i tastatura jednostavno ne funkcionisu za dobar dogfight. Ako neko ima preporuku za bolji hardpoint setup, nek savetuje, nisam sve probao. Full laser mi trosi previse power. Probao beam, nisam zadovoljan, probao burst, dobri su, ali trose cini mi se vise power. Probao railgun, kida, ali mali rate of fire, nije za nervozne okidace, kao sto sam ja, i moras da budes uzasno precizan.. Pritom nosis samo 30 metaka po gunu. Multicannon ima brda municije, dobro zvuci i prilicno kida. Razmisljam da probam 4x multicannon, samo me plasi da ostanem bez municije u svojoj alavosti.

Dok sam bio u onim pocetnickim sistemima sretao sam brda playera, ovde u sirem komsiluku Sol-a slabo, evo danas nisam ni jednog. Nisam se upustao u pvp sem jednom kad sam naisao na wanted lika.

Zanima me koji je najbrzi nacin da se podigne rating sa Fedovima. Hocu do Zemlje pa to ti je :)

Zanima me i koliko ima contenta za igranje sa drustvom? Sa drugarom sam prvi dan igre uspeo da se nadjem u supercruise-u, ali tad nismo znali gde je levo, a kamoli da uletimo zajedo u neki fajt. Posle smo se razdvojili i sad smo galaxiju daleko, ali nameravamo da se nadjemo opet, pa me zanima da li postoji neki zabavan nacin da se igra u dvoje ili vise. Znam da za sada misije ne mogu da se dele. U planu su i neki klanovi, ne?

Zanima me da li ste naisli na neke korisne toolove, validne spiskove npr black marketa, nesto korisno sto moze da pomogne u snalazenju po mlecnom putu?

Pozdrav svim commanderima

Gordi,ako voliš trejding onda trejduj Cobrom rare iteme između 2-3 sistema i za nekih sat sat ipo možeš zaraditi milionče.Imaš brdo infoa i spredšit na
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=63119&highlight=rare

Nego ima li neko problema sa crtanjem najbrže rute? Ja sa ASP-om mogu da skočim 22-27 Ly a na fastest mi crta skokove od po 5-7 ly.probao sam na sve načine, da čekiram ponovo fastest routes, da kliknem na krajnju destinaciju, ovo-ono ali nikako da mi skrati put,onda sam nalazim sisteme po 20-tak ly ali to je smor živi....

Nego ima li neko problema sa crtanjem najbrže rute? Ja sa ASP-om mogu da skočim 22-27 Ly a na fastest mi crta skokove od po 5-7 ly.probao sam na sve načine, da čekiram ponovo fastest routes, da kliknem na krajnju destinaciju, ovo-ono ali nikako da mi skrati put,onda sam nalazim sisteme po 20-tak ly ali to je smor živi....

Ja isto imam ASP i na fastest mi daje skokove priblizne mom maksimalnom dometu (19-25 ly), doduse uglavnom mi nadje max 2-3 skoka odjednom, osim ako ne cekam po 10 minuta da on iscrta sve svoje rute...

Last edited:
Trading mi je nuzno zlo, al milionce je milionce :D Hvala puno, probacu da smislim neki dobar rare krug

Trenutno je najjednostavnija sledeca varijanta:
U sustini imas dve grupe sistema gde imas vise rare goods relativno blizu jedan drugom. Prva grupa je koncentrisana oko Lave sistema:
Sistem - Stanica - Ime Robe - Kolicina po 'otkucaju'
Uszaa - Guest Installation - Tree grub - 3-11
Orrere - Sharon Lee Free M. - Vicious brew - 6-7
Diso - Shifnalport - Diso ma Corn - 1-10
Leesti - george lucas - Evil juice, Azure milk - 1-9, 2-7
Lave - Lave station - Lavian brandy - 4-7
Zaonce - Ridley scott - Leathery eggs - 1

Druga grupa je malo razbijenija (treba ti 1-3 skoka izmedju sistema):

Momus reach - Tartarus point - Momus bog spaniel - 3-5
Hecate - RJH1972 - Live Hecate Sea Worms - 2-6
39 Tauri - Porta - Tauri Chimes - 0-9
Fujin - Futen Starport - Fujin tea - 3-10
Wolf 1301 - Saunders dive - Wolf Fesh - 2-4
Witchhaul - Hornby Terminal - Witchhaul Kobe Beef - 2-5

Ove dve grupe su medjusobno udaljene oko 200ly, taman za optimalan profit od Rare goods.
U sustini, skakuces izmedju sistema jedne od tih grupa dok ne napunis cargo hold (max. mozes da sakupis oko 75-80 tona) i onda krenes ka drugoj grupi. Tamo prodas sve sto imas i onda skakuces izmedju sistema druge grupe dok ponovo ne napunis cargo hold i tako u krug.

