Gdyby komuś nie włączył się auto update to TUTAJ można pobrać plik - obraz Windows 10 w formacie .iso
Czekam własnie na informacje na temat tego jak Saitek i headtracking się będą zachowywały, Drakkainen wczoraj testował i to co on ma działało, więc jest szansa. Backup to podstawa, mam już tu drugi komputer gdzie upgrade do win10 całkowicie położył system, tak że się nie da nawet wrócić do siódemki, więc lepiej być przezornym.
Storage spaces na domowym komputerze z trzema czy pięcioma dyskami niezbyt ma sens, to nie jest rozwiązanie dla jednej osoby z jednym kompem chyba że lubisz eksperymentować
Masz numer do dziesiątki czy robisz "free upgrade" ?
U mnie za pierwszym razem (upgrade z 8.1) wszystko niby ok było, ale miałem dziwne zwiechy po dłuższym graniu. Więc zrobiłem czystą instalację i puki co problemy ustąpiły. Stery do saiteka i ps3eye pobrane najnowsze. OpenTrack też bangla bez problemów.
Jakieś takie mam wrażenie, że pod W10 płynniej ED działa.
3. Przy jego pomocy tworzsysz instalkę ISO lub instalkę USB. Nie zapomnij spisać Serial Number Twojego Windowsa, bo będzie potrzebny przy instalacji (ten sam, który miałeś przy Win 7 lub 8).
Niestety nie masz racji, też widziałem takie porady i stary numer do win 7/8 nie działa, sprawdzałem.
Proces aktywacji wygląda tak, musisz mieć za pierwszym razem działające i zaaktywowane win7/8 z którego robisz upgrade i potem upewniasz się że win 10 się zaaktywowało (tak jak podajesz slmgr -ato ). Wtedy na serwerach aktywacyjnych tworzy się hardware ID Twojego kompa i od tej pory możesz takiego kompa zaaktywować z win10 nawet przy czystej instalacji. Mały kruczek jest tu, że jak znacząco zmienisz hardware ID, powiedzmy nowa płyta główna to już win 10 się nie aktywuje ponownie, więc ta darmowa promocja dotyczy tylko komputera który obecnie używasz. na ile musi się zmienić hardware nie jest nigdzie powiedziane niestety dokładnie.
Sprawy jeszcze niejasne - widziałem spekulacje że robiąc upgrade do 10 licencja z win7/8 zostaje anulowana więc jest szansa, że się nie da na nowym kompie postawić starej siódemki i potem zrobić darmowy upgrade do win 10, ale to się jeszcze wyjaśni z czasem.
Dzięki za wyjaśnienie! Sprawdzę wszystko dokładnie jeszcze raz dzisiaj. Ten proces, który podałem mam z Lifehackera - ludziska pisali, że u nich zadziałało.
Tak jeszcze dodając do tematu aktywacji, zawsze mi się udawało aktywować problematyczne numery telefonicznie jeśli aktywacja online nie działała, mówimy to o oryginalnych numerach które czasem mają czkawkę albo ktoś zainstalował ten sam office na 4 kompach itd, nie o pirackich numerach ze stronW jakiś tam sposób jesli zadzwonisz to one zawsze się aktywują (nawet jeśli tak naprawdę niektóre z nich nie powinny przynajmniej bez jakichś dłuższych wyjaśnień) , może zakładają, że jak już dzwonisz to znaczy, że nie ukradłeś
![]()