Elite Dangerous Balkan Community Thread

Ja sam na i5 i rabim evga gtx480, kartica je matora ali top u svojoj klasi, 50ak fps u stanici, 80-110 u svemiru, sve max
ima da se kupi polovna za 100e, ortak uzeo pre 3-4 meseca
samo da pazi na napajanje, kartica je vrh ali treba i dobro napajanje

ljudi hvala na preporukama!
pazario sam karticu danas, u nedelju, instalirao i evo do sada malo igrao ELITE!
imao sam malo problema dok sam sleteo, pa sam odmah smanjio kredit na 600cr :( ali sam i uspeo na kraju da sletim!
nego, u ovoh prvoj stanici ne postoji market!? pretpostavljam da prvo treba da posetim neku malo vecu stanicu. Trebace mi malo vremena dok se uigram :)

edit:
kako ste vi poceli? Da li ste prvo trgovali, ili ste nesto drugo radili...?

Last edited:
pazario sam karticu danas, u nedelju, instalirao i evo do sada malo igrao ELITE!
imao sam malo problema dok sam sleteo, pa sam odmah smanjio kredit na 600cr :( ali sam i uspeo na kraju da sletim!
nego, u ovoh prvoj stanici ne postoji market!? pretpostavljam da prvo treba da posetim neku malo vecu stanicu. Trebace mi malo vremena dok se uigram :)

edit:

U pocetku ti je najlakse da radis misije sa bulletin board. Kreni prvo sa onim kurirskim tipa 'odnesi dve tone cvrc-cangli do te i te stanice'. Usput gledaj koja roba ima gde da se kupi u tvojoj okolini pa kada skupis malo para i upoznas se sa okolinom kreni da radis one misije gde ti traze da im nadjes odredjenu robu. To radi dok ne postanes friendly sa par fakcija i skupis pare za bolji brod a posle vec mozes da radis sta ti zelis.

Dobrodošao Relja.I ja se spremam da odem na daleki put.Da si imao advanced scanner bilo bi mnogo više para,ali vidim da je i ovako bilo više nego zabavno! Fotke su super

edit:
Koji ti je ingame nick?

Malo o rankingu...ovaj prvi će malo da pričeka kada mi dosadi exploring, mining i rare trejd :)

srFpaOy.png
[/IMG]

To ja vadim ED i njihovu podršku.Odavno nisam sreo ljude koji ne daju pet para da poprave osnovne stvari u igri i pored hiljada tiketa i molbi....:D

Da Night, svaka čast! Lijepo je vidjet Balkan Com Thread uvjek na vrhu :D

Popis imena na prvoj strani je sada (valjda) po abecedi i izbačeni su paketi.

Par opažanja i pitanja što se tiče igre:
1) Ako je sektor u Civil Waru, a u njemu djeluje samo jedna fakcije (kako fakcija LiJepo reć?) neće biti nikakvih sukoba, pa ne uzimajte misije vezane uz to (ja sam se malo opeko). Mislim da je to bag. Jedan takav je u sistemu Albisaki.

2) Da li early backeri dobiju Mercenary Edition?

3) Da li se itko intenzivno bavi švercanjem i skupljanjem naplavina iz svemira? Kako mu ide i da li je primjetio ikakve promjene ili napredak. Ja većinu novaca dobivam tako (ili misije ili prodaja na BMu), al novci nisu neki. Htio bi dobit nekakvu smuggling reputaciju, al nisam siguran da li toga uopće ima.

4) Da li je itko u Contactsima imao išta drugo osim ona 3 standardna za kazne i bountije i povremenog Black Marketa?

E hvala Matane,
što se tiče pitanja:
2. Da, svi dobijaju merc edition,
3. Samo sam par puta švercovao neke iteme iz USS sa silent mode, ali posle toga ništa jer me često uhvate pa je zarada minimalna
4. Nikada nisam vidio nikakav drugi kontakt.

Danas sam u Eranin i Wyrd systemima vidio kontakt tipa "rare extraction zone" ili tako nesto slicno ime zaboravih. Uglavnom odoh do tamo i docekala su me 2 npc-a lakon type 9 heavy. Imali su kao neki dijalog da zele da kupuju rare commodity i reklamirali neshto pojma nemam u vezi rare commodityja. Zna li mozda neko shto predstavljaju oni?

Da li ako postignem allied status sa nekim pirate factionom dobijem pristup za kupovinu na black market?

P.s. Oce li popravljat taj chat vishe?

Ne, do black marketa možeš uvjek, samo trebaš otić pod contacts, ali ih nema u svakom sustavu ili svakom planetu, tako da prije nego nešto hoćeš prodat trebaš nać mjesta gdje ih ima. Jedinu opciju koju (za sad) imam u BMu je Sell illegal goods, ali se nadam da će se s vremenom i reputacijom? pojavit i buy.
Ne znam kako funkcionira Smuggling reputacija i da li utječa na išta (jedino je u Design Forumu bilo nešto šturo). Pretpostavljam da se pod smuggling vrijede i one misije vraćanja stvari koje plutaju u svemiru, ali njih ti ne daju samo gusari, nego svi. Ja se ubijam od takvih misija i kupljenja stvari što plutaju u svemiru, ali nisam primjetio nikakvu promjenu. Imaš u Statisticsu pod smuggling kolko si novaca tako zaradio i koliko si posjetio BMova. Najviše što sam našao da plutau svemiru je 5+ kontejnera platine koje sam prodao za 40k+ al inače plutaju samo rebel transmisioni, kojekakvi planovi vojske ili prototipova, drevni artefakti i otrovni ili kemijski otpadi. Sve se to da prodat na BMu za oko 1k (osim otpada naravno ^^). Zapravo to skupljanje naplavina je prije Salvage nego Smuggle, Smuggling je samo onaj trenutak kad ulijećeš u silent runningu u bazu xD

Što se CHATa tiče mislim da radi, jedino moraš kada si u meniju napisat komandu, mislim da ide [TO IME] (ime kao ime komandera) i onda nastaviš pisat ili u igri ako ti je lijevi meni u brodu 1 a desni 4, onda su ti izbaci meni prijatelja ako stisneš 2.

Last edited:
Back
Top Bottom