'Kolicina po otkucaju' znaci koliko se robe generise na svakih 10 minuta. Obicno dobijes 2-3 'otkucaja' pre nego sto prestane da se generise, i ne mozes ponovo da kupis tu robu dok ne prodas ono sto vec imas kod sebe. Izuzetak su 'Leathery eggs' u Zaonce sistemu, ona su ogranicena na 1 tonu.

Mozes da sedis i blejis u svakoj stanici po 20-30 minuta i cekas da se generise nova tura, da zujis po sistemu i lovis ucenjene brodove ili da radis misije dok cekas ili mozes da napravis tri kruga izmedju svih stanica unutar grupe, sta god ti je zgodnije.

Ovaj 'Wolf Fesh' je illegal u vecini sistema, tako da moras da ga prodas na black market ili u nekom anarchy sistemu, ali mi nikad nisu pravili problem zbog njega ako me skeniraju. Izgleda da su Rare Commodities izuzete sa spiska stvari zbog kojih te policija kaznjava... Lave station ima black market.

Profit ispadne oko 1.3 miliona u jednom pravcu.

Last edited:
Ja isto imam ASP i na fastest mi daje skokove priblizne mom maksimalnom dometu (19-25 ly), doduse uglavnom mi nadje max 2-3 skoka odjednom, osim ako ne cekam po 10 minuta da on iscrta sve svoje rute...

Pisao sam im ticket, ali do sada nisam imao sreće sa odgovorima, tako da se puno ne nadam.Radilo mi je ok prije nedelju dana, a od tada samo kratki skokovi.Opet, ima i malo dobrog u tome, skupi se koja kinta od exploringa iz gomile sistema

Trenutno je najjednostavnija sledeca varijanta:
U sustini imas dve grupe sistema gde imas vise rare goods relativno blizu jedan drugom. Prva grupa je koncentrisana oko Lave sistema:
Sistem - Stanica - Ime Robe - Kolicina po 'otkucaju'
Uszaa - Guest Installation - Tree grub - 3-11
Orrere - Sharon Lee Free M. - Vicious brew - 6-7
Diso - Shifnalport - Diso ma Corn - 1-10
Leesti - george lucas - Evil juice, Azure milk - 1-9, 2-7
Lave - Lave station - Lavian brandy - 4-7
Zaonce - Ridley scott - Leathery eggs - 1

Druga grupa je malo razbijenija (treba ti 1-3 skoka izmedju sistema):

Momus reach - Tartarus point - Momus bog spaniel - 3-5
Hecate - RJH1972 - Live Hecate Sea Worms - 2-6
39 Tauri - Porta - Tauri Chimes - 0-9
Fujin - Futen Starport - Fujin tea - 3-10
Wolf 1301 - Saunders dive - Wolf Fesh - 2-4
Witchhaul - Hornby Terminal - Witchhaul Kobe Beef - 2-5

Ove dve grupe su medjusobno udaljene oko 200ly, taman za optimalan profit od Rare goods.
U sustini, skakuces izmedju sistema jedne od tih grupa dok ne napunis cargo hold (max. mozes da sakupis oko 75-80 tona) i onda krenes ka drugoj grupi. Tamo prodas sve sto imas i onda skakuces izmedju sistema druge grupe dok ponovo ne napunis cargo hold i tako u krug.

'Kolicina po otkucaju' znaci koliko se robe generise na svakih 10 minuta. Obicno dobijes 2-3 'otkucaja' pre nego sto prestane da se generise, i ne mozes ponovo da kupis tu robu dok ne prodas ono sto vec imas kod sebe. Izuzetak su 'Leathery eggs' u Zaonce sistemu, ona su ogranicena na 1 tonu.

Mozes da sedis i blejis u svakoj stanici po 20-30 minuta i cekas da se generise nova tura, da zujis po sistemu i lovis ucenjene brodove ili da radis misije dok cekas ili mozes da napravis tri kruga izmedju svih stanica unutar grupe, sta god ti je zgodnije.

Ovaj 'Wolf Fesh' je illegal u vecini sistema, tako da moras da ga prodas na black market ili u nekom anarchy sistemu, ali mi nikad nisu pravili problem zbog njega ako me skeniraju. Izgleda da su Rare Commodities izuzete sa spiska stvari zbog kojih te policija kaznjava... Lave station ima black market.

Profit ispadne oko 1.3 miliona u jednom pravcu.

I da dodam,možete i da koristite Slopey`s ED BPC, da kada idete između sistema ostatak karga napunite "common" robom i zaradite još koji kredit više.

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=76081&highlight=Slopey%60s

Last edited:
Za novajlije, dobar nacin zarade je i istazivanje.
Sa punim istrazivanjem jednog sistema moze da se zaradi i do 20k kredita.
Kad budem istrazio ne obelezene sisteme upisacu koje cifre su za otkrivanje takvih sistema.

Za novajlije, dobar nacin zarade je i istazivanje.
Sa punim istrazivanjem jednog sistema moze da se zaradi i do 20k kredita.
Kad budem istrazio ne obelezene sisteme upisacu koje cifre su za otkrivanje takvih sistema.

Za ove sa malo skupljim brodovima: Čuvajte se hypercruisa na velikim razdaljinama.U ASP-u sam put (štetu) od 0.22 ly "platio" 370k!

Za ove sa malo skupljim brodovima: Čuvajte se hypercruisa na velikim razdaljinama.U ASP-u sam put (štetu) od 0.22 ly "platio" 370k!
Cek, objasni malo ovo? Kako te to hypercruise steti ako ne ispadnes iz njega na silu? A gde si to isao, Alpha Centaury? :D

Wear & Tear... Nakupi se kad ides 'peske'. :)

Ono sto je bitno napomenuti je da se wear & tear ne popravlja kada kliknes na 'repair all' u okviru 'station services' menija, nego moras da ides na 'Repair' pa onda tu na 'repair all' ili na 'ship integrity'.
Lako je zaboraviti da se to povremeno uradi, pa se onda nakupi bas dosta...

Last edited:
Trenutno je najjednostavnija sledeca varijanta...

I da dodam,možete i da koristite Slopey`s ED BPC, da kada idete između sistema ostatak karga napunite "common" robom i zaradite još koji kredit više.

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=76081&highlight=Slopey`s

Hvala, prvo milionce vec ulozeno u brod :)
Koristim i EliteOCR https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=68771&highlight=eliteocr u kombinaciji sa BPCom da bih unosio cene

Kapiram da vecina vas koristi Voice Attack, bas olaksava zivot
Kako ste napravili macro za docking request a da radi bez greske? kapiram da moras da drzis targets panel uvek na prvom tabu? moje pitanje je da li u stvari to moze da se izbegne, da ne moram da pazim da uvek posle koriscenja vratim na prvi tab :)

Pozdrav drustvo,
Kupio sam ELITE!
Ali, imam neku bezveze graficku. Dajte neki predlog do 100 evra, na kojoj ce sigurno raditi.
Tnx!

Pozdrav drustvo,
Kupio sam ELITE!
Ali, imam neku bezveze graficku. Dajte neki predlog do 100 evra, na kojoj ce sigurno raditi.
Tnx!
Ja sam sa HD 5870 SOC edition i I5 4670k imao u svemiru oko 90-tak fps a u stanicama od 30-50 fps.Naravno ako možeš da nađeš.Mislim da gtx 660 će da bude sasvim ok (polovna).Emmi ima najbolje cijene ako si u BG

Cek, objasni malo ovo? Kako te to hypercruise steti ako ne ispadnes iz njega na silu? A gde si to isao, Alpha Centaury? :D

pa kako su developeri napravili jedan taj hypercruise u Alpha Centauri od 0.22ly ti skine oko 70% hull-a.To isto možeš zaraditi sa možda 150 hyperjump-ova što je po meni mnoooogo nelogično.Svakih 20-Tak skokova popravite wear&tear obavezno.Da se ne nakupi.

Last edited:
Evo gtx 660 kod mene u kombinaciji sa prastarim dual core procesorom, fullhd i svi detalji na max 60 fps u svemiru i oko 40 u stanici.
Ili elite zbilja nije zahtjevna ili je dobro optimizirana.

ZOhIpd8.png
[/url][/IMG]

šta reći....

Pozdrav drustvo,
Kupio sam ELITE!
Tnx!
Ja sam na i5 i rabim evga gtx480, kartica je matora ali top u svojoj klasi, 50ak fps u stanici, 80-110 u svemiru, sve max
ima da se kupi polovna za 100e, ortak uzeo pre 3-4 meseca

Back
Top Bottom